Istraživanje agencije "Novi treći put", april 2023. - SNS na rekordno niskih 40, 4%

NDSS+POKS+Dveri+SZZ+NS+DJB oko 20%
znaci vama treba na desetine stranaka i kandidata da pobedite jednog vucica - to znaci da je on bar 10 puta jaci od svakoga, u pravu je ovaj cro macak koji ga hvali

pa samo luda nazovi opozicija bi trazila bilo kakve izbore, a zmurila na referendum, sve je go izdajnik, bolje da vucic jos vlada, da korumpira ko mu se svidi

sve može da se ukrade ovde..pogotovo što će pre referenduma ići ispiranje mozga,a pitanje može da bude dvosmisleno tipa da li podržavate napore vlade i predsednika Vučića da se postigne politički sporazum sa Albancima sa Kosova.....
AВ може да постави и следеће питање
1. да ли желите мир, инвестиције и даље економски напредак и да потпишемо споразум
2. да ли желите изолацију, санкције, беду и да вас гурнем у ровове и да ратујете опет против целог света и да не потпишемо споразум

Бошко Обрадовић може да постави и следеће питање
1. да ли желите да будете издајници и да вас стигне Лазарева клетва и да потпишемо споразум
2. да ли желите да не потпишемо споразум

Novi treći put objavio je rejtinge političkih partija za prethodni mesec. Ovi rejtinzi deluju skroz logično shodno aktuelnim političkim dešavanjima, čini mi se da je možda samo DJB precenjen, ostali očekivano na brojkama koje verovatno i imaju.

SNS 40,4% (februar 2023.-44,5%)
SPS 8,5%
NDSS+POKS 6,9%
SSP+PSG 6,7%
DVERI 4,5%
ZAJEDNO 3,9%
NDB 3,2%
ZAVETNICI 3,1%
DJB 2,9%
SRCE 2,6%
NARODNA 2,6%
DS 1,9%
SRS 1,5%
SDS 1,1%
Против ЕУ и споразума са Приштином су само следеће партије
NDSS+POKS 6,9%
DVERI 4,5%
ZAVETNICI 3,1%
DJB 2,9%
NARODNA 2,6%
SRS 1,5%
Укупно 21,5 %

znaci vama treba na desetine stranaka i kandidata da pobedite jednog vucica - to znaci da je on bar 10 puta jaci od svakoga, u pravu je ovaj cro macak koji ga hvali

pa samo luda nazovi opozicija bi trazila bilo kakve izbore, a zmurila na referendum, sve je go izdajnik, bolje da vucic jos vlada, da korumpira ko mu se svidi
Vucic nije jedan ako si zaboravio, da nije bilo podrske Dacica i SPS, Vucic bi isao u drugi krug predsednickih gde bi izgubio. I SNS nije sama, vec je u koaliciji sa PREKO 20 STRANAKA (SPO, PUPS, SDPS, PSS, PS, Bosnjaci, Albanci...)

I dalje je to slabo. I dalje sa SPS-om, Mađarima i Zukorlićem imaju komotno natpolovičnu većinu. Uz to opozicija je ideološki veoma podeljena i nekompatibilna.
Dok SNS ne padne na nekih 30-32% nema tu sreće.
Sve više postaje realan scenario ako SNS značajno padne jednog dana da će se formirati vlada SNS-SPS-SSP-manjine nego što će se praviti novi DOS od gradjanista i nacionalista. Zato Đilas i Marinika već godinu dana nisu glavna tema tabloida nego nacionalna opozicija, pogotovo nakon Ohridskite izvori.

Sve više postaje realan scenario ako SNS značajno padne jednog dana da će se formirati vlada SNS-SPS-SSP-manjine nego što će se praviti novi DOS od gradjanista i nacionalista. Zato Đilas i Marinika već godinu dana nisu glavna tema tabloida nego nacionalna opozicija, pogotovo nakon Ohridskite izvori.
Ko god se udružuje sa sns-om on nije opozicija.
To smo i pre videli kako demokrate prave vladu sa SPS bagrom.

