Izmišljaju se bolesti/ "hir- dijagnoze" savremenog društva

Sve je u glavi, ne u nožu.
Strašno je što običan čovek nema mogućnosti da koriguje anomaliju ili deformitet.

Pumpanje usana, jagodica, gooze je pojam ' lepote' koju nam plasiraju mediji.
Treba izdvojiti dosta novca za takve intervencije i, kao što si rekao, opet nisu srećni i traže sebe.

Lepota je u oku posmatrača.
Kapital ističe formu a zaobilazi suštinu.
U takvoj formulaciji neizgradjena ili nedovoljno izgradjena osoba upada u bolest.
Ne samo po pitanju izgleda već i po pitanju ponašanja a na žalost i po pitanju odnosa prema drugima.

Guraju vas na ulici i pretiču u saobraćaju?
Kolege prate vaše poteze i šeruju sa šefom šta su videli/slikali?
Menadžerka pred kraj meseca izvodi besne gliste po objektu i kažnjava zaposlene umanjenjem od 10% (3.000)?
Kolege gledaju u vaš obrok na pauzi očarano dok zaboravljaju "prijatno" da vam požele?
Čuli ste po ko zna koji put da je neko debeo ali nikako da čujete da je neko mršav bez obzira na genetsku i zdravstvenu dispoziciju?
Ona gospodja što je došla posle Vas u Domu Zdravlja ali zaobišla sve vas u redu za šalter i ušla na vrata "samo da pita" diže galamu u pošti što je Vas kuma Zorica primila preko reda?

Svi su oni žrtve nametnute forme naspram suštine koju deklarativno znaju i drže negde u malom mozgu dajući prednost formi radi bržeg ostvarivanja cilja koji ne mora uvek da bude pametan ili berićetan na duže staze...

Poslednja izmena:
Kapital ističe formu a zaobilazi suštinu.
U takvoj formulaciji neizgradjena ili nedovoljno izgradjena osoba upada u bolest.
Ne samo po pitanju izgleda već i po pitanju ponašanja a na žalost i po pitanju odnosa prema drugima.

Guraju vas na ulici i pretiču u saobraćaju?
Kolege prate vaše poteze i šeruju sa šefom šta su videli/slikali?
Menadžerka pred kraj meseca izvodi besne gliste po objektu i kažnjava zaposlene umanjenjem od 10% (3.000)?
Kolege gledaju u vaš obrok na pauzi očarano dok zaboravljaju "prijatno" da vam požele?
Čuli ste po ko zna koji put da je neko debeo ali nikako da čujete da je neko mršav bez obzira na genetsku i zdravstvenu dispoziciju?
Ona gospodja što je došla posle Vas u Domu Zdravlja ali zaobišla sve vas u redu za šalter i ušla na vrata "samo da pita" diže galamu u pošti što je Vas kuma Zorica primila preko reda?

Svi su oni žrtve nametnute forme naspram suštine koju deklarativno znaju i drže negde u malom mozgu dajući prednost formi radi bržeg ostvarivanja cilja koji ne mora uvek da bude pametan ili berićetan na duže staze...
Meni je drugarica koja je doktor, inače rekla da ti što čekaju satima u čekaonicama kod lekara, uglavnom im nije ništa.
Prepisuju im lekove koje gutaju, k'o da su bombone, dok stvarno bolesni i nemoćni nisu u stanju ni glas da puste.
Vrh svega je njihov bezobrazluk i ponašanje!

Meni je drugarica koja je doktor, inače rekla da ti što čekaju satima u čekaonicama kod lekara, uglavnom im nije ništa.
Prepisuju im lekove koje gutaju, k'o da su bombone, dok stvarno bolesni i nemoćni nisu u stanju ni glas da puste.
Vrh svega je njihov bezobrazluk i ponašanje!
Moj CV je čist Eldorado pa sam se po raznim formatima firmi i firmica nagledao i natrpeo svakakvih...

Odmah sam prepoznao jedan slučaj (ne ličnost nego model ponašanja) u Domu Zdravlja i reagovao iz zajebavanja da vidim reakciju...

