Историјски квиз

To je prijatelju kovanica od KALI-boginja sunca kod starih ra i GULA- vodja i frontmen grupe Katapult iz Bara.
Drugim rijecima to je SUNCANI KATAPULT, a prvi put je upotrebljen davno kada su stari emui u borbi protiv mrskog neprijatelja najcesce fenicana koristili tehniku da uhvate sunce dok je malo pa ga poslije kad je veliko bace na fenicane a oni se razbjeze.
Poslije su izmislili sto, obicno zeleni pa se dogovore da razmijene dijevice.

tratur:
To je prijatelju kovanica od KALI-boginja sunca kod starih ra i GULA- vodja i frontmen grupe Katapult iz Bara.
Drugim rijecima to je SUNCANI KATAPULT, a prvi put je upotrebljen davno kada su stari emui u borbi protiv mrskog neprijatelja najcesce fenicana koristili tehniku da uhvate sunce dok je malo pa ga poslije kad je veliko bace na fenicane a oni se razbjeze.
Poslije su izmislili sto, obicno zeleni pa se dogovore da razmijene dijevice.

Nista ne kapiram.. :grin:

crni lepotan:
znaci potrefio sam

sad malo ja
koja je divizija cinila vecinu sastava Ibarske vojske u I Balkanskom ratu?

mislim da sam ostavio dovoljno vremena
u pitanju je Sumadijska divizija II poziva
Ibarska vojska je imala oko 25000 vojnika od cega je oko 20000 bilo iz ove divizije
nastupala je na prostoru Stare Srbije (Pester, Raska itd) zajedno sa mislim Jablanickom brigadom koja je imala 12000 vojnika
i pored slabasnih Turskih posada u Sjenici i Novom Pazaru ovolike trupe su angazovane da bi se sprecila intervencija A-U.......

sledece pitanje nek neko postavi

Back