ancika
Iskusan
- Poruka
- 5.441
Nisam je chitala, ali pretpostavljam da je u ono vreme pisana s nekim (politichkim) ciljem. Ne verujem da su Srbi ziveli ovde pre V-VI veka.Odlomci istorije Srba od M.S. Milojevica iz 1872.god.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam je chitala, ali pretpostavljam da je u ono vreme pisana s nekim (politichkim) ciljem. Ne verujem da su Srbi ziveli ovde pre V-VI veka.Odlomci istorije Srba od M.S. Milojevica iz 1872.god.
Nisam je chitala, ali pretpostavljam da je u ono vreme pisana s nekim (politichkim) ciljem. Ne verujem da su Srbi ziveli ovde pre V-VI veka.
ancika,i da si je citala ne bi mnogo razumela,a da li je imala neki cilj ne znam,na kraju sta mi znamo sta je stvarno bilo,a i sada o ovom vremenu ne znamo mnogo,a u njemu zivis ...........
![]()
![]()
kako se zvao Pirot dok je bio usputna stanica za odmor konja i uzinu na putu za Belu Palanku
![]()
![]()
![]()

Pazi palanačkog mangupa kako je formulisao pitanje...
Tures kao stanica za odmor konja...na putu za Belu Palanku... opasan si...lukavo, lukavo...
Na putu za Las Vegas moraš da prođeš kroz pustinju i naokolo baš ničeg drugog do pustinje...
Na putu do Svetlosti moraš da prođeš Mrak...
Jeste da je put dvosmerna stvar, ali napravljen je A.D. 69 da bi povezao zapad sa istokom, a ne istok sa zapadom. Jes da je Bela Palanka u antičko doba imala mnogo veći značaj nego Pirot, ali nemoj sebi da dozvoliš tako nisko spuštanje i vožnju u kontra smeru, jer neko ko ne zna da palančani patološki ne vole piroćance može da te shvati ozbiljno. Iz Naisusa se put odvajao tokom Nišave, te je vodio preko (samo preko) Remizijane, Turresa, Balanstre za Serdiku i Carigrad - pa mož ti da ga j..eš... E sad...to što je tvoja Rethoma u međuvremenu postala samo Bela Palanka a što je Turres postao Pirot - jbg šta se može...I tako eto danas imamo samo! Palanku takva kakva jeste, iliti što bi rekli - od Rethome, Remizijane i šta ja znam kako se sve zvala - nema ni R. Ne sumnjam da se Niketa prevrće u grobu kada vidi šta je njegova Remizijana danas...
btw jel se još bakćeš Uzunovitjima i tovarima karavana u slobodno vreme?
U prošlom životu sam bio bogat i lep, badava...u sadašnjem životu sam se rodio siromašan, ružan i nikakav... Uveče tužan zaspim i kada se ujutru probudim, dok mi još poneki delić sna o lepoti prethodnog života leluja u glavi, na momenat me udaljavajući od jadne istine - pogledam se u ogledalo i po ko zna koji put budem ošamaren istom - i dalje sam siromašan, ružan, odrpan...
(jbg uneo sam se...) (na palanačkim automobilima piše PI a ne NI, mada bi palančani žarko želeli da je obrnuto)

pitanje:
koliko je korisnika podforuma istorija iz Pirotskog okruga?
ja prebrojao 5-6 poreklom palanchana na Politici
sad ih neshto nema... zanimljiv procenat!

pirot je vidim aktivna varos sto se foruma tice
pitanje
koji prvi evropski vladar u srednjem veku uveo verske slobode svim podanicima 8)

i kojica ponekad svrati...![]()

Ko je bio najvazniji i najistaknutiji vodja plebsa u rimskoj istoriji? 8)