Историја кроз фотографије и слике

Velika sala Imigracionog depoa na ostrvu Elis sa useljenicima koji čekaju na proceduru ulaska u SAD, početkom 20. veka
03-Velika-sala-depoa-sa-useljenicima-koji-cekaju-na-proceduru-ulaska-u-SAD-pocetkom-20.-veka-1...jpg

Convair KSC-99 , AF Ser. 43-52436 , bio je prototip teškog teretnog aviona koji je Convair napravio za Vazduhoplovstvo Sjedinjenih Država . Bio je to najveći kopneni transportni avion sa klipnim motorom ikada napravljen, a razvijen je od bombardera Convair B-36 Peacemaker , koji je sa njim delio krila i neke druge strukture. Prvi let je bio 24. novembra 1947. u San Dijegu, Kalifornija , a nakon testiranja isporučen je Vazduhoplovnim snagama 26. maja 1949. Convair Model 37 je bio planirana civilna putnička varijanta zasnovana na KSC-99, ali je nije izgrađena.
Clipavion.jpg

Čuvena slika Stojanka majka Knežopoljka

Georgije Skrigin 1943: Mother Knežopoljka Milica Tepic retreating before the enemy in WW2 "I saw a woman who had a child by the hand, and the other was tied to her shoulder. When I came closer I saw that on the back she carries other essentials.She looked in front of me and generally ignored me and my camera. At the moment when the burnt and smoky clouds appeared behind I made the shot. I repeated it several times as she passed me like a shadow. I've never seen her again. "
S. m. knežpoljka.jpg

Back