Novi treći put objavio je rejtinge političkih partija za prethodni mesec. Ovi rejtinzi deluju skroz logično shodno aktuelnim političkim dešavanjima, čini mi se da je možda samo DJB precenjen, ostali očekivano na brojkama koje verovatno i imaju.

SNS 40,4% (februar 2023.-44,5%)
SPS 8,5%
NDSS+POKS 6,9%
SSP+PSG 6,7%
DVERI 4,5%
ZAJEDNO 3,9%
NDB 3,2%
ZAVETNICI 3,1%
DJB 2,9%
SRCE 2,6%
NARODNA 2,6%
DS 1,9%
SRS 1,5%
SDS 1,1%

https://nova.rs/vesti/politika/novo...bpush&utm_campaign=2023-04-09-Novo-istraivanj

SNS nesumnjivo pada, ovde vidimo otprilike obrise nekih koalicija po meni za predstojeće izbore za tačno godinu dana.
NDSS+POKS+Dveri+SSZ 14,5%
SRCE-DS-ZAJEDNO-SDS 9,5%
SSP,PSG 6,7%
NDB 3,2%
I verovatno Narodna koja ce ici sama i biti na ivici cenzusa (ili opcija da idu sa DS). Ako i oni uspeju da predju cenzus, opozicija ce imati 37% glasova koji su u parlamentu, sto je verovatno oko 105 mandata u Skupstini.

Ono sto jeste sustina, a u susret novih BG izbora, pokrajinskih u Vojvodini i verovatno parlamentarnih izbora, jeste da se opozicija udruzi i ne raspe nijedan glas. Ako to uspe, pa ispod cenzusa ostane od opozicije samo DJB, opozicija ce imati ogromne sanse da preuzme bar 5 opstina u BGu, napadne ozbiljno i mozda preuzme Nis i Kragujevac kao mesta gde SNS najlosije stoji, i Cacak, i pokusa da ugrozi vlast u Skupstini APV.
Zahvaljujemo na Vašem angažovanju oko publiciteta van izborne trke, mada čudi ovoliko visoko kad od Izbora nema ni tačke na i

Poslednja izmena od moderatora:
Није проблем што СНС пада него што је опозиција разједињена и народ углавном нема за кога да гласа, зато ће још дуго година да влада Вучић.

Докле ће незналице ово да понављају, док Амери опет не смене власт и поставе још веће издајнике...

"Јаковљевићу, јаковљевићу мали си ти издајник колика је ово земља..."

ti imas problem sa matematikom
ne moze da se fizicki ukrade toliko, jel shvatas?
lakse je pokrasti izbore, i izmajmunisati preletacevicima raznim, a kod referenduma nema majmunisanja, ili si za ili si protiv, zato niko ne raspisuje referendum, da li si za mene ili nisi, jer uvek vecina bi odgovorila da nije, ni za bajdena, ni za vucica, itd - uvek bi vecina glasala za promenu, ne znajuci i nemajuci protovkandidata da se ocrnjuje od trenutne vlasti - ja ne znam kako ne razumes prostu logiku koju su i cg shvatili, da sklonimo prvo mila, pa cemo i ovoga ako treba, a milo bio jaci u 1. krugu cak.

Не капираш да су осим Срба и други гласали против Мила

Не капираш да су осим Срба и други гласали против Мила
kako ne kapiram ako ja to isto kazem?
to je bio svojevrstan referendum protiv mila [a ne toliko za tunjavog jakova], kao sto mi trazimo referendum da se izjasnimo o francusko-nemaxkom "predlogu", a to bi bio ujedno i referendum o vucicu - ja mislim isto kao jeremic

Јеремић: Балон Вучићеве непобедивости пуца поразом на референдуму

Back