Izdavači, biblioteke i kultura čitanja

Ја не знам о чему се овде прича, каква јавна набавка књига за библиотеке?! Мени су пре ники месец библиотекари рекли да две године нису добили ни једну једину књигу. О чему ви причате, у ствари? Које то библиотеке добијају књиге? Одавно ништа нису набавили/добили, једино ако нешто капне на други начин – буде неки поклон и сл. Какав је у ствари поступак при набавци књига за библиотеку, јел' може неко да ми објасни?

Ја не знам о чему се овде прича, каква јавна набавка књига за библиотеке?! Мени су пре ники месец библиотекари рекли да две године нису добили ни једну једину књигу. О чему ви причате, у ствари? Које то библиотеке добијају књиге? Одавно ништа нису набавили/добили, једино ако нешто капне на други начин – буде неки поклон и сл. Какав је у ствари поступак при набавци књига за библиотеку, јел' може неко да ми објасни?
Pa mozda neka biblioteka u Beogradu. Univerzitetske svakako nisu tu. A i lazu da im je neko dao sto miliona da kupuju knjige za biblioteke.
Bog te pita koliko stvarno od tih para ode uopste na knjige.

Pa mozda neka biblioteka u Beogradu. Univerzitetske svakako nisu tu. A i lazu da im je neko dao sto miliona da kupuju knjige za biblioteke.
Bog te pita koliko stvarno od tih para ode uopste na knjige.

Izdavači su sigurno dobili pare za knjige, a šta je dalje bilo ne znamo.
Interesantno je pogledati koje knjige se otkupljuju, a interesantno bi bilo i znati koje biblioteke su dobile knjige i po kom kriterijumu.

Izdavači su sigurno dobili pare za knjige, a šta je dalje bilo ne znamo.
Interesantno je pogledati koje knjige se otkupljuju, a interesantno bi bilo i znati koje biblioteke su dobile knjige i po kom kriterijumu.
Ja ( kao i Nautilus) mislim da je to sve naesteno i kreirano samo za medije.
Moguce da je neka Biblioteka u Beogradu u krugu dvojke dobila stotinak knjiga, ali tu se cela prica i zavrsava.
Ja bih se usudila da u(s)trvrdim da su izdavaci delili lovu sa komisijom pa koji je izdavac dao vise love njegocve su knjige usle u uzi izbor,
na kraju je u bibliotekU otislo ( namerno koristim izraz samo jednu biblioteku) stotinak knjiga i tu se prica zavrsila, do sledece godine.

Back