Гледам ону пирамиду у сред Београда, као и масонске симболе свуда по градовима, на новчаници долара, сетите се само отварања последње олимпијаде.

Или овакви снимци:
Питам се у каквом свету ми то живимо?
Свет се дели како се то каже у оној песми, "на пионе и на масоне".
Они су свуда око нас. Обликују наше животе и наш ум, наше образовање од детињства. Фалсификују и усађују нам "истине" о свету и животу док праве истине чувају и знају само они.
Има их свуда. у нашем комшилуку, свуда.
А једини разлог што ми пиони можемо уопште говорити о њима јесте генијалан начин на који се сакрива истина:
Наиме, она се уопште не крије, обзнањивачи исте се не ућуткавају, напротив. Они су послати из њихових редова.
Истина се зато обелодањује свуда, у филмовима, на интернету, од разних теоретичара завере, да се људи тако навикну на те теме и да оне зазвуче неозбиљно и смешно. Па се тако вести о томе по правилу смештају у рубрику забава ( чак и овде подфорум о теријама завере, о натприродним феноменима смештен је под забава.)
Зато чак и ми пиони можемо несметано говорити о њима јер тиме заправо исте све више и више скривамо и ту тему гурамо у област неозбиљног и смешног.
То је генијалан начин сакривања истине.
овај цитат који сам нашао негде на интернету то јасно објашњава:
У филмовима нам има истине више него што мислимо и то презентоване једино са циљем да у рубрику "забава" сместе све оне који би се усудили да их обелодане.
Било како било. Човек мора преиспитати и итекако бити сумњичав према ономе што нам је утувљено као истина о свету и животу.