Izreke i mudrosti

• Začetnik teme Začetnik teme MS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

“Kad bi se sakupila i ujedno sabrala lična osećanja gneva, protesta, gađenja i ogorčenja sa kojima su ljudi pojedinci umrli, uzalud dozivajući pravdu i zaštitu - kad bi tako nešto bilo mogućno - bila bi to velika snaga, divan prizor, i uteha ljudskom duhu zauvek. Nažalost, to je nezamislivo i neizvodljivo. Svak umire u tami i teskobi svoga očajavanja, a većina sa osećanjem uzaludnosti svojih najboljih težnja i napora.”

~ Ivo Andrić

img-01.jpg

"Budite skromni na vrhovima planina. Budite postojani u dolinama. Budite verni između."

– Marc & Angel Chernoff

Razočarenja, koja nisu posledica naših sopstvenih grešaka, su testovi koji dolaze sa neba,
ali sami ćemo biti krivi ukoliko te ispite ne upotrebimo sebi na korist.
Viliam Pen

"Svaki dan započni rečima: danas ću se susresti s protivljenjem, nezahvalnošću, drskošću, izdajstvom, mržnjom i sebičnošću ljudskom,
a sve zbog toga što oni koji greše ne znaju šta je dobro, a šta zlo.

Što se mene pak tiče, već odavno mi je poznata priroda dobra i njegova plemenitost, kao i priroda zla i njegova niskost.
Poznajem i prirodu samog grešnika koji mi je brat, ne po krvi, već stoga što je obdaren razumom i božanskom iskrom.
I zato mi ništa od toga ne može nauditi jer me niko ne može uplesti u neko nisko delo."

Marko Aurelije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back