Izražavanje ličnog stava

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Veliki sam borac i prilično teram stvari do kraja...Sad da li je lični ili nečiji koji prihvatim ,stav nije primarno...Često prihvatam meni mudre i interesantne
stavove drugih...Obogaćujem svoje fondove...:D
Na pdf filozofija je to prilično važno,a tamo sam najčešće...
Ima i kad menjam stav...Kad vidim bolji komad mesa,gledam da ne ispustim ovaj,a da lapim bolji...:mrgreen::heart:

Poslednja izmena:
Neverovatno je sa koliko sigurnosti, svoje (ili usvojene) stavove proglasavamo za istinu.
Apsolutnu neoborivu istinu.
Razlog je nasa nesigurnost, strah, nedostatak oslonca.

Pa kada ne nadjemo pravi oslonac, izmislicemo jedan,i i oko njega sagraditi sebe.
Ako je oslonac los, sa njim cemo pasti i mi, i pasce sve sto smo gradili.

Ziveti bez oslonca, bez rupe "krtoga" u kojoj se krijemo, sa strane izgleda veoma rizicno, za mnoge nedostizno.
A samo se treba usuditi, zakoraciti u neizvesnost, u slobodu.
Moze se plivati i bez udice. Tako kazu. Treba se samo privici.

Neverovatno je sa koliko sigurnosti, svoje (ili usvojene) stavove proglasavamo za istinu.
Apsolutnu neoborivu istinu.
Razlog je nasa nesigurnost, strah, nedostatak oslonca.

Pa kada ne nadjemo pravi oslonac, izmislicemo jedan,i i oko njega sagraditi sebe.
Ako je oslonac los, sa njim cemo pasti i mi, i pasce sve sto smo gradili.

Ziveti bez oslonca, bez rupe "krtoga" u kojoj se krijemo, sa strane izgleda veoma rizicno, za mnoge nedostizno.
A samo se treba usuditi, zakoraciti u neizvesnost, u slobodu.
Moze se plivati i bez udice. Tako kazu. Treba se samo privici.

Ovo je sad skroz druga priča.

Zar pitanje nije bilo, koliko jako, čvrsto, nepokolebljivo, kakogod, branite svoj stav?..

Ko kaže da je taj stav tačan? :mrgreen:

Stav izrazavam kada ima potrebe . Ne uvek.
Mogu i da cutim i da imam svoj stav. Da me se tudji stavovi ne doticu.
Ako ga izrazim naravno da ga branim ustvari , ne branim vec obrazlazem., objasnjavam. Osuda me ne zanima ,ne plasi , a etiketiranja je bilo , i bice ... ali svesna sam da je stav nesto licno , relativno , i da ponekad sa nekim nikada necemo moci da se slozimo.
Ako mogu trudim se da uvek nekako istaknem , da je to moj licni stav , nikog ne ubedjujem. Ako pokusaju da me na silu ubedjuju iz pomoc vredjanja , optuzivanja , ili sl. povlacim se svesno kad zakljucim da dalja rasprava o tome nema smisla kad smo svi rekli sve i ponavljamo se .Svako od nas ima svoje iskustvo , iz kod izvlaci svoje stavove . Normalno je da se razlikuju.
Drugacije je kad su meni bliski ljudi u pitanju .Onda strpljivo cekam pravi trenutak , kad mogu da me cuju , da pazljivo izrazim svoj stav , zelim da me shvate i prihvate takvu kakva sam.

Back