ИЗБОРИ 2014.

Za koga biste glasali na izborima?

• СНС

glasova: 33 12,8%
  • СПС

glasova: 9 3,5%
  • ДС

glasova: 11 4,3%
  • ДСС

glasova: 40 15,5%
  • ЛДП

glasova: 20 7,8%
  • СРС

glasova: 28 10,9%
  • ДВЕРИ

glasova: 58 22,5%
  • Коалиција опција 4, 6,7

glasova: 8 3,1%
  • УРС

glasova: 1 0,4%
  • СДПС

glasova: 2 0,8%
  • Бели листићи

glasova: 36 14,0%
  • Комунистичка партија

glasova: 12 4,7%

• Ukupno glasova
    258
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Као што сви знате друг ППВ је пре неки дан ГОСТОВАО НА СЕВЕРУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ и таламбасао предизборну кампању........

Али овај догађај је заиста фасцинантан и интересантан:

Skandalozno

BEZOBRAZNO: Koštunici i Samardžiću zabranili boravak na severu Kosova!

Politika 18:20, 05.03.2014.
Autor: Agencija TANJUG

Lokalna policija sprovela ih je na prelaz Jarinje, rečeno je na početku predizbornog skupa DSS-a u Kosovskoj Mitrovici
Vojislav Koštunica
KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policija nije dozvolila predsedniku Demokratske stranke Srbije Vojislavu Koštunici i potpredsedniku ove stranke Slobodanu Samardžiću boravak na severu Kosova, rečeno je na predizbornom skupu DSS-a u Kosovskoj Mitrovici.
Koštunica i Samardzić vraćeni su danas iz Leposavića u centralnu Srbiju, a kosovska policija sprovela ih je na prelaz Jarinje, rečeno je na početku predizbornog skupa DSS-a u Kosovskoj Mitrovici. Istaknuto je da sprečavanje najviših funkcionera DSS da prisustvuju predizbornom skupu u Mitrovici gde je trebalo da govore i Samardzić i Koštunica pokazatelj u kojim uslovima žive Srbi na Kosovu i Metohiji.

Član Glavnog odbora DSS Marko Jakšić pozvao je građane da na srpskim parlamentarnim izborima 16. marta glasaju za tu stranku, ne zbog nje kao takve, već što će, kako je rekao, na taj način glasati protiv Briselskog sporazuma.
"Ako budemo glasali za DSS, faktički smo glasali protiv Briselskog sporazuma, a sa tim brojem glasova protiv SNS, SPS i onih koji čine vlast, moramo da kažemo da su Srbi, pre svega, na severu Kosova i Metohije, protiv Briselskog sporazuma. To nam daje za pravo da i dalje imamo i mogućnost i prilike da se borimo", istakao je Jakšić.
Kandidat za poslanika na listi DSS-a za parlamentarne izbore Slaviša Ristić rekao je da su srpski parlamentarni izbori - izbori na koje će Srbi izaći masovno i srušiti sadašnju vlast. On je pozvao građane da masovno izađu na izbore i glasaju za DSS, za "one kojima je celovita Srbija i KiM u njenom sastavu u srcu, za one koji su čuvali i uvećavali srpske institucije i nisu ih ukidali, koji Ustav Srbije nose u svom srcu i koji će ga braniti u Skupštini Srbije".
Aktivisti i pristalice DSS blokirali su u 16.45 sati administrativni prelaz Jarinje između Kosova i Metohije i centralne Srbije tražeći objašnjenje zašto lideru te stranke Koštunici kosovska policija nije dozvolila boravak na severu Kosova.
Saobraćaj na putu Raška - Kosovska Mitrovica na Jarinju je u blokadi, a simpatizeri i aktivisti DS S-a, sa kojima je i rukovodstvo ove stranke, očekuju pisano objašnjenje od kosovske policije.
Zbog blokade na Jarinju stvaraju se kolone automobila i kamiona iz pravca Raške i Leposavića.

Као што сви знате друг ППВ је пре неки дан ГОСТОВАО НА СЕВЕРУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ и таламбасао предизборну кампању........

Али овај догађај је заиста фасцинантан и интересантан:

Još jednom se pokazalo ko je prihvatljiv za Šiptare, a ko ne...

Форумаши, молим Вас да се ово прокоментарише, колико има истине у Борга.

Istina je da se glasovi svih stranaka koje ne pređu cenzus, prelivaju strankama koje su prešle cenzus, proporcionalno tome koliko je svaka od tih stranaka koje su prešle cenzus osvojila glasova. Sedam devetina misli da Dveri i SRS neće preći cenzus, zato je to i rekao. Nevažeći listići ulaze u ukupnu izlaznost, ali se ne prelivaju drugim strankama...

