IZBEGLICE

DA LI IZBEGLICE TREBA DA SE VRATE KUCAMA?

• DA , I SRBI KAO I GRUZINI

• SAMO SRBI ALI NE I GRUZINI

• SAMO GRUZINI , A NE I SRBI

• NIKO NE TREBA DA SE VRATI NA OGNJISTA

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ma nije to, nego se daju nagovarati i 'oće da ih se moli da se vrate.

Međutim to tako ne ide.
Oćeš - oćeš, nećeš - nećeš!

Svaki izbjeglica sam odlučuje što je za njega bolje.

Pa nije baš tako jednostavno kao što bi ti želeo da prikažeš. Prošlo je već 14 godina, a Hrvatska država još uvek vadi po neko ime iz tajnih spiskova ratnih zločinaca. Među njima sigurno ima krivaca, ali ima i ljudi koji će se debelo namučiti da dokažu svoju nevinost.

Lično mislim da je poziv a povratak neiskren, da se radi pod pritiskom međunarodne zajednice i da se vrlo perfidno zastrašuju oni koji bi možda želeli da se vrate, ali ne smeju, zato što nisu sigurni da njihovo ime neće biti na nekom novom-starom spisku.

Bojim se da će država Hrvatska do kraja, za ratnog zločinca, proglasiti svakog mobilisanog muškarca Srbina.

Istina..Lično poznajem čoveka koji je iz Hrvatske, bio je vojno lice, izbegao devedesetih, mnogo puta je posle toga odlazio u Hr. i poslednji kad je otišao, uhapšen je. Još je u zatvoru.

Blagi užas. Znam da će sad da se otvaraju sumnje u njegovu nevinost, da će biti opravdanja za hapšenje, ali ovakvi potezi sigurno ne doprinose masovnijem povratku izbeglica. Svakom muškarcu koji je bio vojno sposoban u vreme rata mogu da nakače neku sumnju, da ga uhapse, a on dok dokaže da je nevin.....

Ko je lud da se pod ovakvim okolnostima vraća. Ja bih, ali sutra malo.

pa u tome i jeste poenta....ideja je zaokruzena...cilj ostvaren...i sad samo treba pokazati svetu sirokogrudo evropsko lice---kako bi doslo do poslednjeg cina ove drame---uzvisen ulazak u EU...naravno sa skinutim anatemama i prepranim obrazom---ako upali...

ko o cemu ivica o marici...a ti o velikoj srbiji...svako vece i noc isto...da li ubedjujes i dalje sebe u to ili nekog drugog to samo ti znas....
inace ostalo je tacno...
Pa to je tako .. to je odgovor na ono 'svi Srbi u jednoj državi'.
Ta država bi uz vlastoljubca Miloševića bila u početku pakao za nesrbe, a ubrzo i Srbe, i raj za psihopatu Šešelja i njemu slične. Ubrzo bi velikosrbi našli povod za građanski rat, opet sa istim ciljem - Velika Srbija, čime bi se ujedno izbjegli socijalni potresi-konflikti.
Jednostavno se nije išlo u konstruktivnom smjeru..

Pa to je tako .. to je odgovor na ono 'svi Srbi u jednoj državi'.
Ta država bi uz vlastoljubca Miloševića bila u početku pakao za nesrbe, a ubrzo i Srbe, i raj za psihopatu Šešelja i njemu slične. Ubrzo bi velikosrbi našli povod za građanski rat, opet sa istim ciljem - Velika Srbija, čime bi se ujedno izbjegli socijalni potresi-konflikti.
Jednostavno se nije išlo u konstruktivnom smjeru..

ocito nista nisi uradila po pitanju srbofobije...toliko si opsednuta tim kompleksom da se ne skidas sa srpskog foruma gde zastupas potrosene fraze koje su posluzile svojoj svrsi u cilju propagande....ali sve je vec zavrseno...nema potrebe vise za propagandom...lepo sanjaj i izbaci srbiju vise iz snova...ne moras na nju vise ni misliti a kamo li sanjati...

]Pa nije baš tako jednostavno kao što bi ti želeo da prikažeš. Prošlo je već 14 godina, a Hrvatska država još uvek vadi po neko ime iz tajnih spiskova ratnih zločinaca. Među njima sigurno ima krivaca, ali ima i ljudi koji će se debelo namučiti da dokažu svoju nevinost.
Za Vukovar, Osijek, Vocin, Tenje, Aljmas i pobijene civile tamo nije jos nitko odgovarao, ja se iskreno nadam da ce kad tad stati pred lice pravde...koliko mi je poznato, iz medija, dosada je bio samo 1 uhiceni, nevin...i svoju nevinost je dokazao u 3 dana (zamjenili ga sa istoimenjakom)

Lično mislim da je poziv a povratak neiskren, da se radi pod pritiskom međunarodne zajednice i da se vrlo perfidno zastrašuju oni koji bi možda želeli da se vrate, ali ne smeju, zato što nisu sigurni da njihovo ime neće biti na nekom novom-starom spisku.

