izigravanje mucenika

nikodija

Aktivan član
Poruka
1.663
Evo ovako, zasto neke osobe imaju strasnu potrebu da izigravaju mucenike, te boli ih sve i svasta a niko im ne vjeruje, moraju sve sami da rade niko nece da im pomogne a kada ponudis pomoc odbiju i budu uvredjene kao nisu oni nesposobni... ukratko sta god uradis ili kazes pogresio si... i svaki dan traze nove zrtve kojima ce da kukaju na nepostojece bolesti ili polu postojece da ukazuju kao je neka druga osoba neosjecajna i bezobrazna a kada ti odes onda ce i tebe da ogovara. Mislim da ste svi imali prilike da se susretnete sa takvim tipom ljudi, mene samo zanima koji cilj po vasem misljenju imaju za svoje glumatanje i privlacenje paznje.
Osim sto nerviraju sve prisutne.I sto se oni vise trude da budu u centru paznje ljudi ih vise izbjegavaju.

Svi mi nekada kukamo, drugi su krivi, ali ako neko stalno izigrava zrtvu mislim da tako samo maskira i prebacuje krivicu na druge umesto da prizna samom sebi da mozda ima problem i da prihvati da je koliko-toliko odgovoran za svoje probleme, ali ko ce da se bakce sa samokriticnoscu, osudom samog sebe? Kvari to kvalitet zivota.

Drugi su krivi, drugi su me naterali da radim to radim, radim to sto radim zbog drugih...malo sutra.

Evo ovako, zasto neke osobe imaju strasnu potrebu da izigravaju mucenike, te boli ih sve i svasta a niko im ne vjeruje, moraju sve sami da rade niko nece da im pomogne a kada ponudis pomoc odbiju i budu uvredjene kao nisu oni nesposobni... ukratko sta god uradis ili kazes pogresio si... i svaki dan traze nove zrtve kojima ce da kukaju na nepostojece bolesti ili polu postojece da ukazuju kao je neka druga osoba neosjecajna i bezobrazna a kada ti odes onda ce i tebe da ogovara. Mislim da ste svi imali prilike da se susretnete sa takvim tipom ljudi, mene samo zanima koji cilj po vasem misljenju imaju za svoje glumatanje i privlacenje paznje.
Osim sto nerviraju sve prisutne.I sto se oni vise trude da budu u centru paznje ljudi ih vise izbjegavaju.

Odlično opisan soj ljudi, znam ih.
Primenjivači najbednijih načina da se dođe do lične koristi.
Retko šta postižu sopstvenim zalaganjem, uvek neko "treba da im izađe u susret" jer je po njima to "izlaženje u susret" pokazatelj da je neko čovek. Grebatori, čankolizi u političkim strankama, pripadnici udruženja, organizacija i klubova gde ima para. Naveliko se služe rodbinskim, prijateljskim i partijskim vezama da dođu do položaja, 24 sata dnevno razmišljaju o sopstvenoj dobiti, skorojevići i poltroni. Kad dođu do izvesne pozicije u društvu, zaboravljaju na sve koji su im pomogli u tome. Glume žrtve i večito su nezadovoljni sredinom u kojoj žive jer su, po njima, ljudi iz njihovog okruženja loši, sebični i nisu im dovoljno činili. Kao da ovaj svet postoji samo da bi njima činio usluge.

Jao ubila bih takve ljude :dash:
To su ti budale. Šta im je cilj? Da leče svoje komplekse na drugima uglavnom.
Kako razlikuješ stvarno očajne ljude i ove koji glumataju? Lako, ove druge imaš želju da zalepiš najbližim težim objektom u glavu.

Mislim da ste svi imali prilike da se susretnete sa takvim tipom ljudi, mene samo zanima koji cilj po vasem misljenju imaju za svoje glumatanje i privlacenje paznje.
To su najčešće teški očajnici, koji jednostavno nisu u mogućnosti da pronađu drugačiji način za privlačenje pažnje na sebe i to im je jedini cilj. Nema tu nekog drugog cilja, samo nesposobnost da se istaknu.

Nije predmet diskusije prezire li neko mučenike, već one koji izigravaju mučenike. Postoji bitna razlika. Točno je da je kompleksno, posebito razdvojiti pravoga mučenika od onoga koji glumi i time želi ostvariti nekakvu korist i benefit.

Poslednja izmena:
ti koji najviše kukaju uglavnom najviše i iskukakju
tj. žive odlično a ne ulažu ništa, pošto im je to kukanje postalo navika
a to nam je i nacionalni sport,
jer ne daj bože da kažeš da ti je dobro i da ništa ne fali
naravno, neko prosto ima tendenciju ka samosažaljenju ili submisivni karakter

Nije predmet diskusije prezire li neko mučenike, već one koji izigravaju mučenike. Postoji bitna razlika. Točno je da je kompleksno, posebito razdvojiti pravoga mučenika od onoga koji glumi i time želi ostvariti nekakvu korist i benefit.

