izivljavanje bebisiterke nad bebom

:eek: Ova nije u školi učila biologiju, garant je bila neželjena trudnoća sa još gomilom psihičkih trauma pa zato nije uspela da vaspita dete na vreme. Rezultat: dva nepovratno zeznuta života.

Nego, pre neki dan sam sa ćerkom bila u vrtiću, upisale smo se na listu čekanja, i dok sam čekala da mi donesu formular koji treba da popunim, gledala sam jednu grupicu dece koja se vraćala sa igranja u dvorištu u svoju sobu. Dečačić, rekla bih godinu mlađi od ostale dece, se zaleće da udari neku devojčicu ali ga druge devojčice sklanjaju i guraju. On se i dalje zaleće kao kobac na sve njih da bi ga na kraju naj... pa, najveća od njih takvom šamarčinom zavalila preko cele leve strane glave da se kladim da mu je još pola sata zvonilo uvo. Pitala sam se gde je vaspitačica, a onda sam je videla kako nonšalantno došetava za decom, nema šanse da nije videla ceo incident, ma jedan mig nisam videla, ni najmanju naznaku da se nasekirala oko toga! :dontunderstand: Prosto mi dođe da ipak upišem dete u privatni vrtić, jeste cena viša ali su grupe manje a vaspitačice prosečno mlađe, motivisanije i bolje upućene u nove... pa ne trendove, znate na šta mislim. I ne prave promaju da bi se deca razboljevala, kao što se neko požalio.

Не би смео да дозволи себи да одговара за убиство, има дете! :rtfm:

Иначе, за мене је ово што је Гљива поставила далеко горе, јер се ту родитељ иживљава над дететом, али, ваљда пошто га је родила, може да му ради свашта? :eek:

Хтедох рећи, верујем да деца много чешће страдају тако што их злостављају родитељи, пре него бебиситерке и васпитачице.. :sad2:

Da,a šta je sa psihički zlostavljanom decom i to ostavlja duboke tragove.Ovoj majci što vuče dete treba oduzeti dete.Po mom dubokom uverenju ,a to je neko mnogo pametniji od mene rekao,ZA DECU JE JEDINO VAŽNO ,DA NJIHOVE TATE VOLE NJIHOVE MAME.U slučajevima kada to ne važi, mame zlostavljaju sopstvenu decu na ovaj ili onaj način.Nema kamera nema svedoka.TATE VOLITE MAME.

Da,a šta je sa psihički zlostavljanom decom i to ostavlja duboke tragove.Ovoj majci što vuče dete treba oduzeti dete.Po mom dubokom uverenju ,a to je neko mnogo pametniji od mene rekao,ZA DECU JE JEDINO VAŽNO ,DA NJIHOVE TATE VOLE NJIHOVE MAME.U slučajevima kada to ne važi, mame zlostavljaju sopstvenu decu na ovaj ili onaj način.Nema kamera nema svedoka.TATE VOLITE MAME.

pa nije to mama nego bebi sitterka...mhm :dontunderstand:

Draga Helen ,citiraću ti jednog pametnije čoveka i od mene i od tebe Žan-Žak Ruso,poznati francuski filozof,ja sam možda pogrešila što sam njega parafrazirala,a sad evo citata"Ništa značajnije ne može učiniti otac za svoju decu ,nego to da voli njihovu majku"kraj citata.Prosto ne mogu da verujem da je za tebe ovo besmislica.Čak je moje parafraziranje jasno.Ja duboko verujem u ovo ,majka ne može biti dovoljno dobra majka,ako nije voljena,čast izuzecima znam ih ,a itekako znam i ovo našta se misao odnosila,eto toliko o besmislicama

Draga Helen ,citiraću ti jednog pametnije čoveka i od mene i od tebe Žan-Žak Ruso,poznati francuski filozof,ja sam možda pogrešila što sam njega parafrazirala,a sad evo citata"Ništa značajnije ne može učiniti otac za svoju decu ,nego to da voli njihovu majku"kraj citata.Prosto ne mogu da verujem da je za tebe ovo besmislica.Čak je moje parafraziranje jasno.Ja duboko verujem u ovo ,majka ne može biti dovoljno dobra majka,ako nije voljena,čast izuzecima znam ih ,a itekako znam i ovo našta se misao odnosila,eto toliko o besmislicama

Ovo je sasvim na mestu. Majka koja je isfrustrirana će svakako da napravi neki kiks pre ili kasnije. Ova ga je napravila u startu, nije umela da vaspita dete, onda se zbog toga dodatno isfrustrirala, nastavila da greši i taj akumulirani bes je rezultirao ovim što se vidi na snimku. Ne opravdavam je, daleko od toga. Što si se *ebala kad nisi znala kako?! :evil: Svakako bi joj dete trebalo oduzeti.