Istina je da se glasovi svih stranaka koje ne pređu cenzus, prelivaju strankama koje su prešle cenzus, proporcionalno tome koliko je svaka od tih stranaka koje su prešle cenzus osvojila glasova. Sedam devetina misli da Dveri i SRS neće preći cenzus, zato je to i rekao. Nevažeći listići ulaze u ukupnu izlaznost, ali se ne prelivaju drugim strankama...

Значи истина је :confused:

Значи истина је :confused:

Istina bi bila u slučaju da Dveri i SRS ne pređu cenzus, ali ako tako posmatramo stvari, onda zaista niko ne bi trebalo da glasa iz uverenja, nego za one kojima se prognozira da će biti pobednici, po istom principu po kome u Srbiji većina navija za Zvezdu ili Partizan. Svejedno, nije on to rekao zato što želi da upozori ljude da ne glasaju za SNS, već zato što toj stranci odgovara što manja izlaznost, jer time oni dobijaju više glasova, budući da imaju slabo inteligentno, ali poslušno biračko telo, koje će svakako izaći na izbore. Ako ti, recimo, hoćeš da napraviš štetu SNS, a ne podržavaš druge stranke, onda izađi i precrtaj listić, jer se time povećava izlaznost, a to se neće preliti drugima. Nemoj ostavljati beli listić, jer na njemu neko može jednostavno da dopiše opciju koja mu odgovara, a sa precrtanim ili na drugi način poništenim listićem ta mogućnost ne postoji. Mada, ja ovo pričam, a pojma nemam ni kakvog si mišljenja...

Istina bi bila u slučaju da Dveri i SRS ne pređu cenzus, ali ako tako posmatramo stvari, onda zaista niko ne bi trebalo da glasa iz uverenja, nego za one kojima se prognozira da će biti pobednici, po istom principu po kome u Srbiji većina navija za Zvezdu ili Partizan. Svejedno, nije on to rekao zato što želi da upozori ljude da ne glasaju za SNS, već zato što toj stranci odgovara što manja izlaznost, jer time oni dobijaju više glasova, budući da imaju slabo inteligentno, ali poslušno biračko telo, koje će svakako izaći na izbore. Ako ti, recimo, hoćeš da napraviš štetu SNS, a ne podržavaš druge stranke, onda izađi i precrtaj listić, jer se time povećava izlaznost, a to se neće preliti drugima. Nemoj ostavljati beli listić, jer na njemu neko može jednostavno da dopiše opciju koja mu odgovara, a sa precrtanim ili na drugi način poništenim listićem ta mogućnost ne postoji. Mada, ja ovo pričam, a pojma nemam ni kakvog si mišljenja...

Хвала на појашњењу, мада како је написао 7 оф 9 деловало је као превођење жедног преко воде :)

Мишљења сам да ће бити циркус на изборима и да нико не може да предвиди шта ће бити, шарене лаже агенција ѕа испитивањем бирачког тела су више него очигледне.

СНС ће свакако узети највише, али је питање колико, и ко прелази цензус.

Dveri prelaze cenzus, trenutno u beogradu imaju oko 5.9%, problem je ostatak srbije tj rezultati... jer su velika odstupanja ali u ukupnom zbiru prelaze
radikali vrlo tesko, gotovo nemoguce

Otkud znaš :think:

- - - - - - - - - -

Хвала на појашњењу, мада како је написао 7 оф 9 деловало је као превођење жедног преко воде :)

Мишљења сам да ће бити циркус на изборима и да нико не може да предвиди шта ће бити, шарене лаже агенција ѕа испитивањем бирачког тела су више него очигледне.

СНС ће свакако узети највише, али је питање колико, и ко прелази цензус.

Zašto misliš da će SNS uzeti najviše!? Bla, bla, bla...potpuno ofucano.

- - - - - - - - - -

Zna li ko sta je sa Kostunicom koji ceka na Jarinju koje je blokirano od strane nekoliko desetina gradjana srpske nacionalnosti, a noc se sprema...
Je li prosao?

Uh, odavno.

Komentar ispod teksta:

SRBIN Od Kosova Srbinovic | 09/07/2008 01:13
Bio sam prsutan na jednoj proslavi pod vedrim nebom U
ALIKVIPI SAD, 1952. godine, kada je, posle besede vladike Nikolaja Zickog, jedan stari Srbin, "starosedelac", pitao Vladiku: Kazite nam ,Preosveceni, ko su ti LJoticevci koji u poslednje
vreme dolaze kod nas i ko je taj njihov LJotic? Neki ih
hvale a neki i napadaju.
Predokupljenim svetom (oko 500 ljudi, zena i dece,
u potpunoj tisini, Vladika je odgovorio:
U ovom veku i u ovom Drugom svetskom ratu, srpski narog je dao TRI VELIKANA, DIMITRIJA LJOTICA. MILANA NEDICA
I DRAZU MIHAILOVICA.
Tako mi Bog pomogao!
SRBINOVIC

Једина опозиција вуЋку су управо странке које се боре за цензус и нико више.

