ISUS HRIST - Bozji Sin ( svedocanstvo Boga )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isaija 66

8. Ko je igda čuo to? ko je vidio tako što? Može li zemlja roditi u jedan dan? može li se narod roditi ujedanput? a Sion rodi sinove svoje čim osjeti bolove.

9. Eda li ja, koji otvaram matericu, ne mogu roditi? veli Gospod: eda li ću ja, koji dajem da se rađa, biti bez poroda? veli Bog tvoj.

:rumenko:

Bog govori metaforicki.
Jasno je da Bog nece da radja kao zena kao ni muskarci sto ne radjaju a ipak se kaze da radjaju.
Njegov porod smo mi stvorenja, mi ljudi po njegovom oblicju.
O tome je rec.

Pavle jednom prilikom kaze:

1.Kor 4:15 Jer ako imate i trista učitelja u Hristu, ali nemate mnogo otaca. Jer vas ja u Hristu Isusu rodih jevandjeljem.[

Poslednja izmena:
1 Kad odeš na vojsku na neprijatelja svog i vidiš konje i kola i narod veći od sebe, nemoj se uplašiti od njih, jer je s tobom Gospod Bog tvoj, koji te je izveo iz zemlje misirske.
4 Moj. 23:21, 5 Moj. 31:6, 5 Moj. 31:8, Is.N. 17:18, 1 Sam. 17:32, 2 Dn. 13:12, 2 Dn. 32:7, Ps. 20:7, Ps. 23:4, Isa. 31:1, Isa. 41:10

2 I kad pođete da se pobijete, neka pristupi sveštenik i progovori narodu,

3 I neka im kaže: Slušaj Izrailju! Vi polazite danas u boj na neprijatelje svoje, neka ne trne srce vaše, ne bojte se i ne plašite se, niti se prepadajte od njih.

4 Jer Gospod Bog vaš ide s vama i biće se za vas s neprijateljima vašim da vas sačuva.
5 Moj. 1:30, 5 Moj. 3:22, Is.N. 23:10

5 Potom i vojvode neka progovore narodu, i kažu: Ko je sagradio novu kuću a nije počeo sedeti u njoj? Neka ide nek se vrati kući svojoj, da ne bi poginuo u boju, i drugi počeo sedeti u njoj.
4 Moj. 7:10, Nem. 12:27, Prop. 8:8, Jezek. 48:15

6 I ko je posadio vinograd a još ga nije brao? Neka ide, nek se vrati kući svojoj, da ne bi poginuo u boju, i drugi ga brao.

7 I ko je isprosio devojku a još je nije odveo? Neka ide, nek se vrati kući svojoj, da ne bi poginuo u boju, i drugi je odveo.
5 Moj. 24:5

8 Još i ovo neka kažu vojvode narodu: Ko je strašljiv i trne mu srce? Neka ide, nek se vrati kući svojoj, da ne bi trnulo srce braći njegovoj kao njemu.
Sud. 7:3

9 I kad vojvode izgovore narodu, onda neka nameste glavare od četa pred narod.

10 Kad dođeš pod koji grad da ga biješ, prvo ga ponudi mirom.
2 Sam. 20:18, 2 Sam. 20:19, 2 Sam. 20:20

11 Ako ti odgovori mirom i otvori ti vrata, sav narod koji se nađe u njemu neka ti plaća danak i bude ti pokoran.
1 Car. 9:21

12 Ako li ne učini mira s tobom nego se stane biti s tobom tada ga bij.

13 I kad ga Gospod Bog tvoj preda u ruke tvoje, pobij sve muškinje u njemu mačem.
4 Moj. 31:7

14 A žene i decu i stoku i šta god bude u gradu, sav plen u njemu, otmi, i jedi plen od neprijatelja svojih, koji ti da Gospod Bog tvoj.
Is.N. 8:2, Is.N. 22:8

15 Tako čini sa svim gradovima, koji su daleko od tebe i nisu od gradova ovih naroda.
Is.N. 9:9

16 A u gradovima ovih naroda, koje ti Gospod Bog tvoj daje u nasledstvo, ne ostavi u životu nijednu dušu živu.
4 Moj. 21:2, 4 Moj. 21:35, 4 Moj. 33:52, 5 Moj. 7:1, Is.N. 10:20, Is.N. 11:14

17 Nego ih zatri sasvim, Heteje i Amoreje i Hananeje i Ferezeje i Jeveje i Jevuseje, kao što ti je zapovedio Gospod Bog tvoj.

