Izolacija

ovo je klasičan spušteni plafon ali od pre četrdesetak godina. izolacija je od kamene vune.
ništa tu nema specijalno i komplikovano.
u duhu vremena, a i zbog zaštite od požara, umesto drveta noseću konstrukciju bi trebalo uraditi od metala.
s obzirom na namenu, mislim da bi najjednostavnije bilo sa donje strane koristiti neki TR lim.
komplikovano nije, ali ne može da se uradi za dž.

Pa niko i ne ocekuje za DZ , ali postoje i valda neke realne cene . ne treba tu 20 ljudi da radi danima . Stalno nas sludjuju sa nekim novim materijalima ( npr tecna izolacija) ili meka urolana vuna , cementne ploce specijalne namene ..................a mi samo hocemo da vratimo u prvobitno stanje .
OK je i taj lim , bitne su samo karakteristike jer gore zive ljudi i ocekuju da im bude toplo , bar kako je bilo ako ne i bolje jer ipak je zgrada stara skoro 30 godina i taj ugradjeni materijal je sigurno ostario .
Po novom zakonu , stanari zgrade su duzni da je odrzavaju , i nema problema sa time , ljudi placaju . :)

Da, pretpostavljala sam... :neutral:
A sta je sa isusnim malterima, vrede li oni necemu?
Radi se o tome da su zidovi debeli pola metra i vise, ako ikako moze da se izbegne injektiranje...

Najvaznije je utvrditi odakle dolazi vlaznost, naravno, tesko je davati dijagnoze...forumski.
Injektiranje isto nije garancija da nece i dalje vlaznost postojati:cry:
Najcesce se takvi problemi rese sa drenazom...trajno i sigurno. Ali kao sto rekoh, dijagnozu ti moze dati neki gradjevinski fizicar koji je u praksi (vestak).
Nas narod je sklon eksperimentisati, sto cesto bude mnogo skuplje i bez rezultata.
Navlacenje bilo kog materijala je samo maskiranje postojeceg problema, ne moze ni jedan da otkloni vlaznost, moze samo kratkorocno da...napravi nevidljivom.

Inace je tako kada se sa malo para zeli zavrsiti puno stvari...
Drenazu cu morati da pomerim za sledece leto. Izgleda mi previse skupo, narocito sto bih tu morala da uzmem ljude koji znaju sta rade.
A sad cu da izaberem neko od pametnih resenja ,,drzi bure vodu...''
Hvala na savetima tibi.

Inace je tako kada se sa malo para zeli zavrsiti puno stvari...
Drenazu cu morati da pomerim za sledece leto. Izgleda mi previse skupo, narocito sto bih tu morala da uzmem ljude koji znaju sta rade.
A sad cu da izaberem neko od pametnih resenja ,,drzi bure vodu...''
Hvala na savetima tibi.

Nema na cemu:D
Bolje je i nista ne raditi nego...bacati pare.
Savet stoji, uzmi strucnjaka (iskusnog gradj. ing.) da utvrdi razlog, onda poslusaj njegovu preporuku.

Ja bih najvise volela da to mozemo, ali nemamo toliko love.
I, naravno, da sam na moru dok se renoviranje stana ne zavrsi, mesec-dva. :manikir: Ne u ovoj prasini... :neutral:
Moramo da sredimo struju, sto je prioritet, jer su instalacije u ocajnom stanju. Krecenje, spustanje plafona, laminat, plocice, nesto od novog namestaja...
Sledece godine ja cu biti gradj. ing. sa iskustvom. :cool: :mrgreen:
Ali svakako bih morala tu da uzmem nekog ozbiljnog strucnjaka sa puno iskustva, verovatno bi se radila drenaza. Koliko to kosta mogu samo da nagadjam.
Sad gledam kako da sklonim tu vlagu na neko vreme, a i to radimo na nivou improvizacije. Znam da nije pametno, ali je jedino sto u ovom trenutku moze da se odradi...

Poslednja izmena:
Uskoro treba da radim spoljašnju izolaciju kuće. Na Internetu sam pročitala da je bolje koristiti kamenu vunu nego stiropor (stiropor je, navodno, najgore rešenje za izolaciju).
Da li može neko da mi prenese iskustva u vezi spoljašnje izolacije kuće i koji materijal da koristim: kamenu vunu, staklenu vunu ili stiroopor i kako se kreću cene materijala i ugradnje?

Mi smo imali ogroman problem s vlagom i plijesni u spavaćoj sobi...prvo smo pokušali suhom krpom ukloniti plijesan i taj dio smo pošpricali muffa sprejem, a u sobu smo stavili onu spravu sakupljač vlage i to je sve bilo ok no nažalost kratkoročno...u tom periodu sam ja radio preko student servisa, a cura je bila na stručnom osposobljavanju pa si nismo mogli priuštiti ništa više...no, sad tražimo stručnjaka najpovoljnijeg da napravimo hidroizolaciju kako spada jer je ova ili dotrajala ili nije napravljena kako treba -.-

Back