Stan se mnogo vise isplati. Jeftinije odrzavanje, mozes da izdas...Od tih para da otplacujes jos jedan stan ili sta god.
Kuce su danas luksuz a ja...ja sam vijala romanticnu iluziju, kucu sa bastom...cvrkut ptica i kafu ujutru sa mirisom jorgovana, ruzom, jasmina...mirom i domom...kucice koji trckaraju okolo i ostalo sta sa tim ide...
Kuce su rupe bez dna sto se para tice i nisu za lutalice poput tebe ili mene
Mozda jednog dana...
mi smo posle 10 god. seljakanja po iznajmljenim stanovima, sto u BG, sto u Nemackoj prosle god. kupili tj. sagradili kucu...
osecaj zivota u kuci i stanu je neuporediv! da, bas kao sto si napisala... dorucak i kafa na terasi sa crvkutom ptica, deca koja mogu da trce i skacu slobodno, bez brige da ce se zaliti komsije, mesto... puno mesta u kuci (dnevna soba nam je velicine necijeg 2-sobnog stana) gde ne moras da gledas kako ces da uklopis namestaj da sto manje mesta zauzme, nema lutanja po bloku dok se ne najde parking (ako nemas svoje mesto ili podz. garazu). itd. jednostavno sve to nema cenu. nadam se da nikada vise necu morati da zivim u stanu.
tacno je da ima vise posla oko kuce, ulaganja su veca, cak i kada je kuca nova uvek ti padne nesto na pamet sta jos moze da se odradi...
sto se cene tice, ne mora da uvek bude skuplje nego stan. mislim da je tu stvar izbora.
kad vidim za sta ljudi u Beogradu daju nrp. 3000-3500€/m² zapitam se da li stu ljudi toliki debili da ce za usrani Vracar dati 250-300 ili jos vise hiljadasamo da bi zalecili svoje komplekse i "ziveli na Vracaru"!
pisao sam vec o tome ranije na nekoj temi, kada smo proslog puta bili u Srbiji, posetili smo neke prijatelje koji su kupili stan za preko 200 soma...
sam stan je ok, deluje kvalitetno novogradnja, ali nista posebno, nije nikakav delux, ali realno mali je za cetvorocnalu porodicu (mislim nesto oko 70 m²), ali okolo takav haos, smrad od saobracaja, guzva, ruglo od toga sta je Vracar postao, parking se trazi sat vremena prosecno, drvo jedno na svakih 200m, parka/igralista nigde. zaista mislim da samo teska debilčina moze da da toliko para, da bi u takvim uslovima ziveo!.
za manje para 10km odatle moze da se sagradi porodicna kuca od 200m2 na placu pristojne velicine...
al dobro, svako ima prava da raspolaze svojim novcem kako hoce i zivi gde hoce...