Mesicev, a i ostali pozivi su iskreni, ali realno, zasto bi se vracali? vecina je rijesila imovinsko-pravna pitanja u RH, (ima ih dovoljno koji i iznajmljuju kuce po Hr ) vecina ima hr. papire, tamo gdje su izbjegli uglavnom su se "snasli", oni koji su izbjegli na zapad dolaze na godisnji, mislim da ih ima i dovoljno koji "koriste" situaciju....procitaj malo po ovom forumu kakvi "uvjeti" se postavljaju da bi oni htjeli da se vrate..tragedija je jedino sto svugdje nadrlja sirotinja i vamo i tamo, i umjesto da ih srpska propaganda ostavi da se na miru vrate, pa kako bude nama biti ce i njima, ali jok...jps uvijek se manipulira njima
isto kao sto je i neutemeljena propaganda "pritisak med. zajednice"; nitko nas ne pritisce jer je doista mnogo ucinjeno...nije sve idealno, ali nije ni nama
Bojim se da će država Hrvatska do kraja, za ratnog zločinca, proglasiti svakog mobilisanog muškarca Srbina.
[/QUOTE]
to kad bi cak i htjela nebi mogla, jer je RH proglasila amnestiju za sve srpske pobunjenike koji nisu pocinili ratni ili drugi zlocin po medunarodnom pravu...znaci "obicni vojnici" nemogu biti kaznjeni
a taj Srbin povratnik, ako je za vrijeme tzv RSK protjerao svog susjeda Nesrba, opljackao mu kucu i cijelo imanje (a takvih je bilo mnogo, vjeruj mi) isto samo zbog toga nece biti zakonski proganjan ali morati ce tom svom susjedu pogledati u oci...i to je sto nije bas jednostavno, a i ovaj Nesrbin ga sigurno nece docekati sa cvijecem...previse je zla ucinjeno za vrijeme kojekakvih SAO i RSK

pa u tome i jeste poenta....ideja je zaokruzena...cilj ostvaren...i sad samo treba pokazati svetu sirokogrudo evropsko lice---kako bi doslo do poslednjeg cina ove drame---uzvisen ulazak u EU...naravno sa skinutim anatemama i prepranim obrazom---ako upali...
Ma ne 'kupuje' to Svijet , ma koliko se npr. ranije Sanader ranije trudio da 'proda' marketing uspjeha umjesto stvarnog uspjeha .
Nije ni EU raj ,ali je neki garant poštivanja zakona i standarda u svemu . Tako da je važnije da EU uđe u nas , nego mi u nju.

ocito nista nisi uradila po pitanju srbofobije...toliko si opsednuta tim kompleksom da se ne skidas sa srpskog foruma gde zastupas potrosene fraze koje su posluzile svojoj svrsi u cilju propagande....ali sve je vec zavrseno...nema potrebe vise za propagandom...lepo sanjaj i izbaci srbiju vise iz snova...ne moras na nju vise ni misliti a kamo li sanjati...
I ja sam ranije mislila da je sve završeno - na brojnim stradalim , protjeranim , uništenoj imovini. Međutim , nije. Tako da ću i dalje pisati, posebno gdje vidim da se širi propaganda i šovinizam koja je sve to uzrokovao. Tako da , žao mi je , ali ..

to kad bi cak i htjela nebi mogla, jer je RH proglasila amnestiju za sve srpske pobunjenike koji nisu pocinili ratni ili drugi zlocin po medunarodnom pravu...znaci "obicni vojnici" nemogu biti kaznjeni
a taj Srbin povratnik, ako je za vrijeme tzv RSK protjerao svog susjeda Nesrba, opljackao mu kucu i cijelo imanje (a takvih je bilo mnogo, vjeruj mi) isto samo zbog toga nece biti zakonski proganjan ali morati ce tom svom susjedu pogledati u oci...i to je sto nije bas jednostavno, a i ovaj Nesrbin ga sigurno nece docekati sa cvijecem...previse je zla ucinjeno za vrijeme kojekakvih SAO i RSK

Mislim da u istoriji nema ni jednog rata vođenog na ovim prostorima da pljačka nije bila snažan motiv.

