Šakal
Elita
- Poruka
- 17.385
meni svejedno.![]()
Hm, ma samo zamisli kako će biti na tribinama i u VIP loži...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
meni svejedno.![]()
Muslimani u cetnicima
Muslimani, Hrvati i Slovenci u Ravnogorskom pokretu đenerala Draže Mihailovića. Opšte mesto komunističke propagande predstavlja "dokazana činjenica" da je četnički pokret bio čisto srpski. Četnički pokret Draže Mihailovića jeste bio većinsko srpski, ali tu je bilo hiljade Mulsimana, Hrvata, Slovenaca i drugih (Poljaka, Roma, Jevreja, Engleza, Amerikanaca.. ).
Pa ima mene, hvala na pitanju, ali nešto manje nego ranije...
Došlo lepo vreme, neki poslići su se reaktivirali... pa je i manje vremena za forume.
Je li razlog što je bilo manje ljudi taj što je ta priča (o četnicima) već pomalo postala neinteresantna ili je u pitanju nešto drugo (podele u SPO) i drugim monarhističkim strankama...
jel ovo Vuk?
A bio ih je, nije da nije...I muslimana...
Него, негде сам прочитао на овом форуму, да на Равној Гори има споменик Хрватима који су били четници. Као налази се негде код оне цркве. Обишао сам цркву пет пута, али споменик нисам нашао. Сигурно се неко зезао...
Hrvati u cetnicima..
Nemam podataka o hrvatskim cetnickim jedinicama..
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Звонимир_Вучковић
U Zvonkovo rodno mesto krajem 1921. godine stigao je potpukovnik Aleksandar Vučković, na čelu bataljona srpske vojske. Upoznao se sa Zvonkovom majkom u knjižari gde je svakodnevno kupovao novine. Od ljubavi na prvi pogled za nepunih godinu dana stigli su pred oltar. Zvonkov očuh je bio rodom iz Vranja. Godine 1923. premešten je iz Bijeljine u Kotor, gde se seli i cela porodica. Tu je Zvonko završio osnovnu školu i naučio da čita i piše. U Kotoru su živeli pune četiri godine, gde mu se rodila druga sestra Jelisaveta.
povijesna stvarnost.
partizanština i četnički pokret ne mogu se mjeriti niti po jednom kriteriju.
-ni po brojnosti
-ni po datumu početka borbe za jugoslaviju
-ni po zvjerstvima
partizanština je mogla opstati samo pod jednim uvjetom: koaliranju sa četnicima i kraljem petrom.
i dajte se ostavite bajki i herojstvu i poštenju partizanskih zločinaca.