izbor rase dosta govori o vlasniku...

sta mislite o toj teoriji?
zznam ljude koji cuvaju dobermane, rotove, pitbule pa i vucjake.... i to cuvaju ih kao ljubimce ne za cuvanje terena, i nemam bas lepo misljenje o o tim ljudima... dok za sarplaninca ne mora da znaci...

kakva su vasa zapazanja?

Mislim da se puno puta teorija potvrdi...ali ne uvek. Ima ljudi koji jednostavno vise vole velike od malih pasa - kao ja npr. :D Mozda ima neki psiho momenat, sta znam, posto sam devojka i prilicno malena, pa se osecam sigurnije uz velikog psa...ali to je beznacajno. Moj prvi pas bio je veliki snaucer i tu rasu sam odabrala jer sam zapamtila scenu iz filma Aloe - Praznik kurvi (sto posto niko nije gledao, iz bivse bratske Juge, sa Mirom Furlan) gde se pojavljuje veliki snaucer, mnogo mi je bio lep. Sada imam mace, i vise nikada ne bih uzela rasnog psa, uvek bih udomila neku lutalicu i spasila kuce zlopacenja i groznog zivota. Ali i dalje, generalno, vise gotivim velike od malih, nekako mi fino, uhvatis ga pa ga davis. rves se s njim, gnjavis ga slatko :) Od manjih su mi super slatki oni belgijski grifoni, ili tako nekako, i to kuce sam videla u filmu "dobro da bolje ne moze biti" sa Nikolsonom. Ali kad vidim tipa nabildovanog, spusteno celo, koznjak, i pit bul sve mi bude jasno. Mada i to moze da bude podleganje stereotipu...

Rešiš lepo nekoliko puta onaj test sa teme Koje biste rase bili da ste pas i ako se tu pronađeš, onda teorija ima smisla. Ja sam dosad ispadala škotski terijer, francuski buldog i čau-čau. Nekako mi to ima veze sa životom, nisam baš puno čaua i fr. buldoga ima a prilike da "upoznam" ali Škoti su bili i ostali moja tiha patnja, naročito otkako sam "upoznala" jednu Agatu koja je bila tako divna, mirna, fina... Šteta što nije ostavila potomstvo.

Svi kucovi su super, ali ako vec ima izbor onda nek to budu ovi VELIKI, mecsanci ili rasni sve jedno samo da su veliki. Doge, bernardinci, snauceri, sarplaninci, mastifi... Ja imam kuju nemackog ovcara, pre nje sam takodje imao kuju nemackig ovcara i jedno vreme argetinca koga sam poklonio jednoj odgaivacnici jer je bio previse lud za mene - dominantan kao ni jedan pas kog sam upoznao. Nemacki ovcari su mi karakterno najslicniji i mislim da svako ko je jednom imao ove pse nije pozeleo ni jednog drugog psa. Moje iskustvo je bar tako, prosto kapiramo se pogledima.

Nisam bila neki ljubitelj pasa do pre dve i po godine kada je moj tata našao malo napušteno štene na ulici i doneo ga kući. U pitanju je mešanac, naravno, jer rasne pse ljudi ne napuštaju. Elem, taj mali je uneo ogromnu količinu pozitivne energije u naše živote. Šta izbor mešanca govori o meni?:think:

Imala sam mesanca i morala sam da ga se resim jer je bio agresivan,preterano dobra mala cuvarka i nije volela macke a zadrzala sam Lesija jer on nije ljubomoran na macke i nije agresivan ,jedino ne lici na mene njegova elegancija i prefinjenost,njegov pozdrav izgleda ko neki pokret u baletu dok sam ja trapava.
Za svakoga je odgovarajuci karakter a ne rasa jer ne mora striktno da odgovara karakter psa uopstenom karakteru rase.
Najbolji su mesanci tu imas varijacija koliko ima i nasih varijanti ili "mutacija".:think:

Imala sam mesanca i morala sam da ga se resim jer je bio agresivan,preterano dobra mala cuvarka i nije volela macke a zadrzala sam Lesija jer on nije ljubomoran na macke i nije agresivan ,jedino ne lici na mene njegova elegancija i prefinjenost,njegov pozdrav izgleda ko neki pokret u baletu dok sam ja trapava.
Za svakoga je odgovarajuci karakter a ne rasa jer ne mora striktno da odgovara karakter psa uopstenom karakteru rase.Najbolji su mesanci tu imas varijacija koliko ima i nasih varijanti ili "mutacija".:think:

:klap::bye:

Kradu još kako! Samo mora da su ga odveli daleko (možda u Grčku pa dalje) ili da se nije baš snalazio, da mu se nije pružila prilika da pobegne ili da mu se iz nekog razloga više svidelo na novoj adresi. U Kraljevu kradu pekinezere, bretonce, čak sam i jednog ukradenog dogo argentina videla! Greškom su ukrali i mog psa, mešanca pekinezera, ali je on pobegao i vratio se kući posle 3-4 dana.

sta mislite o toj teoriji?
zznam ljude koji cuvaju dobermane, rotove, pitbule pa i vucjake.... i to cuvaju ih kao ljubimce ne za cuvanje terena, i nemam bas lepo misljenje o o tim ljudima... dok za sarplaninca ne mora da znaci...

kakva su vasa zapazanja?

Malo mi ovo nije jasno?Zasto nemas lepo misljenje o ljudima koji cuvaju ove pse kao ljubimce?Ja recimo imam nemackog ovcara,i sta bi ti sad po tome zakljucio o meni?:)Da sam Hitler ili pandur?:):)Ja ga prvenstveno cuvam jer ga volim,volim pse generalno,a ne zbog cuvanja dvorista(mada to u glavnom sam pas nauci)il nekih takvih stvari...

Mi imamo zenku madjarskog kuvasa. Da li lici na mene pojma nemam. Ovaj je pas neprikosnoveni cuvar kuce i porodice, i na izgled je pitom. Ova rasa je izuzetno teska za pocetnike( znam iz licnog primera). Mada, naucili smo da kontrolisemo i nju i nas. Ne bih kao pocetnik da pricam mnogo, al procitala sam negde da je rasa dobra samo za poznavaoce i potpuno se slazem. S jedne strane, dobicete odlicnog, prepametnog i prelepog belog radnog psa koji voli prostranstvo, porodicu i cuva stado odnosno kucu i porodicu, a s druge strane ukoliko ga sputavate, vezujete na lanac, ne poklanjate dovoljno paznje dobicete zverku u svom dvoristu. Moguce da u tom domenu lici na mene, takva sam i ja kad ne obracaju paznju na mene :))) xaxaxaxaxaxa. Mi smo se potrudili i imamo prelepog i pametnog psa, gotovo clana porodice.
Pozdrav svim ljubiteljima pasa, a pogotovo rase kuvasz.
33400_1509917069362_1277426393_1410024_8257393_n.jpg

Poslednja izmena:

Back