Izgubljeni u prevodu

ajmo polako.....
Da li bi voleli da postoji vreme gde je zastupljeno zajedništvo....Gde će svako gledati svoju korist, ali ne onako nisko i podlo bez potrebe....
meni npr. ovo uopshte nije jasno
zajednishtvo je zastupljeno danas u najvecoj mogucoj meri, ako sam ja dobro shvatio shta zhelish reci, ljudi bolje od ovoga ne mogu, drugo, svako gleda svoju korist, a na tebi je kako cesh to shvatati: kao "nisko i podlo" ili nekako drugachije....Priroda svih zhivih bica je da zhele da izvuku korist iz svega i to je sasvim normalno, razlika izmedju nas i ostatka zhivih bica je u tome shto chovek dolazi u konflikt sa moralnim nachelima, shto kod zhivotinja ne postoji, kao ni podela na dobro i zlo...Samo treba posmatrati stvari iz razlichitih uglova

Gde su ljudi koji veruju u nešto?U šta vi verujete?Na koji način verujete.....?
konfuzno,mislim da treba da objasnish malo ovo, ne zhelim da odgovaram u vetar.....
Ja lično verujem da budale ginu za ideale
ne postoji bolja stvar nego tezhiti idealnosti. Ideal je predstava savrshenstva, te chovek koji tezhi istom unapredjuje sebe i svoju lichnost.
Koji je procenat ljudi koji se nisu izgubili između redova....tj. između interpretacija samih sebe i stereotipskih svrstavanja koja su sami prihvatili....?Gde su ljudi koji su ostali oni sami i koliko ih je teško upoznati...Gde su svi ti ljudi?Gde li su samo otišli?Da li su svi popizdeli ili su jednostavno nestali?
veoma je lako odgovoriti na ovo.
Ne postoje takvi ljudi.
a vi polemishite o ovome kol'ko 'ocete

Gde su svi ti ljudi?Gde li su samo otišli?Zašto se od mene kriju?Gde li su nestali?

Budale ginu za ideale....Da li ste kada razmišljali o ovome...Da li bi voleli da postoji vreme gde je zastupljeno zajedništvo....Gde će svako gledati svoju korist, ali ne onako nisko i podlo bez potrebe....Gde su ljudi koji veruju u nešto?U šta vi verujete?Na koji način verujete.....?Ja lično verujem da budale ginu za ideale, ali da nama baš te budale fale...Ja sam budala....Koji je procenat ljudi koji se nisu izgubili između redova....tj. između interpretacija samih sebe i stereotipskih svrstavanja koja su sami prihvatili....?Gde su ljudi koji su ostali oni sami i koliko ih je teško upoznati...

Gde su svi ti ljudi?Gde li su samo otišli?Da li su svi popizdeli ili su jednostavno nestali?

tinejdzersko razmisljanje ... kasnije ce ti ovo biti smesno
jel se to odigralo u tvojoj glavi ... u stvarnom svetu si pio limunadu
:)

kreptoman - zajednishtvo je zastupljeno danas u najvecoj mogucoj meri,

Nadam se da mi nećeš zameriti ako ti kažem da ovo nije tačno.
Nagon čoveka ka društvenosti i pripadnosti je prastar,dok ga podele prema pripadnosti naciji,religiji,rasi,ideologiji,klasi (kao i one banalne,prema naklonjenosti određenom muzičkom žanru) i sl.samo ograničavaju čoveka.Trenutne podele su samo manifestacija tog poriva - one nisu prastare i nisu utemeljene u ljudskoj prirodi,a zato što ne traju oduvek,neće trajati ni zauvek,jer sve što ima početak ima i kraj.

tinejdzersko razmisljanje ... kasnije ce ti ovo biti smesno
jel se to odigralo u tvojoj glavi ... u stvarnom svetu si pio limunadu
:)

Složila bih se. :)

Nagon čoveka ka društvenosti i pripadnosti je prastar,dok ga podele prema pripadnosti naciji,religiji,rasi,ideologiji,klasi (kao i one banalne,prema naklonjenosti određenom muzičkom žanru) i sl.samo ograničavaju čoveka.Trenutne podele su samo manifestacija tog poriva - one nisu prastare i nisu utemeljene u ljudskoj prirodi,a zato što ne traju oduvek,neće trajati ni zauvek,jer sve što ima početak ima i kraj.

Podelom ljudi na grupe (prema različitim kriterijumima) stvara se zajedništvo unutar tih grupa.
Upravo tom grupacijom ljudi teže ka zajedništvu sa sebi sličnima.

Podelom ljudi na grupe (prema različitim kriterijumima) stvara se zajedništvo unutar tih grupa.
Upravo tom grupacijom ljudi teže ka zajedništvu sa sebi sličnima.

Dakle,to znači da je zajednishtvo zastupljeno danas u najvecoj mogucoj meri (sic!) .

Ne,jer je nit koja nas spaja upravo naša ljudskost.To je ta opšteprihvaćena vrednost.
Manifestacija tog nagona ka pripadnosti,kao što je npr.nacija,trebala bi da ima svoj kraj u obliku jednog postupnog i razgrađujućeg procesa.

Gde su svi ti ljudi?Gde li su samo otišli?Zašto se od mene kriju?Gde li su nestali?

Budale ginu za ideale....Da li ste kada razmišljali o ovome...Da li bi voleli da postoji vreme gde je zastupljeno zajedništvo....Gde će svako gledati svoju korist, ali ne onako nisko i podlo bez potrebe....Gde su ljudi koji veruju u nešto?U šta vi verujete?Na koji način verujete.....?Ja lično verujem da budale ginu za ideale, ali da nama baš te budale fale...Ja sam budala....Koji je procenat ljudi koji se nisu izgubili između redova....tj. između interpretacija samih sebe i stereotipskih svrstavanja koja su sami prihvatili....?Gde su ljudi koji su ostali oni sami i koliko ih je teško upoznati...

Gde su svi ti ljudi?Gde li su samo otišli?Da li su svi popizdeli ili su jednostavno nestali?

sta je pisac hteo da kaze? :think:

Dakle,to znači da je zajednishtvo zastupljeno danas u najvecoj mogucoj meri (sic!) .

Apsolutno. Jer očigledno da ljudi ne shvataju sledeće:

Ne,jer je nit koja nas spaja upravo naša ljudskost.To je ta opšteprihvaćena vrednost.

Ja sam toga savršeno svesna. No, izostavila sam namerno taj deo baš zato što govorim o tome kako se to zajedništvo manifestuje i shvata.

Manifestacija tog nagona ka pripadnosti,kao što je npr.nacija,trebala bi da ima svoj kraj u obliku jednog postupnog i razgrađujućeg procesa.

Naravno, a do toga će doći kada se ljudska svest uzdigne na viši nivo i kada te razlike (koje si naveo već) postanu samo nijanse među ljudima.

istina
mislim da sam pogreshno protumachio "zajednishtvo"
a da li mogu bolje, pa sa obzirom kakvi su, tj. kakvi smo, ne mogu....

:?::?::?:o cemu ti

Back