Istraživači proučavaju život posle smrti - i pronalaze svašta nešto

Sensei

Master
Moderator
Poruka
77.389
Istraživači koji istražuju šta se dešava u organizmima nakon što umre su u nedavno objavljenoj recenziji opisali kako određene ćelije - kada su im date hranljive materije, kiseonik, bioelektričnost ili biohemijske signale - imaju kapacitet da se transformišu u višećelijske organizme sa novim funkcijama nakon smrti.

1726428070152.png

Treće stanje dovodi u pitanje kako naučnici obično razumeju ponašanje ćelije. Dok su gusenice koje se pretvaraju u leptire, ili punoglavci koji evoluiraju u žabe, mogu biti poznate razvojne transformacije, postoji nekoliko slučajeva u kojima se organizmi menjaju na načine koji nisu unapred određeni. Tumori, organoidi i ćelijske linije koje se mogu beskonačno deliti u petrijevoj posudi, poput HeLa ćelija, ne smatraju se delom trećeg stanja jer ne razvijaju nove funkcije.

Međutim, istraživači su otkrili da su ćelije kože ekstrahovane iz umrlih embriona žaba bile u stanju da se prilagode novim uslovima petrijeve posude u laboratoriji, spontano se reorganizujući u višećelijske organizme zvane ksenoboti. Ovi organizmi su pokazivali ponašanja koja su daleko izvan njihovih prvobitnih bioloških uloga. Konkretno, ovi ksenoboti koriste svoje cilije - male strukture nalik dlakama - za navigaciju i kretanje kroz okolinu, dok se u živom žabljem embrionu cilije obično koriste za pomeranje sluzi.

Ksenoboti su takođe u stanju da izvode kinematičku samoreplikaciju, što znači da mogu fizički da repliciraju svoju strukturu i funkciju bez rasta. Ovo se razlikuje od uobičajenih procesa replikacije koji uključuju rast unutar ili na telu organizma.

Istraživači su takođe otkrili da se usamljene ljudske ćelije pluća mogu samosastaviti u minijaturne višećelijske organizme koji se mogu kretati. Ovi antroboti se ponašaju i strukturirani su na nove načine. Oni ne samo da su u stanju da se kreću u svom okruženju, već i popravljaju sebe i povređene neuronske ćelije smeštene u blizini.

Uzeti zajedno, ovi nalazi pokazuju inherentnu plastičnost ćelijskih sistema i osporavaju ideju da ćelije i organizmi mogu evoluirati samo na unapred određene načine. Treće stanje sugeriše da smrt organizma može igrati značajnu ulogu u tome kako se život transformiše tokom vremena.

1726428404318.png

Nekoliko faktora utiče na to da li određene ćelije i tkiva mogu da prežive i funkcionišu nakon što organizam umre. To uključuje uslove životne sredine, metaboličku aktivnost i tehnike očuvanja.

Različiti tipovi ćelija imaju različita vremena preživljavanja. Na primer, kod ljudi, bela krvna zrnca umiru između 60 i 86 sati nakon smrti organizma. Kod miševa, ćelije skeletnih mišića mogu ponovo izrasti nakon 14 dana postmortem, dok ćelije fibroblasta ovaca i koza mogu da se uzgajaju do mesec dana postmortem.

Međutim, istraživači su otkrili da su ćelije kože ekstrahovane iz umrlih embriona žaba bile u stanju da se prilagode novim uslovima petrijeve posude u laboratoriji, spontano se reorganizujući u višećelijske organizme zvane ksenoboti. ..
Rekoh već ja za kožu žaba kolika čuda poseduje, al mi niko ne veruje :aha:

downloadfile(4).jpg
Itd itd

Ja se samo plasim da kad umres tvoja svest u mozgu pocinje da luta kako umiru celije i trazi zdrave i u njih se nastanjuje i tako nasa svest se rasprsi u ne znam koliko miliona mikro organizama u zemlji sve vreme prelazi iz one organizme i celije koje umru i istrunu u one zive.
Tako posle dugo vremena nasa rasprsena svest i ti neki elektricni zivotni impulsi prelaze u neke organizme kojima se hrane insekti.

Oni sto pojedu to postaje mozda deo njih i njihove energije a ujedno i nase.

Posle njih pojede neka ptica pa delic nase svesti i elektricni impulsi predju u tu pticu.
Ta ptica od te organirzme sve rasprsi u njen organizam i tokom reprodukcije i kad snese jaja nastaju novi otici upravo koji su deo nas i jedna od nasih delova rasute svesti, zivotno elektricni impulsi.Mi verovatno nesvesno postajemo ta ptica, ptic koji se izlegne ne secajuci se base ljutske forme.Ne mora ptica moze i neka druga zivotinja ptica je samo primer.

Tu pticu pojede posle neka druga zivotinja veca ptica ili macka pa onda ti organizmi iz njene svesti tj u delom nase kao neki vid reinkarnacije prelaze u organizam macke gde ta macka dobije ili napravi nove macice ti nasi impulsi ne znam kako da nazovem predju nadju put i postanu svest tog rodjenog maceta.

Na taj nacin mi prelazimo iz ovaj oblik zivota u nizi i tako opet polako u visi i ako imamo srece opet u coveka ali tesko.Za to treba dosta vremena i dobre okolnosti i sanse.

Pakao bi bio da je tako, da vasa svet i ti impulsi posle smrti traze put gde da se nastane i sve se vise rastrkavaju, mozda negde na putu neki delovi zauvek nestanu a neki vekovima prelaze u te nize organizme i insekte, ptice.A ako neka pitica umre prirodno onda opet ide u nize slojeve osim ako neku oticu nesto ne pojede celu tj glavu pa tako predje u visi oblik i u krug...

Sta ja znam to bi bio pakao i mucenje i bočje da se sve zavrsi nego iznova i iznova da umires i mucis se tj ta neka tvoja energija.

Mozda je to priroda bolje uredila ali ako je tako to bi bio pakao...

Back