ISUS HRIST - Bozji Sin ( svedocanstvo Boga )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, shvatam poentu, ti imas vrhovnog boga i jos mnogo bogova, znaci to da si mnogobozac ?
A sta tebi smeta Isus kao Bog?

Ako nisi kadar govoriti o tvojoj veri zašto misliš da možeš govoriti o tuđoj?

Pitao sam Dal osim SVEVOGUĆEG Boga Isusa imate još neke Bogove na šta niste odgovorili.
Pa sam pito i

Šta je vama Isus Hrist? na šta opet nećete da mi odgovorite a ovde govorite u moje ime, nemo tako dragi moj Boky ja mogu govoriti u svoje ime, svataš?

A kad je pitanje o vašim Bogovima Svete Trojce ja nemam ama baš ništa, to je vaša odluka da osim tvoritelja obožavate i njegovo tvorenje. Vidiš to mene čini žalosnim što eto sledite tu ljudsku idolatoriju vama na štetu.

Ako nisi kadar govoriti o tvojoj veri zašto misliš da možeš govoriti o tuđoj?

Pitao sam Dal osim SVEVOGUĆEG Boga Isusa imate još neke Bogove na šta niste odgovorili.
Pa sam pito i

Šta je vama Isus Hrist? na šta opet nećete da mi odgovorite a ovde govorite u moje ime, nemo tako dragi moj Boky ja mogu govoriti u svoje ime, svataš?

A kad je pitanje o vašim Bogovima Svete Trojce ja nemam ama baš ništa, to je vaša odluka da osim tvoritelja obožavate i njegovo tvorenje. Vidiš to mene čini žalosnim što eto sledite tu ljudsku idolatoriju vama na štetu.

Значи, не постоје три бога, него сва три божанска лица или ипостасси чине Свету Тројицу, једносуштну (једнобитну) и нераздељиву. Лица Свете Тројице се међу собом разликују само по личним својствима: Бог-Отац нити се рађа, нити исходи од кога; Бог-Син се превечно рађа од Бога-Оца, а Бог-Дух Свети превечно исходи од Бога-Оца

- - - - - - - - - -

Јеси ли сада задовољан одговором.

Значи, не постоје три бога, него сва три божанска лица или ипостасси чине Свету Тројицу, једносуштну (једнобитну) и нераздељиву. Лица Свете Тројице се међу собом разликују само по личним својствима: Бог-Отац нити се рађа, нити исходи од кога; Бог-Син се превечно рађа од Бога-Оца, а Бог-Дух Свети превечно исходи од Бога-Оца

- - - - - - - - - -

Ne postoje Tri Boga samo postoje TRI Božanska lica! koji je to stih?

Lica Svete Trojce! znači ima ih TRI. Tri lica te Svete Trojce a koji je ovo stih

Bog Sin Ko je Bog Sin? koja Biblija i koji je to stih?

Bog Sin se prevečno rađa od Boga Oca a ovo koji je ovo stih?

Bog Sveti Duh prevečno ishodi od Boga Oca Ovo nema potrebe da mi dokažeš jer znam da je to jereština i dogma bez ikakve podloge

Ne postoje Tri Boga samo postoje TRI Božanska lica! koji je to stih?

Lica Svete Trojce! znači ima ih TRI. Tri lica te Svete Trojce a koji je ovo stih

Bog Sin Ko je Bog Sin? koja Biblija i koji je to stih?

Bog Sin se prevečno rađa od Boga Oca a ovo koji je ovo stih?

Bog Sveti Duh prevečno ishodi od Boga Oca Ovo nema potrebe da mi dokažeš jer znam da je to jereština i dogma bez ikakve podloge

Ili si slep ili ne citas, zar jovan ne kaze da u pocetku bese rec i rec bese u Boga i Bog bese rec
Zar ti ne vidis da je Isus rec i da je Bog i da je bio u Boga pre stvaranja u pocetku ili u vecnosti,sta izvodis i vrtis se u krug.
zar Duh Sveti ne ishodi od oca od vecnosti,sta ti je sta se gubis u kuli strazara, citaj bibliju

- - - - - - - - - -

Kakvim odgovorom, dragi moj Boky pa to je jeres do jeresi da bi vam i najgori sektaši pozavideli.