Dotični "večiti mladić" iako vremešan vrlo aktivan i okretan počeo da pametuje onim ženicama na šalteru: "šta ako nije moja doktorka u popodnevnoj,ja tek sad imam vremena (?!), dajte mi bilo kog da mi zaključi bolovanje da ne gubim dnevnicu"

Šta je ćale? Otvorio bolovanje za privatne svrhe a? Ili bio gadan istovar kod Gazde pa da ti ne sevaju ledja? Ta "dnevnica" ti nije trebala ni hitno?

Okrenu se on ka meni - ali ne reč
One ženice počele da se smeškaju
Posle, dok je nosila nove kartone po sobama, prišla u prolazu i tekla - "ma redovan je on"

Zdravo svima.
Evo samo ukratko da vam kažem.Prvo danas naletim na temu kako danas izgleda Meg Rajan koja je dijagnoza "zavisnost od plastičnih operacija" i komentari da izgleda "užasno".
Svima bih rekao da uzmu u obzir da je ona (proguglao sam) 1961. godište i da bi izgledala užasno kako god okreneš, "ne može od babe devojka" i tačka.
Drugo na šta sam naleteo je dijagnoza "Traženje pažnje" kao neka valjda nova dijagnoza, ,"najnovija bolest" a opet se radi o tome da je jedna žena koja je postala baba izgubila mesto centra pažnje i to je sada "bolest".

Samo sam hteo da kažem da je onda sve živo dijagnoza i boleština. Razmaženost ljudi u današnje vreme je strašna. Doduše i usamljenost.
Niko ne ume da stari dostojanstveno, sada se vrišti ako nisi u centru pažnje sa 60 godina, ide se pod nož, piju se lekovi...

Da sam Giga Moravac iz "Boljeg života" pa na takve "hir-dijagnoze" odgovor je "More, motika vama treba!"

Motka ili motika, može oboje :lol:

Samo sam to hteo da kažem, treba stati na kraj ovom ludilu dok nas zaista sve ne "proguta".
cilj globalne farmamafije je da proda sto vise lekova za sve i svasta pa putem svojih lobista korumpira ministre zdravlja po svetu da i najbezazlenije normalne pojave u zivotu zakonski prozivaju teskim modernim oboljenjima........................Prakticno, doktor moze da vam prepise lek "3 puta na dan dve tablete" zato sto bolujete od bolesti koja ima simptome da gledate u nebo sa 42 stepena prema jugu a ne sa 41,5 stepena.

Na svu srecu, nivo IQ kod stratega farmamafije je vrlo nizak , toliko nizak da su sami oznacili bolesti koje su sami izmislili , zajednickim imenom BOLESTI SAVREMENOG ZIVOTA. Daklem, te takozvane bolesti uopste nisu bolesti vec samo izvor prihoda od prodatih medikamenata za "lecenje" tih "bolesti".

cilj globalne farmamafije je da proda sto vise lekova za sve i svasta pa putem svojih lobista korumpira ministre zdravlja po svetu da i najbezazlenije normalne pojave u zivotu zakonski prozivaju teskim modernim oboljenjima........................Prakticno, doktor moze da vam prepise lek "3 puta na dan dve tablete" zato sto bolujete od bolesti koja ima simptome da gledate u nebo sa 42 stepena prema jugu a ne sa 41,5 stepena.

Na svu srecu, nivo IQ kod stratega farmamafije je vrlo nizak , toliko nizak da su sami oznacili bolesti koje su sami izmislili , zajednickim imenom BOLESTI SAVREMENOG ZIVOTA. Daklem, te takozvane bolesti uopste nisu bolesti vec samo izvor prihoda od prodatih medikamenata za "lecenje" tih "bolesti".
Što nizak ? Zarađuju od suplemenata koje ljudi uzimaju na svoju ruku , u Americi naročito , a i mi nismo loši.