18 Da vas ne nauče činiti gadna dela koja činiše bogovima svojim, i da ne zgrešite Gospodu Bogu svom.
2 Moj. 23:33, 2 Moj. 34:12, 2 Moj. 34:16, 5 Moj. 7:4, 5 Moj. 12:30, 5 Moj. 18:9, Is.N. 23:12, 2 Car. 21:3, 2 Car. 21:5, 2 Car. 21:15, Ps. 106:34, Ps. 106:41, Os. 8:11, 1 Kor. 15:3

19 Kad opkoliš kakav grad i budeš dugo pod njim bijući ga da bi ga uzeo, ne kvari drveta njegova sekirom; jer možeš s njih jesti, zato ih ne seci; jer drvo poljsko je li čovek da uđe u grad ispred tebe?

20 Nego drveta koja znaš da im se rod ne jede, njih obaljuj i seci i gradi zaklon od grada koji se bije s tobom, dokle ne padne.

---------------------------

ljubav, sreća, radost, veselje, dugine boje... :heart:

Ps 2:7 Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: ;Ti si sin moj, ja te sad rodih.

Овако озбиљну тврдњу морало би много више стихова да потврди.Не верујем да ће бити проблем да их нађеш?

Pa ne mozes da verujes jer si delimicno indoktriniran sliocno svedocima.

Све је могуће...

Postade kao ejdna od nas, i na oci nadje se kao covek.

Kao sto deca imaju telo i krv, tako i on uze deo u tome da smrcu satre onoga koji ima drzavu smrti, to jest djavola.

Ово се односи на оваплоћење Сина Божијег.

Pa navedi mi to u vecnosti .

За почетак само појмови,да разликујемо шта је шта.Немам потребе да наводим из ког дела Писма су узети стихови ,вероватно су ти познати.

По овоме знамо да у Њему пребивамо, и Он у нама, што нам је дао од Духа својега.

И ми смо видјели и свједочимо да је Отац послао Сина - Спаситеља свијета.

А знамо да је Син Божији дошао и дао' нам разум да познајемо Истинитога; и јесмо у Истинитоме, у Сину његовом Исусу Христу. Он је истинити Бог и живот вјечни.

Како је то Син Божији дошао,кад је ето "посињен" чим се родио на земљи.

Сваки који одриче Сина, ни Оца нема; а који признаје Сина, има и Оца.

Чудни су појмови Гласниче Отац и Син,баш ме занима чему све то.Зашто ли је Отац Отац,Син Син,а Дух Дух кад су већ у вечности били једно.Јел се то Бог мења у времену Гласниче?

Bog govri metaforicki.
O tome je rec.

1.Kor 4:15 Jer ako imate i trista učitelja u Hristu, ali nemate mnogo otaca. Jer vas ja u Hristu Isusu rodih jevandjeljem.[

1 Kad odeš na vojsku na neprijatelja svog i vidiš konje i kola i narod veći od sebe, nemoj se uplašiti od njih, jer je s tobom Gospod Bog tvoj, koji te je izveo iz zemlje misirske.
4 Moj. 23:21, 5 Moj. 31:6, 5 Moj. 31:8, Is.N. 17:18, 1 Sam. 17:32, 2 Dn. 13:12, 2 Dn. 32:7, Ps. 20:7, Ps. 23:4, Isa. 31:1, Isa. 41:10

2 I kad pođete da se pobijete, neka pristupi sveštenik i progovori narodu,

3 I neka im kaže: Slušaj Izrailju! Vi polazite danas u boj na neprijatelje svoje, neka ne trne srce vaše, ne bojte se i ne plašite se, niti se prepadajte od njih.

4 Jer Gospod Bog vaš ide s vama i biće se za vas s neprijateljima vašim da vas sačuva.
5 Moj. 1:30, 5 Moj. 3:22, Is.N. 23:10

5 Potom i vojvode neka progovore narodu, i kažu: Ko je sagradio novu kuću a nije počeo sedeti u njoj? Neka ide nek se vrati kući svojoj, da ne bi poginuo u boju, i drugi počeo sedeti u njoj.
4 Moj. 7:10, Nem. 12:27, Prop. 8:8, Jezek. 48:15

6 I ko je posadio vinograd a još ga nije brao? Neka ide, nek se vrati kući svojoj, da ne bi poginuo u boju, i drugi ga brao.

