Izbacivanje iz skole

Rekla si da je dete sa 7 prilično oblikovano i da su loši nastavnici teško u stanju da poremete dobro dete - i tu grešiš, zbog toga sam mišljenja da zanemaruješ i postojanje tog socijalizacijskog uticaja škole.

objasni konkretno u cemu gresim, pa mozemo da diskutujemo dalje
dakle, da li je dete sa 7 oblikovano, ili nije i koliko?
kako losi nastavnici/ucitelji i koliko tacno njih mogu da duboko poremete dete koje ima dobru osnovu iz kuce, a da naravno nije rec o ekstremnim slucajevima pedofilije ili zestokog maltretiranja?

objasni konkretno u cemu gresim, pa mozemo da diskutujemo dalje
dakle, da li je dete sa 7 oblikovano, ili nije i koliko?
kako losi nastavnici/ucitelji i koliko tacno njih mogu da duboko poremete dete koje ima dobru osnovu iz kuce, a da naravno nije rec o ekstremnim slucajevima pedofilije ili zestokog maltretiranja?
da ne ynam sad bih te pitala imas li ti dece:)
sustina je u tome da mogu i te kako, narocito kad klize u pubuirtet, gde se ionako bune protiv svega i svacega.

da ne ynam sad bih te pitala imas li ti dece:)
sustina je u tome da mogu i te kako, narocito kad klize u pubuirtet, gde se ionako bune protiv svega i svacega.
koto, pricamo o losim nastavnicima, onima koji ne rade kvalitetno svoj posao-dakle uce decu
da li ce nastavnik engleskog ili istorije, koje i ne predaje bas tako dobro, bitno uticati na tvoje dete u pubertetu, da postane delikvent??
napominjem ponovo i naglasavam-izuzimajuci ektremne slucajeve ugrozavanja detetovog prava-sexualno/fizicko i psihicko maltretiranje
mislim da ce na tu foru pre da ga poremete drugari delikventi, no losi profesori

koto, pricamo o losim nastavnicima, onima koji ne rade kvalitetno svoj posao-dakle uce decu
da li ce nastavnik engleskog ili istorije, koje i ne predaje bas tako dobro, bitno uticati na tvoje dete u pubertetu, da postane delikvent??
napominjem ponovo i naglasavam-izuzimajuci ektremne slucajeve ugrozavanja detetovog prava-sexualno/fizicko i psihicko maltretiranje
mislim da ce na tu foru pre da ga poremete drugari delikventi, no losi profesori
ne radi se tu o ucenju. radi se o kompletnom odnosu, o vodjstvu..daj bre mv nemoj das ti crtam.

ne radi se tu o ucenju. radi se o kompletnom odnosu, o vodjstvu..daj bre mv nemoj das ti crtam.

koto, tema je otisla u previse pravaca
hajde da je vratimo na pocetak i pojednostavimo:
ja stojim iza onoga da bahatu decu treba jednom prebaciti iz skole u skolu
i ne vise od toga
da profesorima treba dati jednu mogucnost pada na proveri sposobnosti i ne vise od toga
ako neko misli drugacije-ok

danasnji clanak iz blica a u vezi je sa ovom temom

BOJKOT Roditelji četiri dana ne puštaju decu u školu zbog nasilnog učenika
Učenici petog razreda Osnovne škole "Zdravko Čelar" u Čelarevu već četiri dana ne dolaze na nastavu, jer ih roditelji ne puštaju u školu. Oni su odlučili tako zbog učenika koji ispoljava nasilje prema ostalim učenicima iz tog razreda.

Direktor škole Milkan Mrđa tvrdi da je reč o izuzetno inteligentnom učeniku, koji veoma dobro poznaje svoja prava, ali ne prihvata obaveze, ne poštuje autoritet nastavnika, a prema učenicima je nasilan.

Škola je pokušala da mu pomogne i o svom trošku je organizovala odlaske kod pedagoga i psihologa u Novom Sadu, ali on ne prestaje sa nasiljem prema svojim drugovima.

