Izbodena dva mladića u Novom Sadu ispred škole, lekari se bore za njihov život!

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
Stanje dvojice povređenih mladića koje je jedan maloletnik izbo nožem u holu srednje Mašinske škole u Novom Sadu, je stabilno, izjavila je portparol Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin.

Ona je kazala da je Branislav S. (19) iz Teslića zadobio jedan ubod nožem u predeo grudnog koša ispod plećke sa desne strane, dok je Milan Š. (22) iz Rakovca zadobio šest uboda, tri u grudi i tri u predeo stomaka.

- Posle obavljene operacije stanje povređenih za sada je stabilno – rekla je Jurišin dodajući da su operisani mladići pod stalnim nadzorom lekara i da se povrede karakterišu kao teške telesne povrede opasne po život.

U incidentu koji se dogodio u 14.20 časova na ulazu u Srednju mašinsku školu u Novom Sadu, mladići su zadobili teške telesne povrede, kada je petnaestogodišnji mladić uleteo kroz sporedni ulaz u dvorište škole i izbo ih nožem.

Prema rečima direktora škole Miloša Mazalice, učesnici u incidentu nisu učenici Srednje mašinske škole, a kako je saznao reporter Tanjuga, maloletnik koji je izbo mladiće je učenik Građevinske škole, koja se nalazi u neposrednoj blizini srednje Mašinske škole

Kako je reporter Telegrafa saznao na licu mesta, incident se dogodio jer su povređeni hteli da otmu stvari od napadača.

http://www.telegraf.rs/vesti/408768...a-mladica-u-ns-lekari-se-bore-za-njihov-zivot

Junaku medalja a gomna koja su ga maltretirala i reketirala, oma u zatvor na minimum 10 godina. A kolko sam cuo u vestima, drzava , profesori i plicija se stavlja na stranu siladzija, reketasa to jest ovih koji su ga maltretirali i otimali novac ko zna koliko dugo.

Kakav zatvor?Isuvise su dobili,pravda je zadovoljena samo da ne umru i svako na svoju stranu.

Al prica se da ce junaka da kazne. Zadrzan je u pritvoru. Da li to zapravo znaci da je drzava stala bna stranu ovih razbojnika, ili da samo nastoje da ispostuju formu

ma sto odmah nije uzeo automatsku pa ih pokosio?
kapiram ja da su ga reketirali i pretili.ali covek skupi muda pa se pobije,ponese mozda neku palicu ili pozove kojeg drugara i strica a ne da koljes ko neki siptar.

podrzavam taj deo da se suprostavio ali neka sada snosi posledice.

cuj, "da ga pomiluju", "junak" :hahaha1:

kapiram ja da su ga reketirali i pretili.ali covek skupi muda pa se pobije,ponese mozda neku palicu ili pozove kojeg drugara i strica a ne da koljes ko neki siptar.

Pa decko je mladji 4 i slabiji od njih,nema svhe tuci se ako ces dobiti batine,mislim ima ali tek ako ne uspes da nabavis oruzje.

Momak treba da tuzi drzavu i za ovaj sad pritvor,njega je jednostavno policija trebala da odveze kuci sluzbenim kolima i da decko sutra nastavi sa skolom.

I za psovku je nekada sasvim opravdano ubiti coveka.

Kakve sve gluposti ovde mogu da se procitaju.
Pa oni da nisu fizicki MNOGO jaci, ne bi ni smeli da ga reketiraju....
Sta treba da se tuce sa njima?
On je izabrao nacin na koji sebe moze da zastiti.
Potpuno legitiman nacin.......

Ne diraj me, necu te dirati.......
Svaka dalja prica je suvisna.

Kakve sve gluposti ovde mogu da se procitaju.
Pa oni da nisu fizicki MNOGO jaci, ne bi ni smeli da ga reketiraju....
Sta treba da se tuce sa njima?
On je izabrao nacin na koji sebe moze da zastiti.
Potpuno legitiman nacin.......

Ne diraj me, necu te dirati.......
Svaka dalja prica je suvisna.

pa nes se valda tuci samo ondak kada si jaci? ili gde si ti odrastao uopste?
vidis da ces da izvuces deblji kraj, sta sad.ne ides odma po caletovu uoku..barem je to bilo tako kod nas..

skupis drugare,pajsere i cigle pa udri. moze i sa tim da se povredi neko poprilicno ;)
ali ako si vec izabrao da bodes,snosi posledice. nema kukanja

msm da se razumemo, nisam ja protivnik oruzja,stavise...ali snosi posledice svojih odluka.