7 I ko je isprosio devojku a još je nije odveo? Neka ide, nek se vrati kući svojoj, da ne bi poginuo u boju, i drugi je odveo.
5 Moj. 24:5

8 Još i ovo neka kažu vojvode narodu: Ko je strašljiv i trne mu srce? Neka ide, nek se vrati kući svojoj, da ne bi trnulo srce braći njegovoj kao njemu.
Sud. 7:3

9 I kad vojvode izgovore narodu, onda neka nameste glavare od četa pred narod.

10 Kad dođeš pod koji grad da ga biješ, prvo ga ponudi mirom.
2 Sam. 20:18, 2 Sam. 20:19, 2 Sam. 20:20

11 Ako ti odgovori mirom i otvori ti vrata, sav narod koji se nađe u njemu neka ti plaća danak i bude ti pokoran.
1 Car. 9:21

12 Ako li ne učini mira s tobom nego se stane biti s tobom tada ga bij.

13 I kad ga Gospod Bog tvoj preda u ruke tvoje, pobij sve muškinje u njemu mačem.
4 Moj. 31:7

14 A žene i decu i stoku i šta god bude u gradu, sav plen u njemu, otmi, i jedi plen od neprijatelja svojih, koji ti da Gospod Bog tvoj.
Is.N. 8:2, Is.N. 22:8

15 Tako čini sa svim gradovima, koji su daleko od tebe i nisu od gradova ovih naroda.
Is.N. 9:9

16 A u gradovima ovih naroda, koje ti Gospod Bog tvoj daje u nasledstvo, ne ostavi u životu nijednu dušu živu.
4 Moj. 21:2, 4 Moj. 21:35, 4 Moj. 33:52, 5 Moj. 7:1, Is.N. 10:20, Is.N. 11:14

17 Nego ih zatri sasvim, Heteje i Amoreje i Hananeje i Ferezeje i Jeveje i Jevuseje, kao što ti je zapovedio Gospod Bog tvoj.

18 Da vas ne nauče činiti gadna dela koja činiše bogovima svojim, i da ne zgrešite Gospodu Bogu svom.
2 Moj. 23:33, 2 Moj. 34:12, 2 Moj. 34:16, 5 Moj. 7:4, 5 Moj. 12:30, 5 Moj. 18:9, Is.N. 23:12, 2 Car. 21:3, 2 Car. 21:5, 2 Car. 21:15, Ps. 106:34, Ps. 106:41, Os. 8:11, 1 Kor. 15:3

19 Kad opkoliš kakav grad i budeš dugo pod njim bijući ga da bi ga uzeo, ne kvari drveta njegova sekirom; jer možeš s njih jesti, zato ih ne seci; jer drvo poljsko je li čovek da uđe u grad ispred tebe?

20 Nego drveta koja znaš da im se rod ne jede, njih obaljuj i seci i gradi zaklon od grada koji se bije s tobom, dokle ne padne.

---------------------------

Biblija je i istorijska knjiga ako nisi znao

Bog je unistavao zle nepopravljive ljude, tada citave narodje jer su obozavlil idruge bogove i cinili razna zlodela i nemoral...
i jer nisu hteli da se odbvrate od zla kada ih je zvao preko proroka...

Bog uvek upozorava ljude kada cine greh i zov ih da se odvrate i tako dobiju zivot

a Covek sto poseje to ce i poznjeti...

kao sto ce i u buducnosti u Armagedonu

Bozji sud je uvek pravedan jer je Bog LJUBAV :heart:

Poslednja izmena:
U Bibliji se za Isusa kaze da je BOZJI SIN… puno puta…To je Bog posvedocio…

Takodje se I za Isusa kaze da je sin covecji…
A Isus u Bibliji ima mnoge titule koje ga objasnjavaju njega I njegovu ulogu…
Kao na primer knez mira itd..
Nigde nije nazvan niti STVORITELJEM SVEGA sto samo pripada Bogu JEHOVI
Niti SVEMOCIM BOGOM sto je samo Jehova Bog

Dakle Bozja rec, Bog, kaze da je ISUS BOZJI SIN.
Bog JEHOVA JE JEDAN BOG, JEDINI SVEMOCNI, JEDINI BOG STOVRITELJ, ON JE SVE STVORIO sto implicira da je stovrio I svog SINA Isusa Hrista…
ISUS je sin jer je u korelaciji sa svojim OCEM Bogom JEHOVOM, njegov je sin jer je stvoren od OCA.…
ISUSA je BOG STVORIO.
ISUS HRIST JE BOZJI SIN

Tako za njega kaze Bozja Rec, tj Bog preko svoje pisane reci Biblije..…

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji?
(1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)

Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)

: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)

Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)

Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)

i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)

Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

(Исаија 42:1) Ево мог слуге, кога подупирем, изабраника мога, који је по вољи душе моје. У њега сам ставио свој дух, и он ће народима донети правду.
(Матеј 12:18) „Ево мог слуге кога сам изабрао, мог вољеног, који је по вољи душе моје! На њега ћу ставити свој дух, и он ће обзнанити народима шта је правда.