Ja ipak mislim da ih nije tako tesko razdvojiti, osoba koja stvarno ima probleme a koja je psihicki zdrava o svojim problemima prica samo odabranom krugu ljudi a bolesna osoba tj neko ko se pretvara o svojim problemima, desavanjima i slicnim stvarima prica bilo kome samo ako se zezne i pokusa da je saslusa... Kako stari kazu cega se pametan stidi budala se ponosi. Naravno na kraju price se ocekuje saosjecanje i naravno pomoc ali i kada pomognes bices ispljuvan da to ne radis dovoljno dobro i na potreban nacin jer zaboga ona/on samo da moze to bi uradila bolje ....

Можеш да препознаш. Уколико неког довољно добро познајеш.
Ако има за циљ неку корист, да се искамчи на пример зајам, или да не буде неко ко би имао обавезу према теби, па се кукњавом ограђује и искључује те, онда је то непримерено, али ако тога нема, онда се ради о некоме коме је тај начин самосажаљевања и причања о сопственој невољи, вапај за помоћ.

Ja verujem da ti ljudi zaista pate, samo ti niko netje retji zashto pati jer se plashi osude, sramota ga, shta tje ljudi retji itd. Pate iz ovih ili onih razloga, mislim da je retko retko da neko glumi patnju samo da bi eto glumio patnju te izazvao saosetjanje, mada nisam sreo puno takvih ljudi mozhda 1-2 osobe i to u prolazu tako da mogutje da greshim.

U velikoj većini slučajeva radi se o psihički nestabilnim i neizgrađenim ličnostima,kivnih na sve i svakoga zbog sopstvenih neuspeha u prošlosti.Većinu istih su verovatno drugovi iz detinjstva,školski drugovi i ostali poznanici prestigli na ŽIVOTNOJ lestvici,pa su ogorčeni i zavidni,trudeći se da prikriju sopstvene neuspehe mislima i pričama kako su 'baksuzi' i kako je svako prema njima drzak,neosetljiv,napadan,vulgaran i sl,i kako samo oni imaju probleme takve vrste,da ne mogu da se porede ni sa jednim drugim problemom nekog drugog čoveka.

Takodje,moze biti i reč o ljudima jednostavno NESPOSOBNIH za život i suživot sa bilo kim i koji žive za to da neko drugi umesto njih radi i doprinosi na sve druge moguće načine,a da su oni samo tu da bi 'solili' pamet ljudima,jer,naravno,po njihovim pričama i shvatanjima,svako može da pogreši,izuzev njih samih.U slučaju da naiđu na odbojnost ili na neposlušanje kod svojih bližnjih,skloni su takozvanim srčanim napadima,velikoj galami,suzama i ostalim histeričnim ispadima.Takvi ljudi su TIRANINI koji se trude na sve moguće načine da vas stave pod 'sopstvene životne konce' .

U velikoj većini slučajeva radi se o psihički nestabilnim i neizgrađenim ličnostima,kivnih na sve i svakoga zbog sopstvenih neuspeha u prošlosti.Većinu istih su verovatno drugovi iz detinjstva,školski drugovi i ostali poznanici prestigli na ŽIVOTNOJ lestvici,pa su ogorčeni i zavidni,trudeći se da prikriju sopstvene neuspehe mislima i pričama kako su 'baksuzi' i kako je svako prema njima drzak,neosetljiv,napadan,vulgaran i sl,i kako samo oni imaju probleme takve vrste,da ne mogu da se porede ni sa jednim drugim problemom nekog drugog čoveka.

Takodje,moze biti i reč o ljudima jednostavno NESPOSOBNIH za život i suživot sa bilo kim i koji žive za to da neko drugi umesto njih radi i doprinosi na sve druge moguće načine,a da su oni samo tu da bi 'solili' pamet ljudima,jer,naravno,po njihovim pričama i shvatanjima,svako može da pogreši,izuzev njih samih.U slučaju da naiđu na odbojnost ili na neposlušanje kod svojih bližnjih,skloni su takozvanim srčanim napadima,velikoj galami,suzama i ostalim histeričnim ispadima.Takvi ljudi su TIRANINI koji se trude na sve moguće načine da vas stave pod 'sopstvene životne konce' .

opisao si ih savrseno svaka ti cast

iskreno i ja poznajem samo zenske osobe ali hajde da ne budem iskljuciva, vjerujem da ih ima i u muskom obliku samo u manjem broju

Slažem se. Moje iskustvo je da žene obično "igraju" (izvini na izrazu, nije mi nešto bolje palo na pamet) ulogu mučenice, jer im je manji problem izneti javno svoje emocije, tražiti pomoć ili solidarnost. Za ženu se , bez obzira na sredinu ipak očekuje da je slabiji pol koji ne može sam da reši problem, i to je socijalno prihvatljivo (iako ponekad opterećujuće za sredinu).
Kod muškaraca postoji pritisak da "budu muškarci", da reše problem, i onda obično ili reaguju agresivno ili se povuku u sebe, ako vide da ga ne mogu rešiti. Muškarci izbegavaju javno iznošenje osećaja jer to može da im se vrati i lupi ih po glavi. Može da ispadne dobro, ali može ih karakterisati kao slabiće, mlakonje, nezrele itd (da ne koristim reči sa zvezdicama).

Back