ЛДП, Нова демократска странка, СПС-ПУПС-ЈС нису опозиција. Глас за њих је директан глас за СНС јер сви они хоће са вуЋком.

Ко неће да гласа за СНС мора да ризикује да његова листа не пређе цензус.

Опозиција су СРС, Двери и Радуловић.
Опозиција вуЋку је и ДС али не зато што желе, него зато што су их политичке прилике довеле на другу страну у односу на вуЋка.
То се десило после дачићевог маневра са сменом власти у Београду. Иначе, до тада је Ђидо са вуЋком планирао Београд на хлебу и води.

Komentar ispod teksta:

SRBIN Od Kosova Srbinovic | 09/07/2008 01:13
Bio sam prsutan na jednoj proslavi pod vedrim nebom U
ALIKVIPI SAD, 1952. godine, kada je, posle besede vladike Nikolaja Zickog, jedan stari Srbin, "starosedelac", pitao Vladiku: Kazite nam ,Preosveceni, ko su ti LJoticevci koji u poslednje
vreme dolaze kod nas i ko je taj njihov LJotic? Neki ih
hvale a neki i napadaju.
Predokupljenim svetom (oko 500 ljudi, zena i dece,
u potpunoj tisini, Vladika je odgovorio:
U ovom veku i u ovom Drugom svetskom ratu, srpski narog je dao TRI VELIKANA, DIMITRIJA LJOTICA. MILANA NEDICA
I DRAZU MIHAILOVICA.
Tako mi Bog pomogao!
SRBINOVIC

Fašizam brate. Pitanje je kad će vam se oči otvoriti. U stvari ja ne brinem o tome. Isuviše vas je malo i lepo ste raspoređeni. Sposobnost čoveka da prepozna svoje mane i zablude je talenat ali ne mogu svi da budu talentovani.
Dobro je dok ne prelazite kritičnu brojku. :)

Dveri prelaze cenzus, trenutno u beogradu imaju oko 5.9%, problem je ostatak srbije tj rezultati... jer su velika odstupanja ali u ukupnom zbiru prelaze
radikali vrlo tesko, gotovo nemoguce
Двери често гостују по локалним ТВ станицама и тамо ће имати већи % него у Београду. У расејању имају сигурно највећи %, само је питање колико ће њих успети да гласа јер су разне опструкције уведене, пошто се плаше квинслинзи. Око милион људи из расејања има право да гласа на овим изборима. Ако би изашло 10 % то би био огроман успех. На прошлим изборима је у расејању гласало око 0.1%.

Fašizam brate. Pitanje je kad će vam se oči otvoriti. U stvari ja ne brinem o tome. Isuviše vas je malo i lepo ste raspoređeni. Sposobnost čoveka da prepozna svoje mane i zablude je talenat ali ne mogu svi da budu talentovani.

Човек док чита твоје коментаре мора да држи кесу у руци да се не би избљувао по тастатури.
Лично мислим да су твоји коментари антипропаганда СНС-а и да обични људи који то читају би пре себи одсекли руку него да гласају за Вучића.
Срећа ваша па ово не чита довољно велики број људи.
Ја да сам ти газда, све бих ти прсте поломио да не можеш да ми квариш рејтинг са својим куцкањем.;)

Човек док чита твоје коментаре мора да држи кесу у руци да се не би избљувао по тастатури.
Лично мислим да су твоји коментари антипропаганда СНС-а и да обични људи који то читају би пре себи одсекли руку него да гласају за Вучића.
Срећа ваша па ово не чита довољно велики број људи.
Ја да сам ти газда, све бих ти прсте поломио да не можеш да ми квариш рејтинг са својим куцкањем.;)

Posle bljuvanja dolazi relaksacija i ozdravljenje. Ja se iskreno nadam da ćete prevazići te boleštine kvazipatriotske pa ćete jednom biti ljudi. :) Svesni sebe i svoje okoline.

Posle bljuvanja dolazi relaksacija i ozdravljenje. Ja se iskreno nadam da ćete prevazići te boleštine kvazipatriotske pa ćete jednom biti ljudi. :) Svesni sebe i svoje okoline.

Ovde je svako svestan svoje okoline, ali to ne znači da se slaže sa tim ambijentom. Ti, u prevodu, kažeš ljudima da se priklone najjačima, odnosno SNS-u, jer njih ima najviše?! Već sam napisao ranije, to je isti rezon po kome većina ljudi u Srbiji navija za Zvezdu ili Partizan, a da često nemaju apsolutno nikakve veze sa tim klubovima, odnosno navijaju jer, eto, tako stvari stoje. A što se kvazipatriotizma tiče, mogao bi da napišeš i šta je, po tebi, patriotizam, pa da konačno saznam jesam li ja patriota ili ne :roll:...