Jeres je nazvati Isusa stvorenjem,a u Boga bese pre stvaranja.
I Duha Svetoga samo silom,e to je i hula i jeres dragi moj smesko.

- - - - - - - - - -

I jos nesto citati Jehova nije ispravno, JHVH

- - - - - - - - - -

Nesvesno al hvala na odgovorima.

Dakle konstatacija je da osim Svemogućeg Boga Isusa imaš još Bogova! najmanje još dva, tačno?

Ovim si mi odgovorio i na pitanje šta ti je Isus. Doduše stidljivo ne kažeš da je Isus Bog nego samo Sin, ko da to nije sve jedno te isto. Al ne menja stvar jer poznata mi je tvoja dogma. Dakle Isus ti je neki Bog al hajd sad da vidimo dal ti je Bog Isus i Svemogući Bog ili nije, zato pitam:

Dal ti je taj tvoj Bog Sin (Isus) i Svemogući Bog il nije?

Dakle konstatacija je da osim Svemogućeg Boga Isusa imaš još Bogova! najmanje još dva, tačno?

Ovim si mi odgovorio i na pitanje šta ti je Isus. Doduše stidljivo ne kažeš da je Isus Bog nego samo Sin, ko da to nije sve jedno te isto. Al ne menja stvar jer poznata mi je tvoja dogma. Dakle Isus ti je neki Bog al hajd sad da vidimo dal ti je Bog Isus i Svemogući Bog ili nije, zato pitam:

Бог је једна суштина у три ипостаси и једна заједничка енергија три ипостаси. Суштина (ουσία) и енергија (ενέργεια) сачињавају Божанску природу (φΰσιζ). Свака ипостас (ΰπόστασις) има целокупну суштину, као што је има и Божанство, а ни енергија се не дели на енергију Оца, енергију Сина и енергију Духа, већ је заједничка свим ипостасима. Између Свете Тројице постоји међуипостасно кретање или перихореза (савршено прожимање). Отац је почетни узрок сваке створене ствари, Син творачки, а Дух завршни, па према томе и: "Свака енергија која се од Бога простире на творевину и назива многим називима, од Оца излази, кроз Сина се простире, а у Духу Светом се завршава

Бог је један у три Лица, једна природа, једна моћ, једно делање, једна заједничка енергија трију ипостаси. Постоји, дакле, истоветност природе, воље и делања, савршеног и стварног у Богу. Три лица поседују исту природу, једнако и савршено - зато Тројица не значи три божанствљ (тритеизам), или три различите божанске природе, него три лица Божија (ипостаси). Исту природу поседују и употребљавају потпуно и једнако сва Три Лица, али свако на свој начин.

Ili si slep ili ne citas, zar jovan ne kaze da u pocetku bese rec i rec bese u Boga i Bog bese rec
Zar ti ne vidis da je Isus rec i da je Bog i da je bio u Boga pre stvaranja u pocetku ili u vecnosti,sta izvodis i vrtis se u krug.
zar Duh Sveti ne ishodi od oca od vecnosti,sta ti je sta se gubis u kuli strazara, citaj bibliju

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

I jos nesto citati Jehova nije ispravno, JHVH

Ništa ja nisam tu napiso osim što sam tražio stihove da vidim dal si pošten ili nepošten sagovornik, jednostavno zar ne? Daklem imaš Biblijske stihove sa čim bi dokazo to što si ovde ispovedao ili nemaš?
Ako to piše i u Bibliji ti znaš da ja poštujem Biblijska načela, tako?

Ček ček šta to Božija reč kaže za Isusa da je Isus JEHOVINOVO stvorenje PRVORODNI pre svakog vremena, a to znači da je postao da postoji tada kad je JEHOVA počeo stvarati a Isus kao JEDINORODNI od JEHOVE postao je PRVORODNI! razumeš?

Ja nisam tvrdio da je JEHOVIN sveti duh samo sila, zašto izmišljaš? tako su te učili na liturgiji, sramota.

Dragi moj Boky ja kažem da je JEHOVA svet! a pošto je JEHOVA svet i njegov duh jeste svet, šta tu nije jasno?

Hajd ti me prosvetli šta je "DUH" a šta je "Sveti Duh" i pojasni koja je to razlika? izvolte slušam.

Odgovorio sam ti na to pitanje, hoćeš još jedared da ti odgovorim?

Dobro ponoviću ti, ali sada obrati dobro pažnju jer samo pametnom jednom dosta.

