Isus33
Domaćin
- Poruka
- 3.470
Nabrojite mi engleske kraljeve od Džordža I do sada.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nabrojite mi engleske kraljeve od Džordža I do sada.![]()
Koje je gace nosio Hitler 1942 kod Gebelsa na rodjendanu?
ja mislim 1840.Kada se prvi put javlja srpska trobojka u Crnoj Gori?
Odgovor je:ne!sa medvedicima i cveticima![]()
Ko je tvorac najstarijeg pisanog zakonika ?
I ja sam ucio da je Ur- Namu.
Doduse, jos traju diskusije da li je to Ur- Namu ili Urukagina vladar Lagasa. Sulgi je navodno razradio vec postojecu doktrinu svog oca Ur- Namu-a.
Bravo za Svetu i Minosa
pozz
Kako moze biti Sulgi? Definitivno je da je Ur Namu sastavio zakonik i taj zakonik je najden. Ur Namu je otac doticnog Sulgija, ako je Ur Namu sastavio zakonik logicno je da je njegov zakonik stariji od Sulgijevog i da je Sulgi samo nastavio praksu svoga oca. U svakom slucaju sve je vise izvesno da je Urukagina razradio vec postojece zakone sto jos vise pomera granicu u nazad . evo hronologije :
Urukagina vladar Lagasa - oko 2350 gpne
Ur Namu vladar Ur-a - oko 2100 gpne
Sulgi, sin Ur Namuov, vladar Ur-a - oko 2050 gpne
Izbaci nam izvore za ta najnovija istrazivanja, mislim da bi bilo svima zanimljivo...
pozz
Dzordz 1.
Dzordz 2.
Dzordz 3.
Dzordz 4.
Vilijam 4.
Viktorija
Edvard 7.
Dzordz 5.
Edvard 8.
Dzordz 6.
Elizabeta 2. sada
i dajte bre malo teza pitanja.
evo malo srpske istorije
Ko je dosao na vlast posle neuspelog prvog srpskog ustanka u Beogradu?
iz Ur- Namuovog vremena je sacuvana tabla sa zakonima. Arheolozi su tako utvrdili. Mozda su ovi zakoni stekli siroku primenu tek za Sulgijevog vremena, to nije iskljuceno.
Najnovija istrazivanja ukazuju da ga mozda i nije doveo osnivac II dinastije Ur po kome nosi naziv, vec njegov uspesni sin Sulgi, iz cijeg vremena je sacuvano i nekoliko stotina presuda na glinenim plocicama"
Inace, steta sto je to pravna istorija pa nema nista o nalazima i tumacenjima istih.
Koje godine je papa proglasio "Dogmu o papskoj nepogrešivosti"?