Izvorne SELJAČKE pesme

• Začetnik teme Začetnik teme pumps
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
allieN[NN]:
koliko ja vidim ovde mnogi i neznaju sta znaci izvorna muzika,sem toga vi ovde raspravljate koliko zaradjuje doktor a koliko zemljoradnik,kao prvo izvorna muzika nije seljacka,seljacka muzika je ova sto se slusa danas na tv-u i radiju,a izvorna muzika ima veliki znacaj za sve sto danas postoji u svetu muzike,bukvalno je od izvorne muzike i nastalo ovo zavijanje danas!

ovo sto pricas donekle ima smisla,sve do iskaza-OVO STO SE DANAS SLUSA,e ja ne znam sta se to danas slusa a sta juce a sta sutra, muzicki pravac - muzika koja se slusa danas po radijima i tv-ne postoji,inace poenata tvoje price donekle kazem ima smisla!

Cupavka:
Alo, narode, cini mi se da je ova tema skliznula u politiku, bez nekog opravdanog razloga. Prosto, Guliver je u par kratkih i jasnih recenica rekao dovoljno o kontardikciji ove teme, i to od pocetka njenog samog- od njenog naziva, i postavljac teme se slozio sa tim, tako da bi svaka dalja prica izgubila smisao.
Mislim da politici, narocito u umetnosti, nikako nije mesto, sto je i Nikodimov stav, koliko znam, tako da - il' da pisemo o necem pametnijem, il' da cekamo kad ce da zatvore temu ;).
Ajd, pozz svima.

svi se slazemo da politici nije mesto u umetnosti i btw dodao bih i sportu,mada je ovaj forum posvecen muzici!

tweety70:
A meni smetaju one ojkace i lelekace i one baje sto se uvate za uvo pa iz petnih zila jaucu :shock: ....to je sad neka etno moda pa i mladji nastavljaju tradiciju,
ja valjda nemam sluha za tako nesto :roll:

Mislim da niko nije u naslovu teme postavio pitanje sta tebi smeta... tako da ne znam cemu isticanje tako necega ali dobro,lepo od tebe sto po nesto prozboris

tweety70:
Da nemas toliko liliputanaca u glavi ne bi bio tako nervozan, el si ti neka dodola?

Nisam dodola anisam ni nervozan,kakve ti liliputance vidis nemam pojma ali kada kazes nesto sto te niko ne pita kao u prethodnom postu a ja osetim potrebu da ti na to skrenem paznju,jer zaista ne znam zasto je za nas bitno sta tebe nervira kada to nije tema ovog ceta i kada se sa tvojom izjavom od malopre i temom ceta gotovo ne moze povuci paralela!

Guliverr:
vec sam rekao da je kontradikcija u naslovu,jer izvorno nije jednako seljacko, aznam mnogo izvornih pesama ako je to pitanje, ne znam o kakvoj paraleli pricas i tako...

Pa ako uzmemo da je selo uvek bilo izvor iz koga je katapultirana gradjanska I prigradska :lol: populacija onda mu to dodje isto. A sad sto se termin ljakse koristi pezorativno to nije tema, el da?

Cupavka:
Btw., ima nas koji mislimo da celog zivota treba raditi na sebi, bilo da obradjujemo zemlju ili lecimo0 narod/stoku :)

Hahaha
Genijalno, sjajno.
Srz tvoje poruke je kristalno jasna.
Dakle poRADIMO na sebi. Uzdizimo se uz muziku koja ce nas pribliziti svetskim vrednostima i podici na veci duhovni nivo, jer..
"MUZIKA JE SLIKA DUSHE"

pumps:
Hahaha
Genijalno, sjajno.
Srz tvoje poruke je kristalno jasna.
Dakle poRADIMO na sebi. Uzdizimo se uz muziku koja ce nas pribliziti svetskim vrednostima i podici na veci duhovni nivo, jer..
"MUZIKA JE SLIKA DUSHE"

MUZIKA NIJE SLIKA DUSE! ZNAM LJUDE SA ZAVRSENOM OSNOVNOM, SREDNOM, SKOLOM, FAKULTETOM A DA SLUSAJU ISTU MUZIKU! Znam dobre ljude i lose a cesto vole istu muziku! Znam ljude koji imaju razlicita ideoloska , politicka i verska ubedjenja,znam one koji su pripadnici razlicitih nacija! A DA SVI VOLE ISTU MUZIKU!