Opet ti ubacuješ ideologiju.

- - - - - - - - - -

МОЛИМ МОДЕРАЦИЈУ ДА НЕ ЗАТВАРА ТЕМЕ О УСТАНКУ КОЈИ ЈЕ СВЕ БЛИЖЕ.

Samo se ti rugaj. Ova zemlja neće imati za hleb, ako SNS pobedi. Odakle, časti ti?

- - - - - - - - - -

Ti nastupaš kao član stranke, to se ne računa.

Ovde je svako svestan svoje okoline, ali to ne znači da se slaže sa tim ambijentom. Ti, u prevodu, kažeš ljudima da se priklone najjačima, odnosno SNS-u, jer njih ima najviše?! Već sam napisao ranije, to je isti rezon po kome većina ljudi u Srbiji navija za Zvezdu ili Partizan, a da često nemaju apsolutno nikakve veze sa tim klubovima, odnosno navijaju jer, eto, tako stvari stoje. A što se kvazipatriotizma tiče, mogao bi da napišeš i šta je, po tebi, patriotizam, pa da konačno saznam jesam li ja patriota ili ne :roll:...

Polako. Ne ide to u par rečenica. Nit ja imam ambiciju da pravim definicije patriotizma. A ne verujem da ćeš negde naći da eksplicitno navodim ljude na SNS niti propagiram njihovu politiku. SNS je promena DOS bagre koja je uz amerikanske milione došla na tuce godina vlasti gde je razyebala sve što ratom NATO nije. Nisu idealni, daleko od toga, al je promena, ne u smislu da zažmuriš i radiš sve kontra DOS.a nego prilagođavanje uslovima i momentu življenja uzimajući najbojlje od svake ideologije i politike. Traljavo to ide ali ima li boljih ? Pa nema. SNS su otrežnjeni radikali koji bi da menjaju a ne da sede večito u opoziciji (Šešeljeva omiljena poza) i samo kritikuju i u bajkama nalaze tj. predlažu rešenja. Dakle put u bolje življenje je prvenstveno rešavanje ekonomije. Posle dobre ekonomske pozadine može sve ostalo. Srbija je ekonomski mrtva, bez ulaganja stranaca koji god da su nema nam napretka. Treba da molimo boga da nam da da budemo interesantni onima koji imaju kapitala. Kapitalu se ne gleda u krvna zrnca. Itd. Put do kapitala i ulaganja nije zatvaranje zemlje, isključivost, i okretanje samo ka navodnim prijateljima Rusima koji i sami imaju dovoljno problema a i sopstvenih interesa. Braća ne postoje. Često ni u porodici braća se ne brinu jedan o drugom, prokletstvo Srbalja.

Dakle rešenja nisu kod vratara, radikala, DSSa. Za početak. "Patriotska" varijanta je propast.

Dosta od mene, ja bih ipak da se ovde zabavljam. ;)

Polako. Ne ide to u par rečenica. Nit ja imam ambiciju da pravim definicije patriotizma. A ne verujem da ćeš negde naći da eksplicitno navodim ljude na SNS niti propagiram njihovu politiku. SNS je promena DOS bagre koja je uz amerikanske milione došla na tuce godina vlasti gde je razyebala sve što ratom NATO nije. Nisu idealni, daleko od toga, al je promena, ne u smislu da zažmuriš i radiš sve kontra DOS.a nego prilagođavanje uslovima i momentu življenja uzimajući najbojlje od svake ideologije i politike. Traljavo to ide ali ima li boljih ? Pa nema. SNS su otrežnjeni radikali koji bi da menjaju a ne da sede večito u opoziciji (Šešeljeva omiljena poza) i samo kritikuju i u bajkama nalaze tj. predlažu rešenja. Dakle put u bolje življenje je prvenstveno rešavanje ekonomije. Posle dobre ekonomske pozadine može sve ostalo. Srbija je ekonomski mrtva, bez ulaganja stranaca koji god da su nema nam napretka. Treba da molimo boga da nam da da budemo interesantni onima koji imaju kapitala. Kapitalu se ne gleda u krvna zrnca. Itd. Put do kapitala i ulaganja nije zatvaranje zemlje, isključivost, i okretanje samo ka navodnim prijateljima Rusima koji i sami imaju dovoljno problema a i sopstvenih interesa. Braća ne postoje. Često ni u porodici braća se ne brinu jedan o drugom, prokletstvo Srbalja.
Dakle rešenja nisu kod vratara, radikala, DSSa. Za početak. "Patriotska" varijanta je propast.

Dosta od mene, ja bih ipak da se ovde zabavljam. ;)

I previse! Sve same prazne floskule.
Kao da kazes da je potrebno otvoriti usta pre nego stavite kasiku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back