:heart:

:hvala:

Kakva divna tema !

Bog govori metaforicki.
Jasno je da Bog nece da radja kao zena kao ni muskarci sto ne radjaju a ipak se kaze da radjaju.
O tome je rec.

Ako se seca Bog je stvorio i Andjele i sva nebeska stvorenja :)

Zasto nije mogao stvoriti Isusa kao njegovog Sina?

Ti da si Bog zar nebi stvorio sebi sina prvo ili nekog ko ti je najmiliji najbizi ? ako imas moci da stvaras bilo sta

Овако озбиљну тврдњу морало би много више стихова да потврди.Не верујем да ће бити проблем да их нађеш?

Све је могуће...
?

MOGUCE, EVO 4 PUTA:

Prvo trebas da naucis,da negiranje necega nije argument.
Vec validni argument se da.
A ako ga nemas, onda dati argument stoji.

Drugo:
Kako bi bilo da naucis da verujes Bozjoj reci?

Trece:

Pa taj stih je potvrdio i Stari zavet i Novi zavet i apostoli.

I ti ga dovodis u pitanje???

Ko si ti da to cinis???

Apostoli ga potvrdjuju i citiraju jos jednom objasnjavaju:

1. Apg 13:33 Kao što je napisano i u drugom psalmu: Ti si moj Sin, ja Te danas rodih.

2. Heb 1:5 Jer kome od andjela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.

3. Heb 5:5 Tako i Hristos ne proslavi sam sebe da bude poglavar sveštenički, nego Onaj koji Mu reče: Ti si moj sin, ja Te danas rodih.

4. Ps 2:7 Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: ;Ti si sin moj, ja te sad rodih.

ZAPAZI REC BITI.

Isus ce postati sin Bozji jer do tada on to nije bio:

Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.[/U]

Poslednja izmena:
За почетак само појмови,да разликујемо шта је шта.Немам потребе да наводим из ког дела Писма су узети стихови ,вероватно су ти познати.

По овоме знамо да у Њему пребивамо, и Он у нама, што нам је дао од Духа својега.

И ми смо видјели и свједочимо да је Отац послао Сина - Спаситеља свијета.

А знамо да је Син Божији дошао и дао' нам разум да познајемо Истинитога; и јесмо у Истинитоме, у Сину његовом Исусу Христу. Он је истинити Бог и живот вјечни.

Како је то Син Божији дошао,кад је ето "посињен" чим се родио на земљи.

Сваки који одриче Сина, ни Оца нема; а који признаје Сина, има и Оца.

Чудни су појмови Гласниче Отац и Син,баш ме занима чему све то.Зашто ли је Отац Отац,Син Син,а Дух Дух кад су већ у вечности били једно.Јел се то Бог мења у времену Гласниче?

Pa vec sam objasnio:

Rec je o tome da samo Bog ili covek moze da rese problem greha na zemlji.
Niko drugi.
Ne andjeli jer oni nisu ljudi.
Covek ipak ne moze jer :

Röm 3:23 Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju,

Zato Isus postaje covek i uzima mesto Adama sina Bozjeg.

Lk 3:38 Sina Enosovog, sina Sitovog, sina Adamovog, sina Božijeg.
Adam, je sin Bozji.

Adam je uveo coveka u greh a drugi Adam Isus ga je izveo.
To je bio jedini put spasenja.
1.Kor 15:21 Jer budući da kroz čoveka bi smrt, kroz čoveka i vaskrsenje mrtvih.
1.Kor 15:22 Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti.

Zasto da andjeo pati koji nije kriv za to na primer?

Bog zakonodavac uzima to na sebe jer nas ljubi kao Otac svoju decu koji je spreman da se zrtvuje za njih.

Joh 3:16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

Isus je taj drugi Adam:

1.Kor 15:45 Tako je i pisano: Prvi čovek Adam postade u telesnom životu, a poslednji Adam u duhu koji oživljuje.

