Izbor kutije za woofer

Kako mislis - one koji nemaju gumu na membrani? Drugo, mislim da samogradnja nosi prevelik rizik pored maltretiranja i kupovine delova koji za kvalitetnu kutiju i nisu bas jeftini osim ako kupi kit modela koji proizvodjac nudi i koji je indentican sto se tice komponenti sa onim koji je sklopljen u prodaji. Opet, originalna konstrukcija jednom amateru nece doneti nista jer niko od nas nema potrebne merne uredjaje i gluvu sobu za finalno udesavanje kutije.

svetitamantije:
...Pojacalo, to je veliki spektar, i tesko je naci odgovarajuce za sve muzicke pravce,
najbolje resenje je kit izrada ili samostalna gradnja, ona se najbolje isplati a delovi su relativno jeftini22.

Kao neko ko pravi pojacala mogu da kazem da ovo uopste nije tacno. Da bi se napravilo
kvalitetno pojacalo treba dosta para.
Istina je da je izrada samih "kanala" jeftina (elektronika je jeftina), ali kad dodjete do napajanja (trafo i elektroliti) i kutije sa svim potrebnim konektorima, prekidacem, preklopnikom i potenciometrom, onda vidite da je vrag odneo salu. sve ovo kosta bar
10 puta vise od oba kanala pojacavaca.

Evo projekat odlicnih kutija.

kutije.gif

skretnica.gif

ludi a sta mislite o ovom integralcu jamo a9211 nestosam razmisljao da ga nabavim. 180 jura 4ohma 75w. pravo da vam kazem slusao sam kod ortaka komplet homethetar na onkyo[/IMG] receiver-u i ne da sam se nalozio nego strasno! zvuk je fenomenalan. e sad dali ima neke veze tranzistorac ili integralac mislim vezano za ovu marku?

Back