Izučeni književnici

Nisam baš sigurna šta podrazumevaš pod boldovanim.
Koliko mi je poznato, ne postoji zvanična definicija stila, te svako uzima onu koja mu je najviše dopada.

Nisam mislio na stil kao na nešto određeno i zatvoreno; možda je onaj deo sa transformacijom višak jer se može pogrešno protumačiti :lol: mislim sam na to da se stil transformiše, ali ne kroz evoluiranje, već kroz menjanje sopstvenog oblika, jer neki zastarevaju i smenjuju ih drugi, ne nužno bolji ali odgovaraju više epohi u kojoj se nalaze. Na primer, ništa ne fali Horacijevom stilu, štaviše, ali opet niko neće na taj način pisati.

Onda se ti i Direktor razilazite u stavovima :P

Nije da se ja ne slažem sa njim, već ti govorim o drukčijem pristupu, jer ti se postavljaš tako kao da želiš sve to da za dan-dva naučiš, a tvoje godine i iskustvo ti ne dozvoljavaju da akumuliranjem za kratko vreme stvoriš odjednom osoben i dobar stil. Tek možda pri kraju tvog obrazovanja u srednjoj školi moći ćeš da donekle dopreš do 'svog' stila, ali on će se opet godinama kasnije znatno izmeniti da će čak izgubiti prvobitne karakteristike.

Neozbiljni ste i površni...Osim Direktora...Ali da ga prevedem na jasnije...:mrgreen:
Čitanjem dosta knjiga ,izgrađuje se vokabular jer se usvajaju fraze,nove reči i mesto reči u
rečenicama...
Fizički se stvaraju nove sinapse u mozgu funkcionališe se inteligencija (rodni
potencijal sive mase!) i broj kombinovanja reči i broj reči frapantno narasta nekom progresijom...
Određenje stila čini ne samo organska predispozicija klempe,već i pročitano...Znači zavisi koliko
je dotični imao sreće pa odmah naleteo na Borhesa ili na Kafku ili bio osuječen pa čitao tomove čika Lava
Tolstoja...
Moj vokabular je svemirsko -pomorski jer mi prvi veči pisac bio Žil Vern...:hahaha:

Back