Izmedju dve vatre

Poruka
22.458
Tvoji zajednički prijatelji su se medjusobno posvađali. Sa obe strane ste u izvanrednim odnosima. Po priči zaključite da je manje u pravu strana sa kojom ste bliskiji i duže u prijateljskim odnosima. Kažete da ne želite da se mešate no obe strane su energetski vampiri i gotovo žele da vi budete medij preko kojeg će komunicirati i isterivati mak na konac.

Zabiti ih sve u tri peezde materine?

Tvoji zajednički prijatelji su se medjusobno posvađali. Sa obe strane ste u izvanrednim odnosima. Po priči zaključite da je manje u pravu strana sa kojom ste bliskiji i duže u prijateljskim odnosima. Kažete da ne želite da se mešate no obe strane su energetski vampiri i gotovo žele da vi budete medij preko kojeg će komunicirati i isterivati mak na konac.

izjasnis se,,nek se ebu medju njima.

pa ono, srecom nemam prijatelje koji bi me doveli u tu poziciju

Moze, mogu da budem medij, jer ja sam prosto kanal, zato se ja necu praviti vazna sa tim...

Nešto slično mi se desilo pre par godina, ni tada nisam smatrala da su energetski vampiri, ni sa ove distnace to ne mislim. Niko nije isterivao mak na konac, samo su se njihovi životni putevi od tada razišli. Uvek sam zaštitnički nastrojena prema osobi sa kojom sam dugooo u prijateljskom odnosu (a konkretno to prijateljstvo datira od naše 6. godine), tako da mi to niko ni ne može uzeti za zlo, bilo da ta osoba u nečemu omane ili ne. Moje mišljenje ide u 4 oka, a pred svima drugima nikada je ne bih oplela, pa makar i da greši, a opet ne osećam se dužnom da budem advokat i po svaku cenu branim stav te osobe, samo kažem: to je njeno pravo :) Takav je i njen odnos prema meni.
Ne silim ljude da se mire, Poštujem tuđe odluke, možda iz sebičnog razloga jer želim da meni bliski ljudi poštuju moje odluke. Svako ima sopstvene istine i razloge. Ko zauzima neke poze kako bi uticao na moj izbor dragih ljudi, svakako mi ne može biti pouzdana niti zanimljiva osoba. Tako se to profiltriralo kroz godine.
Doduše, nisam neki vajni primerak, ljudi koji su mi dragi i sa kojima funkcionišem u dobrim odnosima godinama, svi smo nekako različitih interesovanja, zanimanja, itd...Ono što opstaje kao snažna spona je kvalitet da se ne vrši nikakva vrsta presije u tim koorelacijama, opuštenost, nemaskiranje sebe (glorifikovanje ili pasivno stanje žrtve, dve krajnosti) u tim situacijama druženja. I da, nemam ih nešto mnogo, ali svakog pezosa vrede :))))

Well, well...kao ombdsman i prijatelj, pošto već insistiraju (i ne vamporišu me, ili imaju blanko vamp dozvlole jer su mi prijatelji, ne mogu prijatelji da me vampirišu...njima sve praštam i sve im je dozvoljeno..ostalima šoot u vugla.. )... reći ću im kako stvari stoje....ko je u pravu, a ko nije... pa neka oni vide šta će sa tim ( :

Moje licno iskustvo kaze da se ne treba mesati...jer sutra se oni izmire,izljube i ko da nista nije bilo
a ti ispadnes grbav :aha:

Ukoliko bas insistiraju,seli bi svo troje i rekla bi i jednom i drugom sta mislim,najotvorenije moguce.
pa posle,ako hoce,nek se mire,ako nece nek vade oci
ja s tim nemam nista :lol:

Desilo mi se
Nema potrebe da budes izmedju dve vatre ako su ucesnici iole normalni...nema nikakvog isisavanja energije....ako ti to rade to nema veze sa situacijom no sa njihovim karakterom.... oni su nezreli i neprofesionalni u prijateljstvu cim tebe uvlace u sve to.... problem je u njima samima i treba to da resis tako sto ces da kazes dosta preko mene, ili da ih otkacis

Nastavila da se druzim sa oboje, nismo vreme provodili ogovarajuci ikoga.....ja sam nastavila da se vidjam sa oboje a njih dvoje nikad vise....
Bio mi je sok bilo mi je krivo....bili smo dobar spoj....ali tako je kako je
Rekla sam strani koja je i pokrenula raskid prijateljstva da pravi ogromnu gresku iako sad to ne vidi....posle jedno godinu dana mi je priznala da sam bila u pravu i da bi rado promenila to da moze da vrati vreme...
Ljudi su budale hbg

Ma, ja to nisam imao sa prijateljima. Imao sam sa dva dobra drugara koji su se pokačili. Jedan je zamerao ovom drugom, a praktično taj drugi nije bio zlonameran, nego čovek zaboravio kakav je ovaj prvi nekad naporan i zakeralo...doduše, bio je u pravu što mu je zamerio, onako objektivno..pa su me drndali otvoreno da ja tu sad zauzmem stav i budem efendija... kao aj ti reci... pa reci, pa reci, pa au pic, ne gnjavite..i na kraju sam rekao... nisam hteo da se mešam, jer se ta dvojica poznaju celog života, ja sam došao kasnije i družio se i uvažavam obojicu.. u stvari, niko nije hteo tu da kaže prvi i pruži ruku pomirenja pa su se preko mene pomirili....ja sam rekao ko je malo zayebao stvar u celoj priči i..sve se srećno završilo.....inačke su moji prijatelji totalne panje i pacifisti, sa njima nisam imao takva posredovanja..ako niste baš mnoooogo dobri i ne kunete se u čoveka, nema potrebe mešati se...ne treba..

zabiti nego kako!

ne zabijam u materinu svoje prijatelje, bez obzira na njihove medjusobne eventualne nesuglasice. svoje misljenje sam govorila svakom ponaosob, a nastavila druzenje sa obe strane, bez ikakvih problema. u slucaju koji si opisao bih verovatno trazila izuzece sa pozicije osobe koja je primorana da slusa pljuvanje po donedavnom prijatelju, ali ne bi to bas uzela za ne znam kakvo zlo. u ljutnji i besu se kaze i ono sto se misli i ono sto se ne misli.

srecom, u ovom slucaju, do pomirenja je doslo i nastavilo se dalje.

Back