Ja u to ne vjerujem.
Kad je dolazio u Kumrovec, uvijek je posjećivao onu dvojicu komšija, sa kojima je kao dječak odrastao u selu.
Jedino mi je malo čudno, kako to, da je praktično sa osnovnom školom i sa dvije godine zanata mogao da nauči onako prilično dobro više stranih jezika.
Istina, da te jezike nije znao školski već onako bulevarski i sa greškama u izgovoru ali ih je ipak znao.
Dalje, on je kao dječak odrastao u Sloveniji kod jednog zanatlije, pa ga i tamo ljudi poznaju. Radio je kao omladinac u Sloveniji u fabrici Titan, pa su ga i tamo dosta ljudi poznavali.
Zato smatram, da su sve te priče o njemu izmišljene.
Tito je ipak bio vrlo pametan i sposoban i zato su ga tako cijenili svi državnici svijeta - veliki i mali.
Ali jeste bio diktator i volio da vlada sa tvrdom rukom ali i pravedno.
Mislim da će se na ovim prostorima roditi malo takvih ljudi, kao što je bio Tito.
A vi danas možete pričati o njemu šta god hoćete.
Bio je genije koji se rijetko rađa.
Posle Titove smrti, pojavili su se razni praznoglavci i galamdžije koji su zavadili ove narode.
Da je bio neko tako jak i sposoban kao Titi, pa da nastavi onu politiku, danas bi Jugoslavija bila jedna od jačih zemalja EU i koja nebi morala da SLUŠA, kao ova današnja PLEMENA i tz.države.
Eto to vam je DE FAKTO.