Na nebu obitavaju JEHOVA Bog i duhovne osobe koji u stvari jesu JEHOVINI sinovi, E tu je još i JEDINORODNI sin koji je od JEHOVE prvo stvorenje, šta to znači?
Znači da je Isus JEHOVIN prvo stvoreni sin. JEHOVA svoje stvarstvo počinje sa PRVORODNIM Sinom Isusom.
E sad ide ono glavno a to je kome se JEHOVA obratio kad kaže da načinimo čoveka kao što smo mi.

Pošto na nebesima osim JEHOVE i njegovih nebeskih sinova nema drugog znači da se obratio njima, jednostavno zar ne?.

biblija kaze ovako Gospod me je imao u početku puta svog, pre dela svojih, pre svakog vremena...ne kaze da ga je stvorio u pocetku i ne kaze da ga je stvorio pre pocetka..imali bi onda dva pocetka..izlasci su mu od vecnijih vremena a kad je krenuo pocetak stvaranja sveta on samo moze da bude tvorac i pokretac sveta zajedno sa tatamatama..oni su bog...sveta trojica..za sad prebrojano troje...prosto i jednostavno za razumevanje..:D

1,
Gdje u Bibliji ima jasan nauk o TTT?
2,
U kojim stihovima je Gospodin Isus naučavao TTT?
3,
Gdje u Bibliji piše - Trojstvo?
4,
Gdje u Bibliji piše ono što TTT naučava - Bog Otac, Bog Sin, Bog SD - koji su to stihovi
u kojima je takova formulacija?
5,
Gdje piše da - ako ja ne vjerujem da je Isus = Bog,
neću biti spašen?
6,
Zašto Isus nije nikada reko - Ja sam Bog! - ?
7,
Zašto Isus nije nikada reko - Ja sam Stvoritelj! - ?
8,
Zašto Isus nije nikada reko - Ja sam stvorio.......! - ?
9,
Zašto Isus neće nikada sjesti na Božje prijestolje ?
10,
Kako je Osobno Ime tvome Bogu?

U Bibliji se za Isusa kaze da je BOZJI SIN… puno puta…To je Bog posvedocio…

Takodje se I za Isusa kaze da je sin covecji…
A Isus u Bibliji ima mnoge titule koje ga objasnjavaju njega I njegovu ulogu…
Kao na primer knez mira itd..
Nigde nije nazvan niti STVORITELJEM SVEGA sto samo pripada Bogu JEHOVI
Niti SVEMOCIM BOGOM sto je samo Jehova Bog

Dakle Bozja rec, Bog, kaze da je ISUS BOZJI SIN.
Bog JEHOVA JE JEDAN BOG, JEDINI SVEMOCNI, JEDINI BOG STOVRITELJ, ON JE SVE STVORIO sto implicira da je stovrio I svog SINA Isusa Hrista…
ISUS je sin jer je u korelaciji sa svojim OCEM Bogom JEHOVOM, njegov je sin jer je stvoren od OCA.…
ISUSA je BOG STVORIO.
ISUS HRIST JE BOZJI SIN

Tako za njega kaze Bozja Rec, tj Bog preko svoje pisane reci Biblije..…

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji?
(1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)

Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)

: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)

Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)

Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)

i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)

Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

(Исаија 42:1) Ево мог слуге, кога подупирем, изабраника мога, који је по вољи душе моје. У њега сам ставио свој дух, и он ће народима донети правду.
(Матеј 12:18) „Ево мог слуге кога сам изабрао, мог вољеног, који је по вољи душе моје! На њега ћу ставити свој дух, и он ће обзнанити народима шта је правда.

Evo sta Biblija kaze...
najpre
Isusu je Jehova Bog rekao: “Načinimo čoveka na sliku svoju, nama sličnog” (1. Mojsijeva 1:26).

Da, Bog se obraćao onome koga je stvorio prije bilo koga i bilo čega drugoga, koji je bio “uz njega kao vešt graditelj” (Mudre izreke 8:22-30).

Dakle Isus je stvoren pre svega ostalog...

On je “prvorođenac svega što je stvoreno”. On je “početak Božjih dela stvaranja”, a postojao je čak i prije nego što je stvoren materijalni svemir (Kološanima 1:15; Otkrivenje 3:14).