Tim povodom, škola će sutra organizovati takozvanu konferenciju slučaja, na kojoj će socijalni radnici, pedagozi, psiiholozi i roditelji đaka, ponovo pokušati da reše taj problem.

secam se kako mi se drugarici nakacio skolski psiholog, sto je pokusala da nauci decu razlomke u osnovnoj
mislila je da to svi mogu i treba da nauce...
pa joj se nakacio psiholog, kao muci jadnu decicu :eek: koja su se naravno zalila
i prisustvuje casu, pa ce kao na tablu da ona uradi neki zadatak za koji je trebalo da se javi dobrovoljac
i ladno nije znala da resi glupi razlomak
ako hoces da ucis- uplati casove...
a mi smo je svi savetovali da se mane corava posla i da ne razmislja hoce li je neko sacekati da je izbatina

- - - - - - - - - -

a u osmom sam bila u razredu gde je bio neki par godina stariji specijalac
i znao je da izvadi ponos na sred casa, da se opusta
mi se pravili da ne vidimo, sada mislim da su to radili i profesori
izgledao je kao da ima 20

- - - - - - - - - -

inace, potpisujem mv :)

jos nesto a u vezi sa temom.
ispada da se vise ucenici i ne izbacuju iz skola kao nekad.

da li nas tzv. demokratija nazaduje? :think:

Škole izbacuju učenike zbog uvreda, a evo šta sve PRAŠTAJU

Da se zakon poštuje, izbacivanje iz škole pretilo bi svakom đaku kojeg uhvate kako koristi mobilni telefon usred kontrolnog zadatka ili kako nudi cigarete i pivo svojim drugarima. U praksi se, međutim, učenicima “progleda kroz prste” čak i kada udare šamar profesoru ili pretuku vršnjaka.
Novi%20Sad%202835%20Slavica%20Sokica%20direktorica%20Karlovacka%20gimnazija%20povodom%20neprimerenih%20ilustracija%20profesora%20Hana%20Fa%20foto%20Robert%20Get_1000x0.jpg
Da su direktori škola bar upola strogi kao u slučaju Hane, učenici bi iz škole bili izbacivani kad god fizički nasrnu na profesora ili drugog đaka, Foto: R. Getel
Izuzetak je slučaj Hane F, učenice prvog razreda Karlovačke gimnazije koja je izbačena iz škole zato što je na Instagramu postavila fotomontaže nekoliko profesora, propraćene ružnim komentarima. Iako je pokrajinski Sekretarijat za obrazovanje utvrdio da nema čak ni zakonskih osnova da Hana bude proterana iz škole, sujeta profesora pokazala se jačom od svega.
Da se pak zakon poštuje i da su direktori škola bar upola strogi kao u slučaju Hane, učenici bi iz škole bili izbacivani kad god fizički nasrnu na profesora ili drugog đaka, kad neopravdano izostanu sa više od 25 časova ili kad pokušaju da preprave ocenu u dnevniku.
- Učenici se retko kad isključuju iz škole, čak i kad za to postoje veoma jaki argumenti. Mislim da bih primere izbacivanja kojih se sećam mogao da nabrojim na prste jedne ruke. I učenici koje izbace, po pravilu se žale Ministarstvu prosvete, a odatle uvek stigne nalog da se đak ponovo vrati u školu. To je vrlo opasno, jer ako vratite učenika koji je maltertirao drugu decu, onda šaljete poruku da se nasilje toleriše i motivišite tog učenika da nastavi s lošim ponašanjem - priča za “24 sata” Milorad Antić, profesor Škole za negu lepote u Beogradu i predsednik Foruma srednjih stručnih škola.
On se seća problematičnog dečaka kojeg su iz Škole za negu lepote izbacili nakon mnogo neopravdanih izostanaka i nakon što su se devojčice žalile da ih maltretira. Međutim, po već ustaljenoj proceduri, đak se žalio Ministarstvu prosvete i ubrzo je stigao nalog da se vrati u školu iz koje je izbačen.
- Za prvi prestup učeniku bi trebalo smanjiti ocenu iz vladanja i pojačati nadzor. Ali, ako se devijantno ponašanje nastavi, onda nastavničko veće treba da izglasa izbacivanje iz škole. Osim što je to važna lekcija za počinioca, i ostali đaci shvate da u školi ne mogu da rade baš sve što požele - zaključuje Antić.

jos nesto a u vezi sa temom.
ispada da se vise ucenici i ne izbacuju iz skola kao nekad.

da li nas tzv. demokratija nazaduje? :think:
Не.
Код нас је на делу накарадно тумачење демократије, права без одговорности.
Иначе да, одавно се више не пада на годину, нити се избацује из школе... евентуално ако неког пребаце из једне у другу школу а он настави да буде једнако проблематичан и у новој средини.

Back