Italijani traže svoje

partizani jesu bili brutalni,samo nisu ni italijani bili bolji.kako se smenjivala vlast najvise je ispastalo lokalno stanovnistvo...

inace :lol: kad je baba isla da vadi neka dokumenta u opstini valjda,i trebalo da napise mesto rodjenja,ona napisala italija (kaze tad je bila italija,ja sam tamo rodjena :lol: ) gospodja na salteru joj demonstrativno pocepala formular i rekla nesto u stilu gospodjo zar niste naucili do sada da je ovo hrvatska :)

a italijana je sad tamo malo ostalo i mahom su se izolovali u neke svoje zajednice...

i cisto sumnjam da ce ikada biti vraceni italiji...to su puste zelje i snovi.

partizani jesu bili brutalni,samo nisu ni italijani bili bolji.kako se smenjivala vlast najvise je ispastalo lokalno stanovnistvo...

inace :lol: kad je baba isla da vadi neka dokumenta u opstini valjda,i trebalo da napise mesto rodjenja,ona napisala italija (kaze tad je bila italija,ja sam tamo rodjena :lol: ) gospodja na salteru joj demonstrativno pocepala formular i rekla nesto u stilu gospodjo zar niste naucili do sada da je ovo hrvatska :)

a italijana je sad tamo malo ostalo i mahom su se izolovali u neke svoje zajednice...

i cisto sumnjam da ce ikada biti vraceni italiji...to su puste zelje i snovi.

da srpskih patrijota....
bitno da susjedu crkne krava, kad je meni lose...
a koliko su to dugo Istra i Dalmacija pripadala Italiji...

Dodao bih :

Jos uvek u Rijeci nakon svih ovih decenija FNRJ-SFRJ-HR... na zgradama stoje umetnute betoske ploce na kojima je italijanskim jezikom ipisana imena ulica (tj. latinskim - kako gde)......primera ima koliko hocete.

O vojvodini no comment.......to je sve toliko ocigldeno, pa sve ove godine po svim katastrima se vodi dvostruka evidencija vlasnika zemljisna knjiga - gruntovnica(austro-ugarski nacin odrzavanja premera i evidencije vlasnika) jos uvek se tacno zna sta je od koga oduzeto i kada i zasto.........

ja toliko

Back