Problem je u tvom ne razumevanju Trojstva.

I Otac i Sin i duh sveti su duh sveti.

Mi ih razlikujemo kao Otac i Sin i Duh sveti, jer je to njihova uloga u planu spasenja.

Inace bismo morali da ih zovemo, Duh sveti a 1 duh sveti a 2 duh sveti a 3.

OVDE JE JAKO LEPO OPISANA NJIHOVA ULOGA U PLANU SPASENJA COVEKA:

1.Pet 1:2 Po providjenju Boga Oca, svetinjom Duha dovedenim u poslušanje i kropljenje krvi Isusa Hrista: da vam se umnoži blagodat i mir.

Poslednja izmena:
Prvo trebas da naucis,da negiranje necega nije argument.
Vec validni argument se da.
A ako ga nemas, onda dati argument stoji.

Све би то било у реду,кад би ја знао који је то аргумент који ти имаш.

Drugo:
Kako bi bilo da naucis da verujes Bozjoj reci?

Ја верујем у људе који су написали Библију,јер ако су они лагали књига нема никакву вредност.Веровати књизи је помало смешно,зар не.

Trece:

Pa taj stih je potvrdio i Stari zavet i Novi zavet i apostoli.

I ti ga dovodis u pitanje???

Ја не доводим стих у питање,него твоју тврдњу да Син Божије није у вечности био Син,а на основу наведеног стиха си закључио да је Син посињен од Оца, иако те речи нема у Писму.Има да је Син рођен од Оца,али не и да је посињен.

Ti si moj Sin, Гасниче се односи на вечност, а не на време

Poslednja izmena:
Ti si moj Sin, Гасниче се односи на вечност, а не на време

Bas zato sto ima ljudi koji mlatnu za neki Biblijski tekst sto im volja, imamo mnostvo crkava.

Kada bi se svi drzali pisma a ne svog i tudjeg mlacenja, n ebi bilo tako...

To nije nikakav argument, pogotvo kada Bog jasno kaze BICES BICU TI.

A to sto ti tvrdis srozava Hrista na stvorenje.
Medjutim to nema nikavog osnova.

Moras tako da tvrdis inace pade crkva...

ZAPAZI REC BITI BUDUCNOST.

Isus ce postati sin Bozji jer do tada on to nije bio:

Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.

U JEVREJSKOM JEZIKU NE POSTOJI REC POSINJEN:

ALI JE IZ CELOG DOGADJAJA TO JASNO.

KADA JE NEKO POSINJEN KOD JEVREJA TAJ NIJE NISTA MANJI OD RODJENOG SINA I TAKO SE SMTRA; ZATO NEMA REC POSINJEN

Ali ne vredi:

2.Thes 2:11 I zato će im Bog poslati silu prevare, da veruju laži;
2.Thes 2:12 Da prime sud svi koji ne verovaše istini, nego voleše nepravdu.

Poslednja izmena:
U JEVREJSKOM JEZIKU NE POSTOJI REC POSINJEN:

ALI JE IZ CELOG DOGADJAJA TO JASNO.

KADA JE NEKO POSINJEN KOD JEVREJA TAJ NIJE NISTA MANJI OD RODJENOG SINA I TAKO SESMTRA ZATO NEMA REC POSINJEN

То ти не даје за право да умећеш речи које се теби свиде и не видим шта је ту јасно.И не ...ово није довољно да на основу истог стиха негираш да је Исус по природи Син Божији,а да притом тврдиш из само теби разумљивих разлога , да је Он посињен Од Оца,који заправо није Отац(по природи) ,јер Син није Син.Врло логично,нема шта.

Занимљиво је што апостол Павле говори да је Христос рођен од Оца пре свих векова.Како је ово могуће ако Исус Христос није био Син у вечности

Mi ih razlikujemo kao Otac i Sin i Duh sveti, jer je to njihova uloga u planu spasenja.

По теби су Син,Отац и Дух дакле титуле.Лепо,а још ми ниси рекaо зашто баш Отац,Син и Дух,зашто не узе неко друго име.

То ти не даје за право да умећеш речи које се теби свиде и не видим шта је ту јасно.И не ...ово није довољно да на основу истог стиха негираш да је Исус по природи Син Божији,а да притом тврдиш из само теби разумљивих разлога , да је Он посињен Од Оца,који заправо није Отац(по природи) ,јер Син није Син.Врло логично,нема шта.