Свега се начитах...:sad2:

Мајка која је исфрустрирана јер је не воли отац детета, малтретира дете!?
Свака разведена жена води дете на повоцу? :eek:
Мајке које су вољене нису ничим исфрустриране? :sad2:

Закуљчака колико нећеш! :dash:

Ud'ri i jače slobodno. Možemo mi da se čudimo koliko hoćemo ali osoba sa nižim IQ, od ranije nesigurna u sebe ili šta ti ja znam kakva već, bi mogla da "se razvija" baš tako kao ova lujka na snimku, *ebeš ti naš racio kad ona u svom jadnom mozgu ima zacrtanu ideju da je počev od tog deteta sve krenulo nizbrdo.

Ja sam i rekla da nisu sve majke takve ida ima svetlih primera,ali da ima onoh koji nisu u stanju da se izbore sa problemom kada ljubav prestane.Nije sve crno belo,neke majke psihološki matletiraju svoju decu.ne mora da bude ovako drastičan primer.Moja komšinica grdi sviju devojčicu i po meni je matletira,i navodi da zbog nje nije zavtšila fakultet,dete ima 4 god.uvek je nervozna i besna .ajd nije joj muž kriv, ali dete jeste.?:confused:Priateljica moje majke (razvedena,ostavljena),je vezivala svog sina za drvo jer je bio mnogo nemiran:confused:.Nikada ne znamo šta se događa iza zatvorenih vrata,svaka nesrećna porodica je priča za sebe,a srećne liče jedna na drugu,kada se dvoje vole i imaju decu ništa sa strane ih nemože slomiti,ukoliko nema ljubavi trpe deca,jer su mala i bespomoćna i nemaju kome da se obrate za pomoć.Neke stvari ne treba bukvalno shvatati i mnoge istine se mogu reći u jednoj rečenici ,kao na primer napomenutog filozofa gore,e sad što istina može da boli to je već druga stvar.

Знаш, од Русоа до данас развила се читава наука која се бави овом тематиком, а Русо, ма како паметан био, пре 300 година није имао увид у све оно чиме се бави психологија.;)
А и није проблем Русоов симпатични афоризам (мада мушкарац може учинити много више за дете него само да воли његову мајку - МОЖЕ ДА ВОЛИ И САМО ДЕТЕ, а не само мајку!!! ;)). Проблем је твоје тумачење у ком кажеш да жене које не воле очеви њихове деце - неминовно злостављају своју децу!!! :dash:
Бесмислица....да се благо изразим....:roll::confused:

:lol::lol::lol:

Знаш, од Русоа до данас развила се читава наука која се бави овом тематиком, а Русо, ма како паметан био, пре 300 година није имао увид у све оно чиме се бави психологија.;)
А и није проблем Русоов симпатични афоризам (мада мушкарац може учинити много више за дете него само да воли његову мајку - МОЖЕ ДА ВОЛИ И САМО ДЕТЕ, а не само мајку!!! ;)). Проблем је твоје тумачење у ком кажеш да жене које не воле очеви њихове деце - неминовно злостављају своју децу!!! :dash:
Бесмислица....да се благо изразим....:roll::confused:

Gde sam ja bilo šta neminovno tvrdila?Opet ponavljam,kada nema ljubavi u braku stradaju deca i od jednih i od drugih i da ima svetlih primera majki koje svoju nesreću dobro podnose i ne prenose na dete ,time ne osuđujem one koje nisu u stanju da se nose sa obavezama i problemima,ljudi smo od krvi i mesa.A to što si moderator ne da ti za pravo da ne poštuješ tuđe mišljenje i tvrdiš da je neko nešto neminovno rekao,malo više poštovanja i pažljivijeg čitanja.

То што сам ја модератор апсолутно нема никакве везе са нашим разговором, нити ме то обавезује да морам да се слажем са свачијим мишљењем, нити да прећутим ако мислим да је нешто бесмислица.;)

А ти си написала следеће:

A DECU JE JEDINO VAŽNO ,DA NJIHOVE TATE VOLE NJIHOVE MAME. U slučajevima kada to ne važi, mame zlostavljaju sopstvenu decu na ovaj ili onaj način.Nema kamera nema svedoka.TATE VOLITE MAME.

Не знам шта си хтела да кажеш, али ово си рекла....:roll:

То што сам ја модератор апсолутно нема никакве везе са нашим разговором, нити ме то обавезује да морам да се слажем са свачијим мишљењем, нити да прећутим ако мислим да је нешто бесмислица.;)

А ти си написала следеће:

Не знам шта си хтела да кажеш, али ово си рекла....:roll:

Ok, u pravu si,ali zašto imam utisak da ne prihvataš,ajd da kažem moje mišlaenje da ipak postoj ,i ona vrsta majki koja svoje frustracije od ne uzvraćene lubavi iskaljuju na svojoj deci.Hoćeš li reći da ta pojava ne postoji.Da li sam te uzrujala više ja ili onaj užasan snimak majke koja vuče dete po šoping centru kaišem vezanim za vrat?!

