Izivljavanje u gimnazijama

uf, ovo mi je omiljena verzija :lol:
eh da bar jeste, ne bi kukala na forumu o matematici, o toj zloj veštici što teskobu unosi u mladost ti divnu :roll:

13 predmeta, svaki dan... da vidimo k'o nece poludeti :lol:
ne bih rekao... obe moje sestre su u sva cetiri razreda gimnazije opsteg smera bile odlicne, pa opet nisu ucile po 13 predmeta dnevno. jednostavno preterujes.
ja ovde vidim samo 4 mogućnosti
1. nemas dovoljno mentalnog kapaciteta ili imas neki neuroloski problem koji ti onemogucava da savladas gradivo u razumnom roku (sto sigurno nije slucaj ;))
2. malo (vise) si 'vatala zjale, pa sad brzinski lovis propusteno gradivo (sto je vrlo verovatno)
3. jednostavno si matofobična, što je tvoja lična osobina zbog koje se taj predmet sigurno neće samoukinuti
4. profesori su ti do yaya sadisti i psihopate mengeleovog tipa, u šta nisam sklon da poverujem

daklem, krajnje je bizarno uopšte izgovoriti da matu treba ukinuti / prepoloviti / osakatiti. helo, gimnazija je to. po toj logici elektrotehničarima treba ukinuti srpski. ja sam završio dve srednje > redovno etš i vanredno utš, pa mi opet nije padalo na pamet da meni najodvratnije predmete kao što su srpski i geografija treba saseći. :)

e sad ne znam... možda i grešim

Poslednja izmena:
Mnogo je produktivnije baviti se resavanjem problema (u ovom slucaju pojacati ucenje ili promeniti skolu) nego kukati ispravljati krive drine. Sto pre se to shvati, zivot je laksi jer je jos mnogo krivih drina pred svima nama koje se nece moci ispraviti, vec ce se morati naci neki drugi nacin.

Slažem se. Uzmi za primer Filološku, gde ne samo što treba da se odvališ od učenja stručnih predmeta, nego ti uvale i matematiku i hemiju (fizika nije problem). Strahota.
I filološka gimnazija je GIMNAZIJA.
Rešenje bi bilo da se ukinu filološke gimnazije i od njih naprave srednje stručne prevodilačke škole, ali to je nebulozno. U tom slučaju bi se izbacili neki opšti predmeti i smanjilo bi se gradivo za nejezičke predmete. Ali dokle god u nazivu stoji gimnazija, o tome ne treba biti ni govora! Lingvističko-prevodilačka škola Pera Perić. Kad je završiš, dobiješ diplomu prevodioca tehničara (za određene jezike).

Poslednja izmena:
eh da bar jeste, ne bi kukala na forumu o matematici, o toj zloj veštici što teskobu unosi u mladost ti divnu :roll:

ne bih rekao... obe moje sestre su u sva cetiri razreda gimnazije opsteg smera bile odlicne, pa opet nisu ucile po 13 predmeta dnevno. jednostavno preterujes.
ja ovde vidim samo 4 mogućnosti
1. nemas dovoljno mentalnog kapaciteta ili imas neki neuroloski problem koji ti onemogucava da savladas gradivo u razumnom roku (sto sigurno nije slucaj ;))
2. malo (vise) si 'vatala zjale, pa sad brzinski lovis propusteno gradivo (sto je vrlo verovatno)
3. jednostavno si matofobična, što je tvoja lična osobina zbog koje se taj predmet sigurno neće samoukinuti
4. profesori su ti do yaya sadisti i psihopate mengeleovog tipa, u šta nisam sklon da poverujem

daklem, krajnje je bizarno uopšte izgovoriti da matu treba ukinuti / prepoloviti / osakatiti. helo, gimnazija je to. po toj logici elektrotehničarima treba ukinuti srpski. ja sam završio dve srednje > redovno etš i vanredno utš, pa mi opet nije padalo na pamet da meni najodvratnije predmete kao što su srpski i geografija treba saseći. :)

e sad ne znam... možda i grešim

pa normalno da nisu ucile, niko nikada nije ni ucio, ali je sistem izgleda u osnovi napravljen sa pretpostavkom od 13 predmeta svaki dan...

mene u svakom slucaju bas briga... jos 2 meseca i ja sam moje zavrsila :lol:
ali se slazem da je stanje u gimnazijama tragikomicno, i normalno da podrzavam svaki pokusaj unormalizacije sistema...