Otkrivenje 3:14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih dela stvaranja

Kolosanima 1
15 Он (Исус ) је слика невидљивог Бога, првенац свега што је створено. 16 Јер је преко њега све било створено на небесима и на земљи, видљиво и невидљиво, било да су то престоли или управе или поглаварства или власти. Све је створено преко њега и за њега. 17 Он је пре свега другог и све је преко њега постало.

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno

Jovan 3: 18 Ko veruje u njega, neće biti osuđen. Ko ne vjeruje, već je osuđen, jer nije verovao u ime jedinorođenog Sina Božjeg.

Jovan 1:2 On (ISUS ) je u početku bio kod Boga.
2 Sve je postalo preko njega i bez njega nije postalo ništa.

......................

dakle jasno pise za Isusa da je

početak Božjih dela stvaranja Otkrivenje 3:14

првенац свега што је створено Kolosanima 1:15

a preko njega je sve ostalo stvoreno... Kolosanima 1:16

Kolosanima 1

15 Оn (Isus ) je slika nevidljivog Boga, prvenac svega sto je stvoreno.
16 Jer preko njega je sve stvoreno na nebesima i na Zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo da su to prestoli ili uprave ili poglavarstva ili vlasti.
Sve je stvoreno preko njega i za njega.
17 On je pre svega drugog i sve je preko njega postalo.

Dakle jasno pise da je Isus - prvenac svega sto je stvoreno.

Isus - Prvi u stvarstvu ili prvi od svega sto je stvoreno... ili prvi stvoren...

a da je sve ostalo preko njega stvoreno... preko njega...

Da, Isus je pre svega drugog sto je stvoreno jer je prvi stvoren.

u Otkrivenje 3:14 pise za ISUSA da je početak Božjih dela stvaranja
............................................................
dakle Isus je početak Božjih dela stvaranja

Isus Hrist sam za sebe kaze da je Bozji Sin.
Bog je posvedocio i rekao za isusa da je on Bozji Sin.
Drugi su rekli za njega da je Bozji Sin.

Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)

Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji? (1. Jovanova 5:5)

- - - - - - - - - -

ISUS KRIST se krstio u starosti od 30 godina, uranjanjem u reci Jordan.
Kada je izašao iz vode, čuo se Božji glas s neba : ”Ovo je Sin moj, ljubljeni, koga odobravam“ (Matej 3:17).

Jednom drugom prilikom Isus je u molitvi Bogu rekao: ”Oče, proslavi ime svoje.“ I nakon što je to rekao došao je ”Božji glas s neba: ’Već sam ga proslavio i opet ću ga proslaviti‘“ (Jovan 12:28).

Na temelju svih izveštaja i dete bi moglo razumeti da se ovde radi o odnosu između svemogućeg Boga i Isusa Hrista, o odnosu između Oca i njegovog ljubljenog Sina, dakle između dve različite osobe.

- - - - - - - - - -

Isus je prema Jovanu 3:16 rekao: ”Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina,da niko ko veruje u njega ne propadne, nego da ima večni život.

Samo dva stiha dalje Isus se iznova označio ”jedinorođenim Sinom Božjim“ (Jovan 3:18).

Kad su ga Jevreji optužili da huli na Boga, odgovorio im je: ”Kako vi meni, koga posla i posveti Otac velite ’huliš‘ zato što rekoh ’Sin sam Božji‘?“ (Jovan 10:36, ).
Isus je sam za sebe rekao da je ”Božji Sin“.

- - - - - - - - - -

Ime “Isus” znači “Jehova je spasenje”,

a “Hrist” je titula koja znači “Pomazanik” i ukazuje na to da ga je Bog pomazao, odnosno postavio na poseban položaj.

- - - - - - - - - -

IVAN 3,36
Tko vjeruje u Sina, ima vječni život; a tko neće da vjeruje u Sina, neće vidjeti života; gnjev Božji ostaje na njemu."
,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Za vječni život treba vjerovati da je Isus – Božji Sin.
Ne treba vjerovati da je Isus – Bog, jer Isus to nije, niti je igdje to rekao.
To je Bog Jedini Otac Jahve.
I u još Jednoga treba vjerovati – znači treba vjerovati u Dvojicu!
Prvi je Bog Jahve – Drugi je Božji Sin Isus.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. IVANOVA 4,15
Tko ispovijeda da je Isus Sin Božji, Bog ostaje u njemu, i on u Bogu.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ne treba vjerovati da je Isus – Bog, jer Isus to nije.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. IVANOVA 5,5
Jer tko da pobijedi svijet, ako ne onaj, koji vjeruje, da je Isus Sin Božji?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
1. IVANOVA 5,10
Tko vjeruje u Sina Božjega, ima to svjedočanstvo Božje u sebi. Tko ne vjeruje Bogu, učinio ga je lašcem jer nije vjerovao u svjedočanstvo kojim je svjedočio Bog za Sina svoga.

