Istoričari

Maksimus95

Zainteresovan član
Poruka
232
Koje istoričare ili istoričarke rado slušate i pratite i neko mišljenje o njima iznesite. Mene lično su najviše zadržali Antić i Damjanović(malo me je razočarao nekim Deretićevskim stavovima) i to je to. Možete i preporučiti neke vaše :)

Хах, оне које ја радо читам и ценим углавном су се преселили у вечност... А остали не учествују у дневно-политичким емисијама и сестему.. Милорад Екмечић, Сима Ћирковић, Богумил Храбак, Стојан Новаковић, Станоје С. Јованка Калић...

Хах, оне које ја радо читам и ценим углавном су се преселили у вечност... А остали не учествују у дневно-политичким емисијама и сестему.. Милорад Екмечић, Сима Ћирковић, Богумил Храбак, Стојан Новаковић, Станоје С. Јованка Калић...
Pokusacu na netu da nadjem nesto od njih i hvala. :super:

Мад су ти они онако, више стручн варијанта з историчаре. Али од Екмечића "дуго кретање између клања и орања" обавезно да прочиташ!

Koje istoričare ili istoričarke rado slušate i pratite i neko mišljenje o njima iznesite. Mene lično su najviše zadržali Antić i Damjanović(malo me je razočarao nekim Deretićevskim stavovima) i to je to. Možete i preporučiti neke vaše :)

Nema previše puno istoričara koji su društveno aktvni, ili da budem precizniji toliko dovoljno da imaju nužni medijski publicitet da bi ih neko uopšte mogao pratiti.

Među retkima koji ga imaju (a nažalost najčešće je posledica političkih veza) definitivno bih izdvojio Miloša Kovića.

Damjanović je pre komičar nego istoričar; to je ono kad smo malo raspoloženi više za sprdnju a ne neke ozbiljne teme. :mrgreen:

Nema previše puno istoričara koji su društveno aktvni, ili da budem precizniji toliko dovoljno da imaju nužni medijski publicitet da bi ih neko uopšte mogao pratiti.

Među retkima koji ga imaju (a nažalost najčešće je posledica političkih veza) definitivno bih izdvojio Miloša Kovića.

Damjanović je pre komičar nego istoričar; to je ono kad smo malo raspoloženi više za sprdnju a ne neke ozbiljne teme. :mrgreen:
Уз ово и лајк за Петерсона на профилној 😉

Svaki pravi i ozbiljan istotičar se i poziva na izvore, šta si hteo da kažeš?

Lazu i izmisljaju. Oni pricaju o izvorima ali se ne pozivaju na izvore. Oni obrcu i okrecu izvore za politicke ciljeve, a najdraze im je reci kako je nesto falsifikat da mogu izvor bacit u smece i otic na kaficu da naklapaju o politici.

Tibor Zivkovic: "Pre Nemanjicke drzave postoji nekih pet stotina godina istorije ovog prostora gde su ziveli neki ljudi koji su, KAKO ISTORIOGRAFIJA SMATRA, U ZAVISNOSTI KAKO GLEDA, je li, DA LI GRCKA, DA LI BUGARSKA, DA LI HRVATSKA, DA LI SRPSKA, i zove generalno Slavenima, neki ce prepoznati samo Srbe, neki samo Hrvate, neki ce prepoznati razna plemena . . . "

Dakle, istoricari se bave politikom! To je teroristicka ne eticka banda.

Lazu i izmisljaju. Oni pricaju o izvorima ali se ne pozivaju na izvore. Oni obrcu i okrecu izvore za politicke ciljeve, a najdraze im je reci kako je nesto falsifikat da mogu izvor bacit u smece i otic na kaficu da naklapaju o politici.

Tibor Zivkovic: "Pre Nemanjicke drzave postoji nekih pet stotina godina istorije ovog prostora gde su ziveli neki ljudi koji su, KAKO ISTORIOGRAFIJA SMATRA, U ZAVISNOSTI KAKO GLEDA, je li, DA LI GRCKA, DA LI BUGARSKA, DA LI HRVATSKA, DA LI SRPSKA, i zove generalno Slavenima, neki ce prepoznati samo Srbe, neki samo Hrvate, neki ce prepoznati razna plemena . . . "

Dakle, istoricari se bave politikom! To je teroristicka ne eticka banda.

Шта је човек слагао?

Шта је човек слагао?

Evo, odmah na samom pocetku, Laze i Izvrce. Izvrce politicki jer nabjedjuje javnost, tri puta ponavlja da se "Ne Zna," Da bi ti shvatio da se ne zna pa da se moze svasta poturati i lagati. A onda i laze da je razlog tome jer ima nedovoljno izvora.

Tibor Zivkovic 0:32: "Zapravo je naveci problem u tome zasto MI TO NE ZNAMO, zbog cega mi to NE ZNAMO, zbog cega ISTORIOGRAFIJA NE ZNA ODGOVORE zato sto ima jako malo izvora . . "
I Maric ga tu zaustavi na 1:14: "Da skratimo, postoje samo dva izvora. To su Letopis Popa Dukljanina i Porfirogenitova Istorija . . . "

I onda bandit Zivkovic nastavlja sa svojim negacijama i izvrtanjima.

To gore je laz i izvrtanje. Ima dovoljno izvora da se ZNA. Postoje dva nezavisna izvora, koja su dosljedna, i to je sasvim dovoljno da se zna u istoriografiji.

Da ne idemo dalje, a mozemo i dalje.

Poslednja izmena:

Meni se čini da smo mi previše debelo zagazili u kulturu političke korektnosti da se nalazimo u epohi velike ugroženosti slobode mišljenja. I ne bih voleo da Krsta prati taj trend.

Ako Facebook meni obriše objavu koji sam postavio mom vrlo dragom prijatelju Bugarinu kao izdajniku koji stalno zabada nož u leđa, to znači da nešto stvarno nije u redu sa ovim svetom.

Pređašnje rečeno je primjer humora, ali ova nova epoha u kojoj se nalazimo dovodi do toga da strada ne samo humor, već i iskrenost.

Back