mislim da smo malo skrenuli sa teme.
tema je: dali je licemjerno da se srbija zalaze za povratak izbjeglica u hrvatsku , bosnu ili na kosovo, kada je i sama glasala PROTIV REZOLUCIJE UN O POVRATKU IZBJEGLICA , u abhaziju i juznu osetiju?? štoviše imali pravo budući da je, jedina zemlja koja je , uz rusiju glasala da izbjeglice iz abhazije i osetije ne mogu vratit kućama
pa zasto stalno tvrdite da smo zemlja koja je glasala protiv rezolucije..mi nismo glasali uopste
Danica Vučenić: Kada smo glasali za Rezoluciju protiv povratka izbeglica u Ujedinjenim nacijama, pa Savet OEBS-a je imao osudu intervencije Rusije u Gruziji, mi smo bili protiv toga, kako možemo...a to su sve načela, koja Vi u svojoj spoljnoj politici zagovarate, a glasali smo portiv njih. Koliko nas to uslovljava?
Vuk Jeremić: Pa ako želimo da uđemo...
Danica Vučenić: Vi se zalažete za povratak izbeglica.
Vuk Jeremić: ...Ako želimo u konkretno u sadržaj od svake od tih rezolucija, mogli bi, mislim da ovde nemamo vremena za tako nešto, ali Srbija ni jednoga trenutka nije bila nekozinstentna u svom spoljno-političkom nastupu. Konkretno i u glasanju za tu rezoluciju. Tekst takve rezolucije...
Danica Vučenić: A kako nije? Ako se mi zalažemo na primer, za povratak ili za teritorijalni integritet, kako je moguće da smo konzistentni?
Vuk Jeremić: Pa mi se zalažemo za teritorijalni integritet i zato ga poštujemo kada je reč o svakoj državi sveta. Znači, Bosna i Hercegovina...
Danica Vučenić: Ali, onda dignemo ruku protiv rezolucije, koja, koja se zalaže za to, zašta se mi zalažemo. To je, to je naš problem.
Vuk Jeremić: Konkretno, nismo digli ruku protiv te rezolucije. Nismo.
Danica Vučenić: Nismo je podržali, hajde...
Vuk Jeremić: Nismo glasali.
Danica Vučenić: Nismo glasali? Pa dobro, metaforički...(preklapa se sa Jeremićem)
Vuk Jeremić: ...Znači, nismo glasali protiv te rezolucije. Pa postojao je...postojali su elementi u tekstu, koji postojali...znači, sam princip povratka izbeglica je nešto zašta se mi snažno zalažemo, ali bilo je tu drugih delova te rezolucije koja nas je onemogućila da glasamo za tu rezoluciju. Ako pogledate pažljivo ceo tekst rezolucije tu postoje segmenti, koji naprosto za Srbiju nisu bili prihvatljivi.
2.11.2009.
http://www.koreni.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1903