Иво Јосиповић: Постоји устшофилија и четникофилија

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
http://rs.n1info.com/a248045/Svet/Region/Josipovic-gost-Beldoksa.html

Josipović: Postoji i ustašofilija i četnikofilija

josipovic.jpg

Zadatak je političara, radi dobrobiti obe zemlje, da grade dobre odnose i ja sam u to puno truda uložio, istakao je bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović.

On je boravio u Beogradu kao gost Beldoks festivala, gde je prikazan film sa antifašističkom tematikom "Neželjena baština", za koji je komponovao muziku.

"Za loše odnose dve zemlje, koji su najgori od rata, krivi su i mediji koji dobro sekundiraju. Smatram, ipak, da je rečnik srpskih medija tvrđi nego onih u Hrvatskoj", istakao je Josipović za Politiku.

On se saglasio da ustašofilija "zaista postoji", je dodao da postoji i četnikofilija u Srbiji i "te dve politike se jako dobro dopunjuju".

"Pošten odnos između dve zemlje možemo graditi samo ako ekstremizme i nacionalizme prepoznamo u obe zemlje, a ne samo u jednoj", naglasio je Josipović.

On je dodao da bi, da on odlučuje, istog trenutka skinuo ploču sa ustaškiim pozdravom u Jasenovcu.

Jospipović smatra da nema prepreke da se bilo ko od izbeglica vrati u Hravstku.

"Okolnosti su se promenile, nađe se budala koja će nekog napasti zbog nacije, ali nema prepreke da se bilo ko vrati i živi u Hrvatskoj", ocenio je Josipović.

- - - - - - - - - -

Josipovic-i-Tadic-foto-TANJUG.jpg

:heart:

Šta Vučić radi, ......danas je samo svjesnim Srbima jasno,
onesvješćenoj većini dovoljna je priča kako će im korito biti puno!

- - - - - - - - - -

Slusaj, sada vam je on dosao da prepozna nacionalizme i ekstremizme u Srbiji!
A gdje su sudjenja za ratne zlocine, Ivo, za tvoga mandata?

Nije on doša', .....njega su srbomrzni srbijanci na čelu sa Vučićem , ....pozvali.

И нико усташоида да пита КАКВЕ БЛАГЕ ВЕЗЕ ИМАЈУ УСТАШЕ СА ЧЕТНИЦИМА......... па јбт........:dash:

A čemu se u beskraj time iscrpljivati, ....zar ti sumnjaš u srbožderstvo Josipovićevi domaćina???
Jel ' ćeš njima da objašnjavaš ko su četnici, ....

И нико усташоида да пита КАКВЕ БЛАГЕ ВЕЗЕ ИМАЈУ УСТАШЕ СА ЧЕТНИЦИМА......... па јбт........:dash:

"Latini su stare varalice"!
Naravno da ga niko ne pita, jer niste ni sami rascistili sa tim dogadjajima...soc. revolucija, gradjanski rat i sl...i ovi to koriste da bi se oprali pred svijetom za Jasenovac, Jadovno, Jasku, za djecje logore!
Dok Srbi raspravljaju ko je bio u pravu: Nedic, Draza ili Rankovic, ovi su jedinstveni u stavu da je Stepinac blazeni, prema svecu, jer je stitio hrvatsku stvar, da su Srbi izazvali pogrom zbog oruzanog otpora novoj hrvatskoj drzavi i 1941. i 1991.g., itd., itd.
I tako, sada su ustase prebacile lopticu u srpski teren, pa vi dokazujte da je moj stric ubijen jer je bio Srbin, a ne cetnik ili, ne dao Bog, partizan!
...bale vas podjele!

народ а не идеологија. то треба да превлада. то је нормално. тек након јасног националног опредељења може се и идеолошки определити, левица десница центар и разне комбинације. они који нису начисто сами са собом шта су по националном опредељењу не могу искрено и квалитетно бранити ни нпр социјалне интересе било ког народа. купи га - продај га. као роба у продавници, има и цену, само не на челу ал они који тргују њима знају колко шушкваца треба издвојити да би кмечао о угроженим правима сиротих грађана првог реда.

народ а не идеологија. то треба да превлада. то је нормално. тек након јасног националног опредељења може се и идеолошки определити, левица десница центар и разне комбинације. они који нису начисто сами са собом шта су по националном опредељењу не могу искрено и квалитетно бранити ни нпр социјалне интересе било ког народа. купи га - продај га. као роба у продавници, има и цену, само не на челу ал они који тргују њима знају колко шушкваца треба издвојити да би кмечао о угроженим правима сиротих грађана првог реда.

O cemu ti govoris?
U kojoj mjeri je Hrvatska provela Becke ugovore, gdje su odredbe o vracanju na stanje iz 1991.g.?
Koji nacionalizmi?
Provedi medjunarodne ugovora, pa onda srpskoj, neobrazovanoj, i cini mi se, nezaintersovanoj, javnosti, prodavaj m..da za b..rege!
Gdje su Aneksi?

Eto Veliki Pirate, dosao je dan, Hrvatska ti vraca otadzbinu!!

Malo da te podučim, kako u stara vremena Srbima ime koje im je država nosila,
imalo je striktno geografsku odrednicu, .....to se srpska država tog rvisanog područja Rvackom zvala,
ko npr. Zeta, Bosna, Raška itd, itd.!!!
Ja po mojim precima koji su u tim rvinama u predaštvu svome postojali
i danas Rvacku smatram mojom domovinom, ....domom moga otečestva!

Malo da te podučim, kako u stara vremena Srbima ime koje im je država nosila,
imalo je striktno geografsku odrednicu, .....to se srpska država tog rvisanog područja Rvackom zvala,
ko npr. Zeta, Bosna, Raška itd, itd.!!!
Ja po mojim precima koji su u tim rvinama u predaštvu svome postojali
i danas Rvacku smatram mojom domovinom, ....domom moga otečestva!

Bravo, slazem se. Ali eto, nije sve "crno."

Back