Izvoz robe iz Srbije u ...

Postovanje forumasi,

Interesuje me kako se izvozi roba u eu, ameriku, rusiju... tacnije kako se pronalaze firme koje kupuju robu od nas ovde u Srbiji? Ako neko nesto zna o ovome molim Vas da napisete jer svaka informacija mi je dobro dosla... :hvala:

Najjednostavnije i najisplativije je izvoziti znanje.To ide bez Države nikakve doprinose,dozvole i slično.Sam svoj gazda u sivoj ekoinomiji Krstić ti nemože ništa.Ima samo problem teško je naći poštenu radnu snagu.

Postovanje forumasi,

Interesuje me kako se izvozi roba u eu, ameriku, rusiju... tacnije kako se pronalaze firme koje kupuju robu od nas ovde u Srbiji? Ako neko nesto zna o ovome molim Vas da napisete jer svaka informacija mi je dobro dosla... :hvala:

Preko trgovaca koji imaju pristup trzistu Ili kako oni kazu netwerka..Sve zavisi o kolicini robe koju imas i naravno cene od toga ti zavisi sa kim mozes pregovarati veliki traze i odedjenu kolicinu robe koju im moras garantovati da bi te uzeli u razmatranje..Za igracke nisam siguran oko carina ali mislim da ide pdv na trzisnu čenu...Sumljam da mozes biti konkurentan na Kinu ..U formiranju cene uzmi u obzir da su troskovi prevoza za sleper 1000-2000€ + pdv 17-25% na cenu zavisno gde roba ide ...

Poslednja izmena:

U Srbiji postoji Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA), to je agencija koja radi, odnosno, koja bi trebala da radi kao podrška izvoznicima. Dakle upravo to što tebi treba. Za početak pogledaj njihov sajt, tamo ima i nekih korisnih informacija u vezi izvoza i stranih tržišta.

i ambasade imaju zadatak da pomognu biznismenima. mogu cak i da te povezu konkretno sa nekim firmama koje su glavne u odredjenoj industriji koja ti treba. ne znam kako ide za igracke ali raspitaj se u ambasadama u beogradu ili u nasim ambasadama u ciljanim zemljama.

Back