tacno ,
opet lice sa poternice, i krimos, diriguje srpskim fudbalom
posto je bilo jasno sta se radi u novembru kada je oborena kandidatura bjekovica kao jedinog kandidata, i postavljanje u trku bivseg ministra nedimovica (povezanost lopova terzica i vlasti)
Šta su pravi razlozi nominovanja Zvezdine legende protiv Nemanje Vidića?
Izborni okršaj Vidić vs. Nedimović
izgledao bi vrhunski glupo ukoliko bi za legendu Mančester junajteda i evropskog fudbala glasala samo dva delegata, kao što tvrde prorežimski mediji (Jedinstva iz Uba i Sindikata fudbalera), a politički kandidat vlasti dobio ostala 83 glasa.
Da je političar ostao usamljeni kandidat možda bi nekako i prošla priča da nije bilo drugog rešenja.
Ovako je trebalo brže-bolje pronaći veću legendu od Vidića, ne bi li se sanirala šteta u javnosti koja je bivšeg ministra počela da percipira kao Kokezu posle Kokeze.
Tako je u Informeru niotkuda osvanuo Dragan Džajić kao onaj ko će izaći na crtu Vidiću. A vi sad, čik ako smete, dokažite da bivši fudbaler koji se proslavio i van terena (Kup šampiona sa Crvenom zvezdom) nije „dovoljno“ veća legenda od onoga koji je sa crveno-belima osvojio „samo“ jednu titulu prvaka Jugoslavije i dva nacionalna kupa.
Da li je neko uopšte pitao Džaju da li želi da ponovo ulazi u funkcionersko blato srpskog fudbala? Verovatno nije. Kad duguješ režimu, tu nema hoću-neću, umem-ne umem, tu izgleda ima samo razumem.
Abolicija Tomislava Nikolića pre završetka sudskog postupka za navodne marifetluke vredne oko šest miliona evra pri transferu Gorana Drulića nije bila jednokratna ponuda – ja tebi pomilovanje, ti meni kao legenda daš legitimitet preuzimanju Zvezde ulaskom u trijumvirat sa Kokezom i Čovićem posle čuvene ponoćne konferencije kada je tadašnji PPV odlučio da lično mora da spasava i nekadašnjeg šampiona Evrope.
evo sta kaze i nemanja matic zemljak dragana dzajica
Nemanja Matić o kandidaturi Dragana Džajića: Nateran ili ucenjen, brinemo za njegovo zdravlje
Jedini je, uprkos tome što su zemljaci, faktički iz „iste ulice“, odlučio da progovori o onome što mnogi poslednjih dana misle – kandidatura Dragana Džajića jeste kulisa za one koji hoće da se ništa suštinski ne promeni u srpskom fudbalu.
–
Ne znam koliko je poznato da je na moj predlog stadion na Ubu dobio ime po našem Draganu Džajiću i da ne može NIKO da promeni činjenicu da je on bio i ostao ponos Uba i Tamnavskog kraja.
Smatram da je Džaja nekako nateran ili možda ucenjen da prihvati kandidaturu za predsednika FSS.
Gospodo iz Zvezde, kada smo se mi Tamnavci
potajno nadali da ćete se setiti Džaje i kandidovati ga za predsednika saveza vi ste tada podržavali Kokezu. Sada kada je Dragan blizu svoje osamdesete godine izlažete ga nepotrebnom stresu.
Što se tiče Nemanje Vidića, ja sam njega podržao juče, podržavam ga danas i podržaću ga i sutra jer mislim na razvoj srpskog fudbala za narednih 20 godina. Toliko od mene za sad – napisao je Nemanja Matić
zatim rade bogdanovic
Rade Bogdanović za Danas: Čestitam Vidiću na hrabrosti da se bori protiv svih, Džajić bi bio samo ikebana u FSS
Uz intervenciju i na radost fudbalskih i političkih krugova opredeljenih za doskorašnjeg ministra poljoprivrede u Vladi Srbije, Branislava Nedimovića, kog je „čekala“ pomenuta kancelarija na Terazijama 35. Ali, ne lezi vraže, u međuvremenu se 41-godišnji Nemanja Vidić usudio da, preko Jedinstva iz Uba, uđe u Skupštinu FSS a onda i javno najavi kandidaturu.
