Tvoji zajednički prijatelji su se medjusobno posvađali. Sa obe strane ste u izvanrednim odnosima. Po priči zaključite da je manje u pravu strana sa kojom ste bliskiji i duže u prijateljskim odnosima. Kažete da ne želite da se mešate no obe strane su energetski vampiri i gotovo žele da vi budete medij preko kojeg će komunicirati i isterivati mak na konac.
Zabiti ih sve u tri peezde materine?
Nešto slično mi se desilo pre par godina, ni tada nisam smatrala da su energetski vampiri, ni sa ove distnace to ne mislim. Niko nije isterivao mak na konac, samo su se njihovi životni putevi od tada razišli. Uvek sam zaštitnički nastrojena prema osobi sa kojom sam dugooo u prijateljskom odnosu (a konkretno to prijateljstvo datira od naše 6. godine), tako da mi to niko ni ne može uzeti za zlo, bilo da ta osoba u nečemu omane ili ne. Moje mišljenje ide u 4 oka, a pred svima drugima nikada je ne bih oplela, pa makar i da greši, a opet ne osećam se dužnom da budem advokat i po svaku cenu branim stav te osobe, samo kažem: to je njeno pravo

Takav je i njen odnos prema meni.
Ne silim ljude da se mire, Poštujem tuđe odluke, možda iz sebičnog razloga jer želim da meni bliski ljudi poštuju moje odluke. Svako ima sopstvene istine i razloge. Ko zauzima neke poze kako bi uticao na moj izbor dragih ljudi, svakako mi ne može biti pouzdana niti zanimljiva osoba. Tako se to profiltriralo kroz godine.
Doduše, nisam neki vajni primerak, ljudi koji su mi dragi i sa kojima funkcionišem u dobrim odnosima godinama, svi smo nekako različitih interesovanja, zanimanja, itd...Ono što opstaje kao snažna spona je kvalitet da se ne vrši nikakva vrsta presije u tim koorelacijama, opuštenost, nemaskiranje sebe (glorifikovanje ili pasivno stanje žrtve, dve krajnosti) u tim situacijama druženja. I da, nemam ih nešto mnogo, ali svakog pezosa vrede

)))