Историјски квиз

Ljudi, kad odgovorite, postavite pitanje.

Pa to i radimo...Samo se čeka potvrda. Pa ako je tačno ide sledeće...Bar je tako ranije bilo..
Još kad sam se igrao na ovoj temi...

Evo, sad cu ja jedno, chisto da pokrenem kviz.

Kako je glasilo puno ime choveka koji je porazio Hanibala Barku kod Zame?

Scipion ...Al sad puno ime...ebem ga...

Poslednja izmena:
Ajde nema smisla. Navodno, ako se dobro sećam, sad ste me pokolebali time što ne znate, Atila je bio iznenađen kada je upao u crkvu i niko nije počeo panično da beži. To je priča, jedna od mnogih o njegom životu, a verovatno napravljena sa ciljem. Možda nisam lepo postavila pitanje. U stvari sigurno. Nije se "uplašio".

Ajde novo pitanje: šta je bio hadrijan u donjoj panoniji, pre nego je postao car? :p

Poslednja izmena:
Да ли ово све одговарате из главе, или се служите интернетом и литературом? :???:

P. S. Знао сам оно за Мачву и за Ск/ципија да је Африканус... али не пуно име.

Veca od Hemfrija Bogarta? Nije valjda... Chak Noris...?

Е, ал' чисто да се зна ко је кева највеће фаце на планети:

n1030743185129572786ss4.jpg

Ajde nema smisla. Navodno, ako se dobro sećam, sad ste me pokolebali time što ne znate, Atila je bio iznenađen kada je upao u crkvu i niko nije počeo panično da beži. To je priča, jedna od mnogih o njegom životu, a verovatno napravljena sa ciljem. Možda nisam lepo postavila pitanje. U stvari sigurno. Nije se "uplašio".

Ajde novo pitanje: šta je bio hadrijan u donjoj panoniji, pre nego je postao car? :p

Ja mislio apostol Pavle dok je još proganjao hrišćane...Nisam mogao da se setim kako se beše preobratio u hrišćanstvo.

Hadrijan....hm....neću da lupam, nisam siguran...zaboravilo se, i od ispita i od knjige Hadrijanovi memoari...

Tribun mozda? :think:

Back