To su stvari u kontekstu drustva, npr pametan sta znaci...
Ako neko ko gleda da iskoristi drustveni potencijal za opsti napredak donese odluku da neko napreduje ili da ga koristi , to je totalno drugaciji i na kratko i na dugo rezultat nego kad neko ko gleda za licni napredak da donese istu odluku...totalno razlicito a svima izgleda isto..
Ama bas isto , jer ce se cak i cuti da je bas analizirano i da je isto...a totalno je razlicito..i niko iz takvog drustva to ne vidi jer su svi u kontekstu tog drustva, a vidi samo onaj ko nije u kontekstu drustva...

To neko zove kontekst drustva, a neko koncepcija , mada je kontekst prihvatljivije ljudima..

Jer ruzno je da kazes Srbi (drustvo) su glupi, sebicni , gordi i destruktivni...
Mnogo bolje je kad kazes to je trenutni kontekst, upali smo tu , a ne to je nas drustveni koncept , dugorocno opredeljenje...
Razlike nema, ali bas da ne ubijamo volju a ni nadu mladih generacija..

Ono sto ja vidim je da su mladji jos konformniji sa tim nego stariji , znaci ne pada im na pamet da menjaju takav poredak , videli su da to traje 30 godina, i procena im je , lakse je napolju ziveti nego Srbiju menjati....

Lepo mi je da vidim kad neko vodi racuna o izgledu i zdravlju, pogotovo stariji ljudi, nisu zapusteni, trude se da su koliko toliko fizicki aktivni, idu u setnje itd., ali glumljenje devojke sa 65 godina tipa Neda Ukraden mi je zalosno. To je bas da se zapitas jel ta osoba toliko nesrecna da joj je to glavno u zivotu.
Vidis ja imam suprotno misljenje od tebe...

Drustvo je dvolicno do daske, jer se tako prodaju bezvrednosti i unistenja kao da su vrednosti i pozitivne promene..
To znaci da je vodjenje racuna o zdravlju prestiz i tu odmah sve povlaci ta cinjenica na dalje..

Ako je zdravlje prestiz, nema vise neke dileme da je to uzmi sve sto ti zivot pruza...jer nema drugih vrednosti osim hedonizma, ostalo , ako je bilo bioloskog si zadovoljio ili la...
Tako da se onda maksimalizuje dobit...a to povlaci , posto nema nikakvih stvarnih vrednosti nego su sve demagogije, vodenicna logika, urgiranje na ono sto ti odgovara.

Uzmimo tu istu Nedu Ukraden..
Zenska kad joj je trebalo i kad je bio drustvena vrednost zavrsila dva fakulteta, nek bude jedan , pevala, lepa , lepo i peva, pesme joj nisu sund...
Porodicno se ostvarila ili nije, to je njena stvar...seksualno ima potrebe , ako je ziva a jeste , ako je zdrava a valjda jeste, i ako je sretna, a to jeste..

Nema nikakvih drugih vrednosti koje bi podrzala u drustvu koje je okruzuje..
Podrzava hedonizam, nema drugog...
Onda cak i da joj se ne mili da koristi sve mogucnosti koje postoje, koristice ih jer nije trubadur koji ignorise stanje i drustvu...Njoj nista ne znaci da analizira pesme i poeziju u raspalom drustvu koje ruinira jezik...ispala bi smesna...
Nije u fazonu da glumata Rudan...voli zenska seks, bila lepa ceo zivot , a i sad je..
Voli piletinu , to ja znam slucajno, a nije previse bezobrazna nego je slobodna...zreo si covek, odluci sam godi li ti ili ne..
Nema ucenjivanja, sloboda prosto kipi iz nje, za razliku od okruzenja, znaci ipak je filtrirala kroz sebe ovu papazjaniju od drustva u nesto sto nema nasilja ni ucene..
Uzmi onog Kalinica ili Ivanovica, medijske licnosti , prepuni su nasilja i uslovljavanja, prepuno zloupotreba svoje pozicije, maltretiranja drugih voditeljki ili pevacica..

Totalno druga prica, prava Srpska trenutna...baje...jaje...

Back