Izveštaj doktora specijaliste koliko važi? 6 meseci ili godinu dana?

Antihejter

Iskusan
Poruka
6.861
Pitam za drugaricu, ozbiljno.
6.jula doktor psihijatar joj je rekao da izveštaj SADA važi GODINU DANA iako je svih ovih godina važio 6 meseci standardno.

Ona otišla po apotekama da pita (jer 6 meseci ističe 6. januara) i uglavnom su se čudile- kako godinu dana, pa to se nikad nije menjalo?

Najčešći odgovor: Ja stvarno ne znam...

Onda ona pozove psihijatriju i javi se sestra, ona je pita koliko dugo važi jer doktor kaže jedno a apotekarke drugo, i na kraju i ova sestra KOJA RADI TAMO kaže da ne zna.

I onda moja prijateljica pita može li, onda, da zakaže pregled i uspela je da zakaže.

Kako će proći ne znam, u smislu da su svi sujetni i može čak i da je ne primi (u smislu: "JA sam ovde doktor valjda JA znam šta sam rekao...")

Problem nije otići na 6 meseci, problem je što na izveštaju piše samo datum izdavanja, A NE DOKLE, DO KADA VAŽI.
Niti ima ikakvo obaveštenje "izveštaj važi toliko i toliko".
To su trebali da urade, da se PISMENO ima do kada važi ili vreme važenja.

A ovako samo usmeno dolazi do "prepucavanja" ko je stručnjiji preko "grbače' pacijenata...

Iskustva?

Pa to! Ne piše KAD, odnosno ZA KOLIKO VREMENA je sledeća kontrola.
Doktor usmeno rekao godinu dana, apotekarke ne priznaju šta je kome USMENO REČENO (i tu već razumem, ali zašto sistem ne funkcioniše, jer kako BI TREBALO- pa trebalo bi da PIŠE na izveštaju.)
Cekaj ne mora nikad, ako nema problema :P
Inace ja sam do pre godinu i kusur placao privatnog psihijatra, na dve nedelje seansa po sat i po :P
Onda je dosla korona, pa je prestala da dolazi :P

@Miller nmg da otvorim, traže mi da se registrujem, ali hvala.
Samo da se ne dere na nju jer je na ivici pucanja, ja je smirujem, kažem joj da u krajnjem slučaju može opet da ode kod privatnika, ali jbg nema se para za bacanje, osim kad se mora.
Ako bude morala, pa jbg neka plati taj jedan odlazak na 6 meseci, nije nemoguće (već je to uradila tokom 2020. jer nije mogla zbog vanrednog stanja kod regularnog svog psihijatra, međutim on se drao na nju, to je meni frka, ***** ti državu gde se svi i svuda DERU NA LJUDE, na kasi u prodavnici, na šalteru trafike, dispečerka kad tražiš taxi da stigne brže itd, samo bre nekakvo dranje i svađe)

Cekaj ne mora nikad, ako nema problema :P
Inace ja sam do pre godinu i kusur placao privatnog psihijatra, na dve nedelje seansa po sat i po :P
Onda je dosla korona, pa je prestala da dolazi :P
Tako će, Izgleda i biti.

Hvala vam.

Pitam za drugaricu, ozbiljno.
6.jula doktor psihijatar joj je rekao da izveštaj SADA važi GODINU DANA iako je svih ovih godina važio 6 meseci standardno.

Ona otišla po apotekama da pita (jer 6 meseci ističe 6. januara) i uglavnom su se čudile- kako godinu dana, pa to se nikad nije menjalo?

Najčešći odgovor: Ja stvarno ne znam...

Onda ona pozove psihijatriju i javi se sestra, ona je pita koliko dugo važi jer doktor kaže jedno a apotekarke drugo, i na kraju i ova sestra KOJA RADI TAMO kaže da ne zna.

I onda moja prijateljica pita može li, onda, da zakaže pregled i uspela je da zakaže.

Kako će proći ne znam, u smislu da su svi sujetni i može čak i da je ne primi (u smislu: "JA sam ovde doktor valjda JA znam šta sam rekao...")

Problem nije otići na 6 meseci, problem je što na izveštaju piše samo datum izdavanja, A NE DOKLE, DO KADA VAŽI.
Niti ima ikakvo obaveštenje "izveštaj važi toliko i toliko".
To su trebali da urade, da se PISMENO ima do kada važi ili vreme važenja.

A ovako samo usmeno dolazi do "prepucavanja" ko je stručnjiji preko "grbače' pacijenata...

Iskustva?
Izvestaj lekara specijaliste vazi za stalno,ali predlog za terapije,mislim na lekove,vaze samo na 6 meseci,ali posle ne mora da se javlja specijalisti ponovo zbog lekova,vec kod njenog izabranog lekara.Dok se ne ukaze potreba za promenu lekova.Onda mora ponovo kod specijaliste.

Ona je očigledno pobrkala važenje Uputa za specijalistu koje je 6 meseci, i to da joj je lekar rekao da dođe na kontrolu za godinu dana.

Uput važi 6 meseci, a izveštaj je kako reče Jolemisa trajan.
Ukoliko je na izveštaju terapija, mislim da u apoteci traže svežije izveštaje, ne može doneti izveštaj star nekoliko godina da bi dobila određene lekove.

Back