Ok, u pravu si,ali zašto imam utisak da ne prihvataš,ajd da kažem moje mišlaenje da ipak postoj ,i ona vrsta majki koja svoje frustracije od ne uzvraćene lubavi iskaljuju na svojoj deci.Hoćeš li reći da ta pojava ne postoji.Da li sam te uzrujala više ja ili onaj užasan snimak majke koja vuče dete po šoping centru kaišem vezanim za vrat?!

1. Фрустрације могу имати своје корене у буквално свим стварима које нас окружују!!!Родитељ (и мајка и отац) може бити исфрустриран због 1000 различитих ствари, а не само зато што га не воли отац-мајка његовог детета! Па чак и тада - не ствара свака фрустрација насилника од човека, а нарочито не значи да ће свака особа са фрустрацијама - злостављати своју децу!

2. С друге стране - имаш родитеље који се воле, али који су исфрустрирани губиком посла, алкохолизмом у породици, немаштином, проблемима у широј породици....и неки (неки - не сви!) од њих ће те своје фрустрације истресати на детету, иако су вољени од стране другог родитеља свог детета.

3. И није само исфрустрирана мајка оно што угрожава дете, једнако га може угрозити и исфрустрирани отац!

4. Својом реченицом ти минимализујеш улогу оца и његово родитељство сводиш само на то да је дужан да воли мајку свог детета, а не и дете само! С друге стране - жене сводиш на нека бесловесна бића којима цео живот, па и њихова љубав према детету, зависи само од тога да ли их воли отац њихове деце!!!

5. Да ли ће неко бити добар и одговоран родитељ - то апсолутно не зависи од љубави коју добија од оца-мајке свог детета! Тачно је да би идеално било да дете расте у породици са оба родитеља који се међусобно воле и поштују, али недостатак тога не чини да родитељи нужно постају злостављачи своје деце!!!

6. Љубав која нас оплемењује не мора да потиче само од оца-мајке нашег детета. Може да потекне и од других људи (партнера који није отац нашој деци, пријатеља, рођака, деце....) и да нас учини срећним и задовољним особама које ће бити, између осталог, и добри родитељи својој деци!

1. Фрустрације могу имати своје корене у буквално свим стварима које нас окружују!!!Родитељ (и мајка и отац) може бити исфрустриран због 1000 различитих ствари, а не само зато што га не воли отац-мајка његовог детета! Па чак и тада - не ствара свака фрустрација насилника од човека, а нарочито не значи да ће свака особа са фрустрацијама - злостављати своју децу!

2. С друге стране - имаш родитеље који се воле, али који су исфрустрирани губиком посла, алкохолизмом у породици, немаштином, проблемима у широј породици....и неки (неки - не сви!) од њих ће те своје фрустрације истресати на детету, иако су вољени од стране другог родитеља свог детета.

3. И није само исфрустрирана мајка оно што угрожава дете, једнако га може угрозити и исфрустрирани отац!

4. Својом реченицом ти минимализујеш улогу оца и његово родитељство сводиш само на то да је дужан да воли мајку свог детета, а не и дете само! С друге стране - жене сводиш на нека бесловесна бића којима цео живот, па и њихова љубав према детету, зависи само од тога да ли их воли отац њихове деце!!!

5. Да ли ће неко бити добар и одговоран родитељ - то апсолутно не зависи од љубави коју добија од оца-мајке свог детета! Тачно је да би идеално било да дете расте у породици са оба родитеља који се међусобно воле и поштују, али недостатак тога не чини да родитељи нужно постају злостављачи своје деце!!!

6. Љубав која нас оплемењује не мора да потиче само од оца-мајке нашег детета. Може да потекне и од других људи (партнера који није отац нашој деци, пријатеља, рођака, деце....) и да нас учини срећним и задовољним особама које ће бити, између осталог, и добри родитељи својој деци!

Pokušaj sa manje reči da izrazaiš svoje mišljenje ,a da u mislima bude široko i, da ne izražavaš toliku dominantnost i ne demokratčnost.Možda su neki očevi ljuti što sam ih pozvala da više vole,a to zanači i cene,majke svoje dece i da im pomognu u odgajanju zajedničke dece,a ne da sve preuste majkama,i tako poruka može da se shvati,zato nam se valjda neke mudrosti i dopadaju valjda!

Back