Ivy League

HTCEVO3D

Početnik
Poruka
9
Pozdrav,
Zovem se Petar i hteo bih da pokusam da upisem jedan od prestiznijih americkih univerziteta kao sto su Yale,Prinston ...
Trenutno sam zavrsio 2 godinu gimnazije mat. smer i imam odlican uspeh(5.00).Dve nagrade za 2 mesto na rep. takmicenju iz istorije (jedna iz prve godine jedna iz druge) kao i 2 mesto na rep. takmicenju iz biologije (nadam se jos jednoj diplomi iz 3 godine).
Cuo sam da tamo cene preporuke pa imam i posebne diplome za dostignuca iz biologije i istorije (al iz osnovne skole pa da li to uopste icemu vredi) kao i dip. za gore navedena takmicenja.Takodje cuo sam da su bitne i preporuke koje bih lako dobio zbog ucesca na raznim takmicenjima i sl.
Kao i neke aktivnosti ne vezane za skolu kao neke akcije i sl. (zna neko sta da radim za ovo).
Cuo sam da se rade i testovi TOEFL i SAT pa me zanima da li ja mogu da polozim TOEFL u januaru ove godine ili moram da zavrsim cetvrtu kao i za SAT jel bitna da li cu ja to poloziti godinu dana ili dve pre upisa?
Kao i da li mi je potrebno jos nesto?
Novac ne bi bio problem barem prve godine a za drugu (ako ne dobijem stipendiju u prvoj) bih konkurisao za stipendiju.
Hvala unapred za sve odgovore i sta mislite kakve su mi sanse?

Ne znam gde si sve te informacije "cuo", ali najbolje da pogledas sta ti treba od papira na sajtu tih Univerziteta. Na sajtu svakog Univerziteta ces naci tacne informacije sta treba od papira internacionalnim studentima da bi mogli da konkurisu. Takodje pogledaj da li imaju stipendije za internacionalne studente i kolike su - najbolje stipendije su uglavnom rezervisane za "domace". Ako imas neka pitanja vezana za tvoju prijavu, njima posalji email pa ih pitaj... ovde na forumu mozes dobiti informacije, ali za pitanja "sta mi treba" i "kakve su mi sanse" je najbolje da pitas Univerzitet.

Back