Израел је напао иранске нуклеарне објекте, убијени војни команданти у великом нападу

Ко има веће шансе у сукобу?

• Израел

glasova: 63 68,5%
  • Иран

glasova: 29 31,5%

• Ukupno glasova
    92
Заправо јесте, јер
Заправо НИЈЕ.
Хамас налупан, Хезболах масакриран, Иран пукао у Сирији, шиитски Ирак ни да мрдне за Иран.
Сандалаше из Јемена прескачем, њихов просечни Ај Кју је тек дупло већи обичне вране

Loša ti je računica, ne gleda se koliko košta dron nego koliku štetu može da napravi.

Svaki dron koji padne na cilj sigurno pravi štetu višestruko veću od 30.000$ bez obzira da li je u pitanju civilni ili vojni cilj
To opisuje totalnu nemoć izraelske pvo, da avioni jure desetine dronova.

IMG_20250620_121837_832.jpg

Итај Атар, Израелски економиста на Универзитету у Тел Авиву:

Рат је веома скуп и постоји велика неизвесност и на краћи и на дужи рок.

Издаци војске за одбрану и офанзиву су изузетно високи. То свакако негативно утиче на буџет, величину државног дефицита, БДП и ниво јавног дуга Израела.

Током протеклих 20 месеци, многи Израелци су провели стотине дана у приправности. Други су били приморани да напусте своје домове. Социјалне службе су под великим притиском.

Након Израелских напада на Иран прошлог петка, многи људи су престали да иду на посао, укључујући и оне у индустрији, трговини, технологији и образовању.

Комерцијални летови до и из Израела су обустављени. Авио-компаније су евакуисале своје авионе, а ваздушни простор изнад већег дела Блиског истока је затворен.

Краткорочни ризици за инвеститоре су се повећали, и ако Израел уђе у дуготрајан рат са Ираном - што је сасвим могуће - онда нема смисла говорити о било каквом економском расту.

🇮🇱🇮🇷 Израелски министар одбране каже да је наложио војсци да интензивира нападе на мете иранске владе, у покушају да дестабилизује „режим“.

Ништа нису научили на примеру Русије, да овакве ствари само доводе да народ пружи још већу подршку режиму.

📌 Геополитички гласник

Nakon ove izjave sirom Irana su ljudi izasli na anti izraelske proteste, tako ne padaju rezimi u jakim drzavama.

https://t.me/geopolitickiglasnik/6961
https://t.me/c/2117167313/29425

Loša ti je računica, ne gleda se koliko košta dron nego koliku štetu može da napravi.

Svaki dron koji padne na cilj sigurno pravi štetu višestruko veću od 30.000$ bez obzira da li je u pitanju civilni ili vojni cilj

Svakako dronovi se sporije trose od raketa PVO Koje ih ruse

Tako Washington Post javlja da Izrael ima PVO raketa za jos 10 dana rata posle toga tropa.

Imam pitanje za tebe.

Jesli li ocekivao da ce posle 7 dana rata 1/3 Tel Aviv biti potpuno razrusena kako danas navodi pukovnik MekGregor, najdolikovaniji americki oficir posle drugog svetskog rata.

Iskreno - ja ni najmanje. Tako da ovo sto Iran radi do sada je ravno cudu.

Ono najvaznije sto je Iran demonstrirao jeste - srusili su mit o izrealskoj vojnoj nepobedivosti! Bukvalno su ih bacili na konopce za samo 7 dana rata!

A rat ce trajati ko zna jos koliko. I Izrael nema resenje za iranske napade.

Svaka im cast!

Заправо НИЈЕ.
Хамас налупан, Хезболах масакриран, Иран пукао у Сирији, шиитски Ирак ни да мрдне за Иран.
Сандалаше из Јемена прескачем, њихов просечни Ај Кју је тек дупло већи обичне вране
Тел Авив разлупан, Хаифа масакрирана, Израелци по склоништима проклињу Бибија што их је увео у сукоб у коме ће бити поражени. :hahaha:
Амери пред дилемом: не бити или не бити. :rotf:

Заправо НИЈЕ.

Bukvalno su se svi raspali.

Zapravo, jedina nada iranskom diktatorskom rezimu ostaju FSB placenici i izdajnici u delu MAGA pokreta :hahaha1:

Bukvalno su se svi raspali.

Zapravo, jedina nada iranskom diktatorskom rezimu ostaju FSB placenici i izdajnici u delu MAGA pokreta :hahaha1:
Знаш шта, поузданији су им полумозгови из Јемена, од просечног русјāка

Svakako dronovi se sporije trose od raketa PVO Koje ih ruse

Tako Washington Post javlja da Izrael ima PVO raketa za jos 10 dana rata posle toga tropa.

Imam pitanje za tebe.

Jesli li ocekivao da ce posle 7 dana rata 1/3 Tel Aviv biti potpuno razrusena kako danas navodi pukovnik MekGregor, najdolikovaniji americki oficir posle drugog svetskog rata.

Iskreno - ja ni najmanje. Tako da ovo sto Iran radi do sada je ravno cudu.

Svaka im cast!

Obe strane u ratu su sklone preterivanju, izraženom preterivanju

Niti je Tel Aviv porušen niti je takva situacija u Teheranu

Mi smo preživeli bombardovanje i znamo kako to izgleda

Тел Авив разлупан, Хаифа масакрирана, Израелци по склоништима проклињу Бибија што их је увео у сукоб у коме ће бити поражени. :hahaha:
Амери пред дилемом: не бити или не бити. :rotf:
Хахаха, који си ти цар 😂

🇮🇱🇮🇷 Израелски министар одбране каже да је наложио војсци да интензивира нападе на мете иранске владе, у покушају да дестабилизује „режим“.

Ништа нису научили на примеру Русије, да овакве ствари само доводе да народ пружи још већу подршку режиму.

📌 Геополитички гласник

Nakon ove izjave sirom Irana su ljudi izasli na anti izraelske proteste, tako ne padaju rezimi u jakim drzavama.

https://t.me/geopolitickiglasnik/6961
https://t.me/c/2117167313/29425

Iranski rezim nema nikakav legitimitet u Iranu, i jedini razlog zasto ih do sada 54 puta nisu skinuli je taj sto je u pitanju diktatorsko-koljacki rezim, koji kontrolise svu silu i vecinu ekonomije u Iranu.

Sto se tice vase Rusije, to je patolosko udbasko drustvo kojem malo treba da se skroz ne raspadne.

'Jake drzave' nisu patoloske diktature gde se i ovi u vlasti ne podnose medjusobno; i pobili bi se odmah da nemaju dikretnu pretnju da ce FSB i Revolucionarna Garda da im pobije porodice, a njih zakolje, ako udju u neki medjuunutrasnji sukob.

To su potpuni raspadi od drustva.

Back