Prvo bih čestitao Vidiću na hrabrosti da se kandiduje za predsednika ovakve fudbalske Srbije, tj. da se bori protiv svega i svakoga! Drugo, ne razumem zašto mu je bilo potrebno da nakon onako fantastične karijere izađe iz zone ličnog životnog komfora?! Kada zna da bez ozbiljnih državnih resursa ne može da razmontira truo sistem.
Bivšem fudbaleru, britkog jezika u komentarisanju sportskih i srodnih tema, dve stvari posebno bodu oči dok prati talasanja, grupisanja, prestrojavanja, lobiranja…. u srpskom fudbalu u susret izborima.
„
Dve činjenice su zapanjujuće. Vidić je Užičanin, a Zapadna Srbija nije stala iza njega nego uz Džajića. Van pameti je da deo FSS predvođen Bata Đorom (Milovan Đorić, prim. aut) ne izabere svog čoveka nego nekog drugog. A, opet ako se zna da tamo stvari nadgleda čovek koji prisustvuje sednicama Skupštine FSS iako nije delegat, valjda da bi kontrolisao ko kako glasa…
Ako se Džajić bude kandidovao to neće biti njegova odluka već volja ljudi oko njega, rešenih da sačuvaju svoje pozicije i uticaj. Uz sve poštovanje za njegovu karijeru na terenu i pored njega, kao i autoritet koji je nekada imao, ne mogu da zamislim da ima energiju da gleda teletabise oko sebe, sve te džojstik dizače i spuštače ruku.
Džajić bi bio samo ikebana ukoliko bi ga izglasali. Kao Vujadin Boškov 1998. godine, kada su se razni mešetari sakrili iza njegove selektorske funkcije i treće životne dobi. Samo da bi protežirali svoje igrače u reprezentaciji. To ne tvrdim ja, to su priče igrača iz tog vremena, koji su bili u ili pri nacionalnom timu“.
i evo sta na kraju kaze vidic koji trpi pritiske kao i oni koji ga podrzavaju
Uprkos pričama koje kruže želim da istaknem da nisam odustao od kandidature i da imam potpise pet delegata kao uslov za zvaničnu kandidaturu. Oni su me podržali još pre spekulacija o kandidaturi Dragana Džajića. Nažalost, pritisci su veliki kako na delegate tako i na potencijalne članove mog Izvršnog odbora – otkrio je Vidić, u izjavi datoj Sportklubu.
Naš cenjeni fudbaler poručio je i da pritiske proizvodi Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, koji je, izgleda, i jedan od ideologa kandidature Dragana Džajića u poznim životnim godinama (Džajić rođen 30. maja 1946).
– Ne vidim zašto je problem moja kandidatura i želim da istaknem da iza svega stoji Zvezdan Terzić koji očigledno želi da posvađa sve Zvezdine legende. Ne odustajem, kao što nikad nisam – jasan je Vidić.
dakle gospodo, terzic i lopovski sns je prvo u fss doveo KOKEZU a ne dzajica koga su predlagali sportski radnici i mnogi, a posle sklanjanja kokeze lopurde zbog umesanosti u bjelivukov klan, sada terza gura nedimovica prvo. vidicu su osporavali kao to sto on nema tolke veze ko nedimovic koji je bio ministar (dakle ovekoveceni muljator) ali su ga morali povuci jer narod i javnost je bila protiv nedimovica i za legendu srbije i mancestera vidica.
ipak nisu mogli pred javnost protiv vidica tolkom legendom I PRE SVEGA MORALNOM VELICINOM! vidic je bogat novac mu ne treba, nema razloga da se kandiduje da bi krao kao sto to terza radi...
i onda im je trebala veca velicina od vidica i povlace deda mraza iz penzije!
e moj dzajo nesretni i bedni... znas onu narodnu, za ovo ti slava za ovo ti glava
ostaces upamcen tako sto si posro svoje fudbalsko umece jer si bio lopurda koja je muljala kao funckioner! pa kada su TE ABOLIRALI OD KRADJE I PRANJA MONOGO MILIONA MARAKA , sada su te izvukli iz naftalina da im vratis uslugu opet!
za razliku od tebe vidic ne mulja. nije lopov ko ti.
bio si igracina ali si ko covek i karakter bednik i lopinger.
ovo sa vidicem je borba davida i golijata. naroda i korumpirane kriminalne vlasti
izabrace oni dzajica. matorog deda mraza, da b isacuvali svoje pozicije, da bi mogl ida nastave sa lopovlukom.
njima sunce na kraju tunela ne treba.
a dokle cemo mi to vise kao narod trpeti?