Italija (Venecija, Rim...)

Only Beer

Buduća legenda
Poruka
29.775
Inspirisala me jedna forumasica da posetim ovaj podforum. Dakle, tema je Italija. Prvi put sam u Italiji bio 1993., neki novogodisnji aranzman. Izmedju ostalog islo se u Rim, Firencu, Bolonju i Veneciju. Nakon toga sam vise puta bio u Rimu, Djenovi, Bergamu, ali najcesce sam posetio moj omiljeni grad u Italiji - Veneciju. Da ne duzim...evo par slicica...pocnimo sa foto-pricom Rim 2006.

roma_2006_1.JPG

Koloseum, oko kojeg uvek vrvi od turista.

roma_2006_10.JPG

roma_2006_9.JPG

Koloseum iznutra. Karta za upad i nije jeftina, ali mora se videti...danas sluzi cesto kao lokacija za koncerte, teatar itd. Bas kad sam ja bio (april 2006.) su spremali neku binu.

roma_2006_6.JPG

roma_2006_5.jpg

Spanske stepenice, Trevio fontana i jedna slicica iskopina. U Rimu ima brdo, relativno dobro ocuvanih, "gradjevina" iz rimskog doba...

roma_2006_14.JPG

roma_2006_13.JPG

roma_2006_17.jpg

Prilozi

• roma_2006_13.jpg
    roma_2006_13.jpg
    76,5 KB · Pregleda: 10
  • roma_2006_16.jpg
    roma_2006_16.jpg
    44,7 KB · Pregleda: 6
Poslednja izmena:
Lido di Venezia...prelepo ostrvo sa mnogo lepih vila, restorana itd. Dodatna prednost: nema toliko turista, tako da sam zadnja dva puta uzimao hotel tu.

venezia_2005_6.JPG

venezia_2006_1.JPG

Znate valjda svi da je Venecija oduvek vazila za glavni grad (a nekad i drzavu) greha... :mrgreen:

venezia_2006_7.JPG

Za kraj...murija u Veneciji :zcepanje: i ogromna krstarica MSC Opera, koja napusta luku...

venezia_2005_7.JPG
venezia_2005_4.JPG

Evo jos par impresija, Venecija 2008. Supruga, cerka i ja putovali prvi put vozom (do tada uvek autom, ali tad se papreno placa parking i prevoz brodom od tacke A do tacke B, ili smo uzimali smestaj u Padovi ili Abanu pa onda picili vozom do Venecije).

venezia_2008_2.JPG

venezia_2008_17.jpg

venezia_2008_12.JPG

venezia_2008_26.JPG

venezia_2008_35.JPG

Lido di Venezia...prelepo ostrvo sa mnogo lepih vila, restorana itd. Dodatna prednost: nema toliko turista, tako da sam zadnja dva puta uzimao hotel tu.

Pogledajte prilog 175645

Pogledajte prilog 175646

Znate valjda svi da je Venecija oduvek vazila za glavni grad (a nekad i drzavu) greha... :mrgreen:

Pogledajte prilog 175647

Za kraj...murija u Veneciji :zcepanje: i ogromna krstarica MSC Opera, koja napusta luku...

Pogledajte prilog 175648Pogledajte prilog 175649

ova MSC brodurina mi je opcija za letovanje ove godine...:lol:

Jedno pitanje u vezi Venezzie i okoline...ja idem pocetkom jula avionom,ali bi hteli da prosvrljamo i okolinu pa da pitam u vezi vozova kojih si spomenuo (Padova i sl.).Kako su bile cene i dali bi bilo bolje da uzmem rentacar (kako i mislim) i da ne gubim vreme sa vozovima?I sta posetiti i od okoljnih mesta u Venettu?

Jedno pitanje u vezi Venezzie i okoline...ja idem pocetkom jula avionom,ali bi hteli da prosvrljamo i okolinu pa da pitam u vezi vozova kojih si spomenuo (Padova i sl.).Kako su bile cene i dali bi bilo bolje da uzmem rentacar (kako i mislim) i da ne gubim vreme sa vozovima?I sta posetiti i od okoljnih mesta u Venettu?

...Captain...do Padove, Treviso-a i josh nekoliko okolnih mesta mozhezh klimatizovanim gradskim prevozom...npr. cena karte do Padove ( povratna ) je 9 Eur-a/ osoba...
...do Lido di Jesolo-a idesh brodom ( 20-tak min )...

Tebra, batali rent-a-car. Preskupo je to, a imas sasvim o.k. prevoz vozom. Ja nikad nisam imao problema. Uvek regularno sve. Abano ti je do jaja ako zelis wellness, opustenciju itd. Sve zavisi koliko dana ostajes. Ako ostajes duze, mozes ladno i do Verone na primer. Sve u svemu, auto ne bih iznajmljivao.

Voz do Padove je 3e, pa na više u jednom pravcu. Na cenu utiče vrsta voza i klasa. Imaš ih svakih 10-15min. Teško da će ti se rentacar isplatiti.Tu je još trošak za gorivo+parkiranje. Evo linka za talijanske železnice, pa proveri.

www.trenitalia.com

Back