Ma ne 'kupuje' to Svijet , ma koliko se npr. ranije Sanader ranije trudio da 'proda' marketing uspjeha umjesto stvarnog uspjeha .
Nije ni EU raj ,ali je neki garant poštivanja zakona i standarda u svemu . Tako da je važnije da EU uđe u nas , nego mi u nju.

u mene nece niko ulaziti....ja sam na sebi ucinio dovoljno toga da mi na moje ponasanje nema potrebe da utice kako novi zakoni tako ni novi savezi...ne umem da mrzim...ne zelim tudje..postujem svoje bliznje maksimalno...i radim sve ono sto je pozitivno kod ljudi...ja se ponasam po svemu evropski od kad znam za sebe...tako cu se ponasati i ako udjemo ili ne u evropu...

I ja sam ranije mislila da je sve završeno - na brojnim stradalim , protjeranim , uništenoj imovini. Međutim , nije. Tako da ću i dalje pisati, posebno gdje vidim da se širi propaganda i šovinizam koja je sve to uzrokovao. Tako da , žao mi je , ali ..

niti cu ti braniti ,niti to mogu...ali ti ne moram odgovarati na provokacije i gluposti...samo napred..

mislim da smo malo skrenuli sa teme.
tema je: dali je licemjerno da se srbija zalaze za povratak izbjeglica u hrvatsku , bosnu ili na kosovo, kada je i sama glasala PROTIV REZOLUCIJE UN O POVRATKU IZBJEGLICA , u abhaziju i juznu osetiju?? štoviše imali pravo budući da je, jedina zemlja koja je , uz rusiju glasala da izbjeglice iz abhazije i osetije ne mogu vratit kućama

pa zasto stalno tvrdite da smo zemlja koja je glasala protiv rezolucije..mi nismo glasali uopste

Danica Vučenić: Kada smo glasali za Rezoluciju protiv povratka izbeglica u Ujedinjenim nacijama, pa Savet OEBS-a je imao osudu intervencije Rusije u Gruziji, mi smo bili protiv toga, kako možemo...a to su sve načela, koja Vi u svojoj spoljnoj politici zagovarate, a glasali smo portiv njih. Koliko nas to uslovljava?

Vuk Jeremić: Pa ako želimo da uđemo...

Danica Vučenić: Vi se zalažete za povratak izbeglica.

Vuk Jeremić: ...Ako želimo u konkretno u sadržaj od svake od tih rezolucija, mogli bi, mislim da ovde nemamo vremena za tako nešto, ali Srbija ni jednoga trenutka nije bila nekozinstentna u svom spoljno-političkom nastupu. Konkretno i u glasanju za tu rezoluciju. Tekst takve rezolucije...

Danica Vučenić: A kako nije? Ako se mi zalažemo na primer, za povratak ili za teritorijalni integritet, kako je moguće da smo konzistentni?

Vuk Jeremić: Pa mi se zalažemo za teritorijalni integritet i zato ga poštujemo kada je reč o svakoj državi sveta. Znači, Bosna i Hercegovina...

Danica Vučenić: Ali, onda dignemo ruku protiv rezolucije, koja, koja se zalaže za to, zašta se mi zalažemo. To je, to je naš problem.

Vuk Jeremić: Konkretno, nismo digli ruku protiv te rezolucije. Nismo.

Danica Vučenić: Nismo je podržali, hajde...

Vuk Jeremić: Nismo glasali.

Danica Vučenić: Nismo glasali? Pa dobro, metaforički...(preklapa se sa Jeremićem)

Vuk Jeremić: ...Znači, nismo glasali protiv te rezolucije. Pa postojao je...postojali su elementi u tekstu, koji postojali...znači, sam princip povratka izbeglica je nešto zašta se mi snažno zalažemo, ali bilo je tu drugih delova te rezolucije koja nas je onemogućila da glasamo za tu rezoluciju. Ako pogledate pažljivo ceo tekst rezolucije tu postoje segmenti, koji naprosto za Srbiju nisu bili prihvatljivi.

2.11.2009.

http://www.koreni.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1903

Naravno da nije,prvo ste/su priredili Jasenovac,pa proterivanje........a kada smo svi pomislili da je konacno kraj......priznali ste Kosmet......ne mrzim hrvate niti sam ikada,ali da sam i obican predsednik opshtine u BG-u i tu bih poziciju svom dushom svojom iskoristio da im/vam ne dam mira dok ne povucete isto!

Znaci mobilisu vas opet............eto javi nam kad se naoruzate i spremite napad

Back