Poslednja izmena:
mali edit na svoje izjave:

kada nekog 6 puta ubodes, to je vise nego "prekoracenje samoodbrane" (ili kako se to vec strucno zove)

Ili mozda govori o velikom pritisku i ogromnom strahu koji je postojao kod mladica?
Kako je pitao Lausevic:
Koliko ja to batina treba da dobijem pre nego pocnem da se branim?

On ima 15 godina, a siladija ima 22 , mada i to bas nije vazno. Siladija je to sto jeste.... i treba mu hebati nanu za primer.... P.S. Mozda nema automatsku pusku.
On nije maltretirao njih ,nego oni njega. Razlika izmedju 15 i 22 je ogromna.....

Dečak kupio nož da se zaštiti od reketaša
Dinka Maksimović | 09. 11. 2012. - 23:13h | Foto: N. Mihajlović | Komentara: 109

Kupio je taj nož krišom, kada je išao sa dedom na Najlon pijacu. Hteo je da mu samo zvecka u džepu da bi oterao te dečake. O reketašima nikada nije pričao, objašnjava za „Blic“ Koviljka V., baka K. V. (15) iz Kaća, koji je prekjuče u obračunu u hodniku novosadske Mašinske škole nožem izbo Milana Š. (22) iz Rakovca i Branimira S. (19) iz Teslića u BiH, kada su hteli da ga reketiraju.
287194_novi-sad-1487-pokusaj-ubistva-u-masinskoj-skoli-foto-nenad-mihajlovic_f.jpg
Policijski uviđaj na mestu napada u hodniku škole

Baka navodi da je njen unuk u poslednje vreme bio tužan, zamišljen. Nisu ni pomišljali šta će se dogoditi.

- Nikoga ga nije dirao, ni sa kim se nije zavadio. Svi ga po selu hvale da je dobar, vredan. Ma to će vam svako reći. Radio je na gajbicama, u pekari, igrao folklor i rukomet. Nismo znali šta mu se događa i ne znamo koliko dugo su ga maltretirali. Kada sam videla da je neprestano tužan, pitala sam ga da li možda ima neku jedinicu u školi. Samo je rekao da je sve u redu - objašnjava Koviljka V.

U porodici K. V. ne mogu da se povrate od šoka.
- Ima sestru bliznakinju i mlađeg brata od deset godina. Njih dvoje nisu u školu otišli, a deda i ja pijemo lekove za smirenje. Majka ne može ni da govori od plača. Bila je s njim celu noć dok su ga saslušavali - priča baka.

287203_noz1_hs.jpg
Ona kaže da su roditelji K. V. razvedeni. Otac mu živi u Švajcarskoj.
- Javili smo odmah mom sinu. Velika tuga nas je obuzela, ne znamo šta da radimo sada. Nismo imućni, nisu mogli velike pare da uzmu. Majka mu je davala po 150 dinara za užinu i toliko novca ima sa sobom kada ide u školu - kaže kroz plač Koviljka V.

Stanko Matić, direktor Tehničke škole „Mileva Marić Ajnštajn“, poznatije kao Građevinska, kaže da K.V. nikada nije prijavio da ga neko reketira.

- On ide u prvi razred i primeran je đak. Strašno je ovo što se dogodilo i što je učinio nešto što sigurno nije nameravao. Poražavajuće je to da oko svake škole u gradu ima po nekoliko grupa koje ordiniraju i otimaju novac od đaka. Naš učenik ima samo 15 godina, možda su čuli da ima novca i verovatno im je zato bio meta - kaže Matić i dodaje da će pomoći porodici K. V. kome je sudija juče odredio pritvor od 30 dana.

Stanje dvojice povređenih, Milana Š. i Branimira S., stabilno je, kažu u Kliničkom centru Vojvodine.
Не би била никаква штета да их је убио обојицу.Штета је што полиција и судије постоје тек кад се нешто овако деси а сада ће дечка да стрпају међу криминалце и да кажу да је то закон и правда.

Back