Stoga je floskula - MUZIKA JE OGLEDALO DUSE -po mom misljenju besmislena i netacna!

Guliverr:
MUZIKA NIJE SLIKA DUSE! ZNAM LJUDE SA ZAVRSENOM OSNOVNOM, SREDNOM, SKOLOM, FAKULTETOM A DA SLUSAJU ISTU MUZIKU! Znam dobre ljude i lose a cesto vole istu muziku! Znam ljude koji imaju razlicita ideoloska , politicka i verska ubedjenja,znam one koji su pripadnici razlicitih nacija! A DA SVI VOLE ISTU MUZIKU!

Stoga je floskula - MUZIKA JE OGLEDALO DUSE -po mom misljenju besmislena i netacna!

Tvoje mishljenje je tako i ne zelim da ga osporavam.

You spurn my natural emotions
You make me feel like dirt
And I'm hurt
And if I start a commotion
I run the risk of losing you
And that's worse

Ever fallen in love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
You shouldn't've fallen in love with

I can't see much of a future
Unless we find out what's to blame
What a shame
And we won't be together much longer
Unless we realize that we are the same

Ever fallen in love
In love with someone
Ever fallen in love
In love with someone

You disturb my natural emotions
You make me feel like dirt
And I'm hurt
And if I start a commotion
I'll only end up losing you
And that's worse

Ever fallen in love
In love with someone
Ever fallen in love
In love with someone

Ever fallen in love
In love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
Fallen in love with

Soulshine
Allman Brothers Band

When you can't find the light,
That got you through a cloudy day,
When the stars ain't shinin' bright,
You feel like you've lost you're way,
When those candle lights of home,
Burn so very far away,
Now you got to let your soul shine,
Just like my daddy used to say.

He used to say soulshine,
It's better than sunshine,
It's better than moonshine,
Damn sure better than rain.
Yeah now people don't mind,
We all get this way sometime,
Got to let your soul shine, shine till the break of day.

I grew up thinkin' that I had it made,
Gonna make it on my own.
Life can take the strongest man,
Make him feel so alone.
Now sometimes I feel a cold wind,
Blowin' through my achin' bones,
I think back to what my daddy said,
He said "Boy, in the darkness before the dawn:"

Let your soul shine,
We all get this way sometimes,
Gotta let your soul shine, shine till the break of day.

Sometimes a man can feel this emptiness,
Like a woman has robbed him of his very soul.
A woman too, God knows, she can feel like this.
And when your world seems cold, you got to let your spirit take control.

Let your soul shine,
Lord now people don't mind,

Oh, it's better than sunshine,

pumps:
Da termin SELJAK jeste zloupotrebljavan.
Biti seljak je i chasno i poshteno.
Ali, da je posao seljaka "chasniji od recimo doktora" - ne slazem se. Doktor - lekar je uchio shkolu da bi radio lakshe poslove. Naravno da nebi fizikalisao na njivi ili chuvao ovce. Dalke lekari imaju nesto drugo, a to je , nazovimo, neko obrazovanje.
Eto, i sam kazesh ;"...a to je zato shto po selima nema uslova tako da deca odrastaju u kromanjonce..." .
Mislim da je vreme malo drugachije, i da sada tvoji "LEKARI" (doktori) zele da na neki nachin dodju do mnogo novaca zahvaljujuci "SELJACIMA"
Mozda je pandan ovome onaj "PASTIRSKI ROCK" sto ga izmisli onaj Goran BreNgovic sa "Bijelom Dugmetom".
Razmisli malo o tome ;)
I ja sam zavrsila fakultet pa bi rado obradjivala zemlju iako nemam nikog na selu. Sta znaci to ucio je...? Inteligentni ljudi nemaju komplekse.
Bas uprevo razmisljam kako bi najradije otisla na odmor na selo da jedem sir i cool-iram na livadi. Beograd mi se odavno smucio a od planiranja gde cu na more sam se umorila. Da ne pricam o tome kako mi se ne baca 500e da bi se smarala u guzvi nekog mondenskog sranja kao proslih godina.
Ako neko zna za neki privatan smestaj na selu, neka javi :-D
Omiljeni seljacki stih: selo moje lepse od Pariza :lol:

Back