Izivljavanje u gimnazijama

OLIVER GEOGRAF

Zainteresovan član
Poruka
265
Prvi sam razred gimnazije i idem u XIII beogradsku gimnaziju.Ono sto mi se gadi i od cega sam zgrozen jeste to sto drustveno-jezicki smer ima toliko tesku matematiku,koja je kao talenat.Mislim da je stvarno nepravedno da neko(kao ja)bude u depresiji zbog matematike i da ima velike probleme,jer je gradivo pretesko,sa obzirom da idem na drustveno-jezicki smer i smatram da je to izivljavanje i oduzimanje vremena za ostale predmete.Da li smatrate da je pravedno da imamo ovakvo gradivo iz matematike?

Prvi sam razred gimnazije i idem u XIII beogradsku gimnaziju.Ono sto mi se gadi i od cega sam zgrozen jeste to sto drustveno-jezicki smer ima toliko tesku matematiku,koja je kao talenat.Mislim da je stvarno nepravedno da neko(kao ja)bude u depresiji zbog matematike i da ima velike probleme,jer je gradivo pretesko,sa obzirom da idem na drustveno-jezicki smer i smatram da je to izivljavanje i oduzimanje vremena za ostale predmete.Da li smatrate da je pravedno da imamo ovakvo gradivo iz matematike?

ko te yebe sto si upisivao nesto a da se nisi pre toga informisao? Pravedno je jer je tako definisano gradivo niko te nije bio po usima..

Наша је цивилизација техничка, а математика је основ технике.
Има да учиш математику, а не неки тамо латински.
И ко уопште говори латински???

Mnogi.
Svrha učenja latinskog u gimnazijama nije građenje podloge za učenje jezika, već vežbanje logike (a latinski to radi bolje nego matematika na tom uzrastu).
Dakle, nije latinski "neki tamo", već je vrlo važan i neophodna je stepenica u obrazovanju svakome ko namerava da, pre svega, bude akademski građanin.

@tema
Davno sam išla u gimnaziju, i, ako se ništa nije promenilo, u prvoj godini se uči nekakva kombinatorika, tautologije i slične stvari, ne preko potrebne u narednim razredima. Ako je i dalje tako, preguraj još ovo malo do raspusta, posle će biti lakše.Latinski ti dobro ide ;)

Svaki predmet je osmišljen tako da svako prosečno inteligentno dete može uspešno da ga savlada, pa i matematika. Ja sam završila društveno-jezički smer gimnazije i totalni sam antitalenat za matematiku, pa mi nikada nije bila problem. Jest' da nikada nisam imala peticu, ali to je bilo zato što me je mrzelo da vežbam jer mi je totalno nezanimljiva... zbog ovoga se užasno kajem, pošto sam na kraju upisala PMF.

A ti prestani da kukaš i knjigu u ruke... ako ne uspeš da je savladaš ove godine, uvek možeš sledeće godine da se prebaciš u neku lakšu školu.

DA LI ME TI RAZUMES?JA NISAM SPOSOBAN ZA TO!JA NEMAM TALENTA,MNOGO BOLJE MI IDU JEZICI i teorija,sigurno postoji nesto sto tebi ne ide koliko god o radis,zar ne?
Mise su napisane na latinskom,indoevropski jezici imaju dosta reci iz latinskog...
Па наравно да ти боље иду језици кад си женско.
Ви жене немате везе с математиком, али парлате 200 на сат.

Back