Pa da,to i ja mislim.Sigurno je bilo lakse i pravednije u Titovo vreme.Cuo sam da je tada matematika bila drugacija.
Ponekad pozelim da sam 2 godine mladji,ne bih doziveo gimnaziju,jer se svet zavrsava 21. decembra.
Bas me nasmeja veceras, hvala ti! :D

Bilo bolje u Titovo vreme? To je vreme kada su u gimnaziju isle tvoje babe i dede. Da li ti je to ideal?
Ako nesto ne moze biti drugacije to je matematika ;) (za razliku od nekih drugih predmeta ukljucujuci i geografiju koju ti volis)
Ako se svet zavrsava 21.12. onda stvarno nema razloga da brines zbog matematike. Zapravo, svi tvoji problemi se vec mogu smatrati resenim :zcepanje:

To je kao pitanje:Zasto bi Srbin ziveoo u Hrvatskoj?
Zato sto ne postoji srednja drustvena skola,a drustveni smer je prevara,nazalost.
Mogao bi da pokazes malo bolje ophodjenje prema onima koji ne misle isto.Jednostavno smatram da su drevni narodi vrlo veliki narodi,jer su u njihovom vremenu nastale skoro sve nauke,a,na primer,Tales je otkrio pomracenje sunca 586. godine.Zasto onda ne verovati i Majama?

Poslednja izmena:
To je kao pitanje:Zasto bi Srbin ziveoo u Hrvatskoj?
Zato sto ne postoji srednja drustvena skola,a drustveni smer je prevara,nazalost.
Mogao bi da pokazes malo bolje ophodjenje prema onima koji ne misle isto.Jednostavno smatram da su drevni narodi vrlo veliki narodi,jer su u njihovom vremenu nastale skoro sve nauke,a,na primer,Tales je otkrio pomracenje sunca 586. godine.Zasto onda ne verovati i Majama?
Зато што је логика ствари да ти доказујеш позитивну тврдњу, кад је већ износиш.
А и узгред речено, нити један од небројених до сада најављених смакова света(ма шта то било) није реализован.

Prvi sam razred gimnazije i idem u XIII beogradsku gimnaziju.Ono sto mi se gadi i od cega sam zgrozen jeste to sto drustveno-jezicki smer ima toliko tesku matematiku,koja je kao talenat.Mislim da je stvarno nepravedno da neko(kao ja)bude u depresiji zbog matematike i da ima velike probleme,jer je gradivo pretesko,sa obzirom da idem na drustveno-jezicki smer i smatram da je to izivljavanje i oduzimanje vremena za ostale predmete.Da li smatrate da je pravedno da imamo ovakvo gradivo iz matematike?
E,brate,šta da se radi...taki je život.....idi na privatne časove i uči uči uči...šta je danas normalno i pravedno?

Sta u mom ophodjenju pogresno? Mozda nisi toga svestan, ali zaista mi je namera da ti vrlo dobronamerno skrenem paznju na to da je zivot prepun situacija koje ti ne odgovaraju i kojima mozes samo da se prilagodis ili da odustanes. Od kukanja nema nista. Razumem tvoj problem i zelim da te navedes da o njemu razmislis i na neki drugi nacin. Ako ne mozes da shvatis da sam dobronamerna, zao mi je.

Sto se tice Maja nemam komentar.

Sta da li sme da bude dozvoljeno?
Da ti ne mozes da naucis matematiku?
Mozda gresis u nacinu rada ili jednostavno nemas odgovarajuci kapacitet da savladas matematiku na tom nivou.
Moras da budes i malo samokritican, Olivere. Sigurna sam da ima na tvom smeru ucenika koji mogu da nauce matematiku.
Sta ocekujes? Promenu sistema? Nestanak matematike sa drustvenog smera? Fokusiraj se na ono sto mozes da promenis, a ne na ono sto ne mozes.
Sta ti kazu roditelji u vezi sa tim problemom koji imas?

Je l' imas ti roditelje, je l' imas neko da te uputi? Ti zvucis kao sve samo ne glup decak ili nikakav kapacitet, pre kao neko ko ima nekakav psihicki problem kojeg ne moze da se resi. Ja sam matematiku hronicno mrzeo i jos uvek je ne podnosim, ali jedva smognem snage i spremim se nekako pred pismeni. Veruj mi, sve ti je u glavi, resenje tvog problema takodje. Ne pritiskaj sebe, ne gusi sebe izgovorima ili ubedjenjima, izbaci tu negativnu energiju. Jos si mlad da imas toliko problema kako ih ti navodis, mozda automatski ne slusas ili odbijas da slusas na tim privatnim casovima? Ili si tezak psihicki slucaj, ili si tezak problem u glavi.
Jesi li procitao da ja ucim svaki dan i imao sam privat. casove a nista ne pomaze.Da li ej to normalno?
Da li to sme da bude dozvoljeno?

Jesi li procitao da ja ucim svaki dan i imao sam privat. casove a nista ne pomaze.Da li ej to normalno?
Da li to sme da bude dozvoljeno?

Ovaj, a da li si možda pomišljao da je problem u tebi, a ne u gradivu? :confused: Ebote, pa i sama sam završila društveni smer pre jedno 4 godine, oduvek sam se smatrala debilom za matematiku, ali se ne sećam se da je matematika ikome bila toliki problem.

Back