Избацивање ђубрета

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Писаћемо о овој теми из више аспеката. Има много људи, да не кажем стоке која баца ђубре свуд редом и те би, по мени, требало строго кажњавати! Такве малоумнике треба питати-јел ви и код куће бацате отпатке тако где стигнете? Е сад, наравно, ово зависи и од тога колико канти за смеће има по граду а сматрам да их има недовољно.

Друго, има будала у БГ и другим већим градовима који избацују смеће кроз прозор стана. И те треба кажњабати строго!

Али у овој теми пре свега хоћу да пишем о самом поступку. Наиме, видео сам нешто што ми је фрапантно а то је да многи људи а поготово жене избаце ђубре у контејнер, притом отварајући и затварајући контејнер руком и после тога не перу руке. Или само онако протапшу рукама као да је то довољно да отресете сву прљавштину са руку. А најгоре од свега ми је кад видим тако неке будале да после избацивања ђубрета намештају косу или се чак и по лицу пипају! То ми је просто фрапантно и невероватно која нехигијена је у питању! Ја после сваког бацања ђубрета у контејнер перем руке топлом водом и сапуном!

Е сад, наравно, ово све зависи од тога шта, како и где избацујете, да ли отварате контејнер руком или ногом, да ли живите у кући или стану, колико вам је далеко контејнер али ако избацујете кесу или канту са ђубретом у контејнер и притом отварате и затварате контејнер руком, требало би обавезно да перете руке водом и сапунон јер су канта за ђубре и контејнер међу најпрљавијим стварима уопште. Наравно да није довољно да само протресете руке после тога. Ја после тога ништа те пипам шакама а капију, кваке и славину хватам лактом или малићем. Или са стране. И наравно да ми не пада на памет да се после избацивања ђубрета додирујем по лицу, коси, глави, телу...Нисам толико блесав, хвала Богу! Водим рачуна о чистоћи и здрављу.

Шта ви мислите о овоме? Да ли живите у кући или стану? Колико вам је далеко најближи контејнер? Колико вам је компликовано избацивање ђубрета? Да ли то прво избацујете у канту или одмах у контејнер? Да ли отварате контејнер ногом (доле) или руком или је већ отворен? Да ли то радите онако успут или после тога перете руке топлом водом и сапуном?

Наиме, видео сам нешто што ми је фрапантно а то је да многи људи а поготово жене избаце ђубре у контејнер, притом отварајући и затварајући контејнер руком и после тога не перу руке.

Bio si na ulici, video to, a onda dotičnu osobu pratio do stana, ušao i video da ne pere ruke? :eek:

sve je tačno što si napisao
kod mene kontejner je uvek otvoren,pa ne dodirujem
ali svejedno ruke je potrebno prati nezavisno od đubreta
to nas svejedno ne može spasiti od boleština..ali ipak bolje
je oprati ruke

Управо то нас спасава од многих болести.

E, vidiš to su najprljavije stvari u stanu, pored sudopere, sunđera za pranje ili daske za seckanje...

Naravno da ruke treba prati, ali ljudi nisu svesni gde u stvari leži najveća prljavština.

Највећа прљавштина управо лежи у канти за ђубре и контејнеру. После сваког избацивања ђубрета, пражњења канте а нарочито отварања и затварања контејнера рукама треба прати руке топлом водом и сапуном.

bakterije su svuda oko nas i u nama..one su stanovnici ovog sveta kao i mi,
i borimo se protiv njih pokušavajući da održimo higijenu vodom ,sapunom
i hemikalijama tretiramo svoju okolinu,ali dok to radimo trujemo i sebe i
bakterije...trujemo usput i one "korisne" bakterije,i uništavamo tako
svoj odbrambeni sistem...ništa ne možemo učiniti sa zagađenim
vaduhom,vodom i hranom...nažalost hlorisanom vodom punom
kamenca,peremo i ruke i telo,i uništavamo odbrambeni sistem kože..itd

tako se i POSTAJE nesposobno za zivot.
terate svoju decu da sterilisu ruke pre jela,posle piskenja, posle biiilo kog kontakta sa fuj fuj stvarima i sprecavate ih da unosivaju potrebna antitela

a posle se cudite da se porazboljevaju kada pojedu nesto cemu izasao rok, ili dobijaju svakojake infekcije ako su kojim slucajem nesto ne sterilno stavili u usta.

je, higijena je bitna ali nemojte biti kreteni pa da osudjujete svoju decu na dozivotnu osetljivost i sklonost infekcijama

tako se i POSTAJE nesposobno za zivot.
terate svoju decu da sterilisu ruke pre jela,posle piskenja, posle biiilo kog kontakta sa fuj fuj stvarima i sprecavate ih da unosivaju potrebna antitela

a posle se cudite da se porazboljevaju kada pojedu nesto cemu izasao rok, ili dobijaju svakojake infekcije ako su kojim slucajem nesto ne sterilno stavili u usta.

je, higijena je bitna ali nemojte biti kreteni pa da osudjujete svoju decu na dozivotnu osetljivost i sklonost infekcijama

Tačno!!

Back