.

NE UMECEM JA RECI NEGO SMATARM DA NE RAZGOVARAM SA NERAZUMNIM LJUDIMA.

Ako nam se nesto kaze u buducnosti to je jasno da pre toga nije bilo.

Naravno da za tebe nije jer bi to priznanje srusilo crkvu.

Jer 7:4 Ne uzdajte se u lažne reči govoreći: Crkva Gospodnja, crkva Gospodnja, crkva Gospodnja ovo je.
Jer 7:5 Nego doista popravite svoje puteve i dela svoja, i sudite pravo izmedju čoveka i bližnjeg njegova.

Nikako iz samo meni razumljivih razloga vec Sveto pismo to jasno govori.

Iz samo tebi poznatih razloga jednostavno negiras jasnu istinu i mislis da je to argument?

Alal vera???

Za to ces morati da odgovaras pred Bogom i nikakva podplacivanja na carinarnicama nece ti pomoci.

Ali tvoje pravo i izbor...

Poslednja izmena:
Т
Занимљиво је што апостол Павле говори да је Христос рођен од Оца пре свих векова.Како је ово могуће ако Исус Христос није био Син у вечности

По теби су Син,Отац и Дух дакле титуле.Лепо,а још ми ниси рекaо зашто баш Отац,Син и Дух,зашто не узе неко друго име.

Na koji Pavlov stih mislis?

lepo sam ti rekao zasto Otac sin i Duh sveti i to vec dva puta evo treci:

Rec je o tome da samo Bog ili covek moze da rese problem greha na zemlji.
Niko drugi.
Ne andjeli jer oni nisu ljudi.
Covek ipak ne moze jer :

Röm 3:23 Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju,

Zato Isus postaje covek i uzima mesto Adama sina Bozjeg.

Adam, je sin Bozji.

Adam je uveo coveka u greh a drugi Adam Isus ga je izveo.
To je bio jedini put spasenja.
1.Kor 15:21 Jer budući da kroz čoveka bi smrt, kroz čoveka i vaskrsenje mrtvih.
1.Kor 15:22 Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti.

Zasto da andjeo pati koji nije kriv za to na primer?

Bog zakonodavac uzima to na sebe jer nas ljubi kao Otac svoju decu koji je spreman da se zrtvuje za njih.

Joh 3:16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

Isus je taj drugi Adam:

1.Kor 15:45 Tako je i pisano: Prvi čovek Adam postade u telesnom životu, a poslednji Adam u duhu koji oživljuje.

Problem je u tvom ne razumevanju Trojstva.

OVDE JE JAKO LEPO OPISANA NJIHOVA ULOGA U PLANU SPASENJA COVEKA:

1.Pet 1:2 Po providjenju Boga Oca, svetinjom Duha dovedenim u poslušanje i kropljenje krvi Isusa Hrista: da vam se umnoži blagodat i mir.

- - - - - - - - - -

Bog je nas Otac.

OVDE IMAMO JEDNO PROROCANSTVO O ISUSU KOJE IMA ZA CILJ DA NAM POKAZE DA JE ISUS SAMOVOLJNO ODLUCIO DA BUDE SPASITELJ:

Njemu niko nije naredio.

Tek posle toga on prima naredjenja jer je sam odlucio da prodje taj put.

Zato ga Otac posinjuje jer treba da postane Bozji i ljudski sin kao i Adam sto je bio da bi nas spasio:

Zasto:

Heb 2:15 I da izbavi one koji god od straha smrti u svemu životu biše robovi.
Heb 2:16 Jer se zaista ne primaju andjeli, nego se prima seme Avraamovo.

Jes 6:8 Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.
Jes 6:9 A On reče: Idi, i reci tom narodu: Slušajte ali nećete razumeti, gledajte ali nećete poznati.
Jes 6:10 Učini da odeblja srce tom narodu i uši da im otežaju, i oči im zatvori, da ne vide očima svojim i ušima svojim da ne čuju i srcem svojim da ne razumeju i ne obrate se i ne iscele.

Apostoli govore o tome:

Phil 2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nadje se kao čovek.

A Bog je Adamov Otac:

Ovo je rodoslovlje do Adama a Adamov otac je: Adamovog, sina Božijeg.
Adam, je sin Bozji po rodoslovlju i Bog mu je Otac.
isus zauzima mesto adama kao zastupnik zemlje i coveka i zato postaje sin.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back