1. IVANOVA 5,11
I ovo je svjedočanstvo: Bog nam je dao život vječni; i taj je život u Sinu njegovu.
Tko je Osnova Života? Tko daje i oduzima život?
Bog Otac Jedini Jahve.
Ne treba vjerovati da je Isus – Bog, jer Isus to nije
.
1. IVANOVA 5,12
Tko ima Sina, ima život; tko nema Sina Božjega, nema života.
.
1. IVANOVA 5,13
To napisah vama koji vjerujete u ime Sina Božjega da znate da imate život vječni.
.

da ovo je tako

Bog je JEDAN.

Jedan je BOG STVORITELJ SVEGA JHVH Jehova Bog.

Jedini je oduvek i zauvek, besmrtan i zivi u vecnosti...

Jedini je Svemocan Bog Apsolut. Jedini Tvorac svega.

A Isus Hrist je stvoren od strane Boga njegov je sin...

Naravno da je time i nizeg ranga od Boga i nije svemoguc kao Bog, Nije tvorac...

Zasto je to Sto je Bog pre svega tvorac svega
a Isus stvoren i nizeg ranga nize duhovno bice od Boga...

Takodje Bog je jedini oduvek i zauvek...

Psal. 90:2: “Pre nego su se gore rodile, pre nego si zemlju i plodno tlo sazdao, oduvek i zauvek ti si Bog.

- - - - - - - - - -

Isus Hrist nije nigde niti je bio niti ce biti Bog.

Jedan je Bog JHVH Jehova koji je TVORAC SVEGA ( svega znaci svega sto postoji pa i Isusa )

A neko ko je stvoren ne moze biti Bog.

Samo je TVORAC Bog.

BOG JHVH je Oduvek i zauvek, jedini....

1,
2,
3,
4,
Gdje u Bibliji piše ono što TTT naučava - Bog Otac, Bog Sin, Bog SD - koji su to stihovi
5,
neću biti spašen?
6,
7,
8,
9,
10,

Možeš li mi odgovoriti na gornje, molim te.

1,

У Светом Писму се указује на Свету Тројицу кроз читаво Свето Писмо. Учење о Светој Тројици је потпуно засновано на Светом Писму. Јер, како објаснити ово:

Јер бих желео да ја сам будем одлучен од Христа за браћу своју која су ми род по телу, која су Израиљци, којих је посинаштво и слава, и завет и закон, и богомољство, и обећања; Којих су и оци, и од којих је Христос по телу, који је над свима, Бог благословен ва век. Амин. (Рм 9, 3–5)

Дакле, Бог је над свима, а Апостол Павле у Посланици Римљанима каже да Је Господ Исус Христос Бог који је над свима. Затим овај цитат:

“Зашто је сатана испунио срце твоје да слажеш Духу Светоме? Ниси слагао људима, него Богу” (Дела апостолска, 5, 1 – 4).

Дакле, Апостол каже овде да је Ананија (који је сакрио део новцас од продате њиве) слгавши Светог Духа, заправо слагао Бога. Како то сад објашњаваш? Затим даље: Дух Свети ће, по обећању Спаситељевом, јавити ученицима “шта ће доћи” (Јован, 16, 13). Дакле, Дух Свети зна будућност. А будућност је позната само Богу. Како то објашњаваш?

Како објашњаваш онај део из Старог Завета у вези Аврама и његова три госта Још ниси одговорио на моје питање у вези Аврама и његова три госта, којима се он обратио као једној особи то са речима ,,Господе , ако сам нашао милост пред тобом ... '' ( Пост. 18, 1-3, Како то тумачиш?

Наравно, сви ови цитати се могу објаснити Учењем о Светој Тројици, зато је оно једино и исправно, засновано на Светом Писму. Него, хајде да чујем твоје мишљење о овим цитатима?

Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа, Мт, 28, 19.

Читаво Свето Писмо указује на то, само ви који све буквалистички тумачите то не желите да признате. Сам термин се не појављује (јер су термин касније употребили Свети Оци) али Свето Писмо итекако указује на Свету Тројицу.

Па дао сам ти горе цитате који потврђују божанство и Господа Исуса Христа, као и Светог Духа. Свето Писмо такође тврди да је Бог Један. То је управо потврда Учења о Светој Тројици, што показује да је оно једино исправно.

neću biti spašen?

Па ти, ако не верујеш, значи да не верујеш у ове речи Апостола:

Јер бих желео да ја сам будем одлучен од Христа за браћу своју која су ми род по телу, која су Израиљци, којих је посинаштво и слава, и завет и закон, и богомољство, и обећања; Којих су и оци, и од којих је Христос по телу, који је над свима, Бог благословен ва век. Амин. (Рм 9, 3–5)

Апостол каже да је Господ Исус Христос Бог Који Је над свима. Да ли му верујеш? Да ли негираш то што је написано у Светом Писму?

7,
8,

Па није било потребе за тим. Он Жели да људи сами поверују у Њега Али, Апостол је то на више места истакао. Ево још једног цитата:

Чекајући блажену наду и јављање славе великог Бога и Спаса нашег Исуса Христа, Титу, 2, 13.

Да ли си ти читао Свето Писмо икад? Или само Кулу стражара?

Ево овде ти се налази одговор:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/653341-Како-је-Богу-име

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
U Svetom Pismu se ukazuje na Svetu Trojicu kroz čitavo Sveto Pismo .
---------------------------------------------------------------------------------------
Lijepo si priznao – UKAZUJE – znači nemaš – DOKAZA!
----------------------------------------------------------------------------------------
Učenje o Svetoj Trojici je potpuno zasnovano na Svetom Pismu .
----------------------------------------------------------------------------------
Gdje piše u Bibliji – Sveta Trojica.
Gdje piše osnova dogme – Bog Otac Bog Sin Bog SD.
----------------------------------------------------------------------------------
Jer , kako objasniti ovo :
Jer bih želio da ja sam budem odlučen od Krista za svoju braću koja su mi rod po tijelu , koja su Izraelci, njihovo je posinstvo, i Slava , i zavjet i zakon , i bogoštovlje , i obećanja ; njihovi su i oci , i od kojih je Krist po tijelu , koji je nad svima , Bog blagoslovljen u vjekove . Amin . ( Rm 9,3-5 )
Dakle , Bog je nad svima , a Apostol Pavao u Poslanici Rimljanima kaže da Je Gospodin Isus Krist Bog koji je nad svima .
Bog blagoslovljen u vjekove – TO se odnosi na Boga Jahvu!
To ti nije dokaz za TTT.
Gdje piše osnova dogme – Bog Otac Bog Sin Bog SD.
Zatim ovaj citat :
" Zašto je sotona ispunio srce tvoje da slažeš Duhu Svetome ? Nisi slagao ljudima , nego Bogu " ( Djela apostolska 5,1-4 ) .
Dakle , Apostol kaže ovdje da je Ananija ( koji je sakrio dio novcas od prodane njive ) slgavši Svetog Duha , zapravo slagao Boga . Kako to sad objašnjavaš ? Zatim dalje : Duh Sveti će , po obećanju Spasiteljevom , javiti učenicima " što će doći " ( Ivan, 16,13 ) . Dakle , Duh Sveti zna budućnost . A budućnost je poznata samo Bogu . Kako to objašnjavaš ?
--------------------------------------------------------------------------------
Gdje je SD rekao – Ja sam BOG! - ? NIGDJE!
SD nije posebna Osoba.
Kako je Ime SD?
Svaka Osoba ima Svoje Osobno Ime.

Osnova problematika tvoje dogme je to što ne možeš shvatiti i prihvatiti da je
SD – Duh Boga Oca Jahve.
SD je Svet zato jer je Bog Jahve SVET.
SD je Jahvin, Božji Duh.

To ti kaže ovaj stih:

1. IVANOVA 5,7
Jer su trojica, što svjedoče u nebu:
"Otac, Riječ i DUH SVETI; i ova su trojica jedno,

--------------------------------------------------------------------------------

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back