Samo se vi nadajte da covek ne bira prema kome mu se javlja ljubav...
Bira uvek.Samo jeste li vi svesni ili niste, to je vasa stvar....
Zao mi je sto je teorija anime i animusa pretvorena u feministicki dualizam kod osobe.
Koliko je manipulacije i politizacije danas, prosto razmisljam da vise nije dobronameran savet dati nekome uput da se raspita, ili da se obrazuje...
Svedok sam da se mnoge teorije ili menjaju ili brisu i zaboravljaju....jer nisu politicki ili medijski ili stereotipno korektne...
Neke gledam, pa i ne mogu da nadjem neprilicnost, dok druge bi izazvale netrzisno razmisljanje i nepovodljivost i ono sto se zove zdrav um, pa mi je jasno zasto su izbrisane...
Ovo ne pricam o forumu, tu se ocekuje samo medijski eho jednog drustva, nego o tome da ni po udzbenicima, ni po strucnoj literaturi (koja sve vise izgleda kao zuta stampa u smislu da kad se jedan dohvati neceg, onda svi trce da budu u tom trendu), pa ni na kom mestu vise ne mozes videti neke teorije i naravno da onda brzo izumru...Seca ih se neki cica , strucnjak u svojoj oblasti i to je dok ne posenili ili umre...
Ova sad generacija nece biti prva koja je oblikovana i sa eprom memorijom, ali vec ova sad deca ce biti generacija koja zna samo ono sto je danas podobno, a kao sve je liberalno ....
Tvrdim da se to mora pojaviti kao nacin misljenja kod generacija, pa ce biti mnogo oblasti gde ce se ocigledno lagati u smislu jedno pricam zato sto ne smem istinu da kazem jer npr ljude vredja ili je neprijatna za prihvatanje, ali drugo radim...i to bas ono sto je efikasno a neprijatno...i nemoralno...
To ce se videti i na MZ odnosima i tu ce sigurno biti nekoliko oblika gde oboje jedno pricaju , a oboje drugo misle i znaju da ono drugo to isto misli, iako svi pricaju o prvom...
To se cini na prvi pogled slicno situaciji "jesi li za kafu" gde se u srbiji podrazumevalo jedno vreme da to odmah znaci i "jesi li za fuka (ka-fu)" koji podrazumeva i fuk=****....seks....
Naravno da to nije svima jasna komunikacija, a kod izbirljivosti imamo vrlo cesto nejasnu komunikaciju...
Pa se zato nikako ne uparuje izbirljiv , a ne zato sto je preterano izbirljiv...
Sa druge strane je i izbirljiv sa nepomirljivim zahtevima, iliti izbirljiv NE ZNA STA HOCE.
Razmisljao sam da li ovo da pomenem , posto je forum mesto gde ima toliko tatinih devojcica i maminih decaka da se ovo odmah zloupotrebi kao prebacivanje krivice na druge...
Sto je potpuno netacan i zamenjen pristup...
To je ustvari prebacivanje krivice na druge od strane tih tatinih i maminih, dok oni cak sami ne zele da se vezu, smire, izgube kontrolu , slobodu ili sta vec, ali to kriju od sebe projekcijama i samoobmanama..
Samoobmane su sve modernije i sve ih je vise...
Sta se sve ubacuje u samoobmanu to vise prevazilazi mastu Karola Capeka...
Skoro sam se susreo sa devojkom koja vrsi samoobmanu da je u srbiji najtrazeniji radnik sa zdravim razumom i da nema sanse nijedna velika firma da primi nekoga preko veze, jer velika znaci kvalitetna...
Razlozi zbog kojih ona pravi projekciju ovakvog tipa su sebicno licni.
NE zbog nade u posao, jer ima super posao.
Ne zbog straha da ga ne izgubi.
Nego zato sto zeli da se ubedi da je ovde kao na zapadu, profesionalizam , a ona zeli da bude (da izgleda sebi kao) profesionalka, a nema snage da ode na zapad, jer je privrzena tati tj roditeljima pa ne moze da ide u inostranstvo...(licna zelja, oni joj ne zabranjuju)...
Tako i kod ljubavi , imate milion razloga zasto nekome izgleda da ne bira u koga se zaljubljuje, ili da ne zna zasto se bas u tu osobu zaljubljuje...
Ali preko svih teorija, bilo bihejv, bilo anima i animus, bilo teorija ljubav kao ideja, bilo preko teorije zaljubljivanje pre ljubavi, sve to dovodi do veza izmedju biranja i zaljubljivanja...