Istina o Titu

Ja u to ne vjerujem.
Kad je dolazio u Kumrovec, uvijek je posjećivao onu dvojicu komšija, sa kojima je kao dječak odrastao u selu.

Jedino mi je malo čudno, kako to, da je praktično sa osnovnom školom i sa dvije godine zanata mogao da nauči onako prilično dobro više stranih jezika.
Istina, da te jezike nije znao školski već onako bulevarski i sa greškama u izgovoru ali ih je ipak znao.

Dalje, on je kao dječak odrastao u Sloveniji kod jednog zanatlije, pa ga i tamo ljudi poznaju. Radio je kao omladinac u Sloveniji u fabrici Titan, pa su ga i tamo dosta ljudi poznavali.
Zato smatram, da su sve te priče o njemu izmišljene.

Tito je ipak bio vrlo pametan i sposoban i zato su ga tako cijenili svi državnici svijeta - veliki i mali.
Ali jeste bio diktator i volio da vlada sa tvrdom rukom ali i pravedno.

Mislim da će se na ovim prostorima roditi malo takvih ljudi, kao što je bio Tito.
A vi danas možete pričati o njemu šta god hoćete.
Bio je genije koji se rijetko rađa.

Posle Titove smrti, pojavili su se razni praznoglavci i galamdžije koji su zavadili ove narode.
Da je bio neko tako jak i sposoban kao Titi, pa da nastavi onu politiku, danas bi Jugoslavija bila jedna od jačih zemalja EU i koja nebi morala da SLUŠA, kao ova današnja PLEMENA i tz.države.
Eto to vam je DE FAKTO.

Poslednja izmena:
Ja u to ne vjerujem.
Kad je dolazio u Kumrovec, uvijek je posjećivao onu dvojicu komšija, sa kojima je kao dječak odrastao u selu.

Jedino mi je malo čudno, kako to, da je praktično sa osnovnom školom i sa dvije godine zanata mogao da nauči onako prilično dobro više stranih jezika.
Istina, da te jezike nije znao školski već onako bulevarski i sa greškama u izgovoru ali ih je ipak znao.

Dalje, on je kao dječak odrastao u Sloveniji kod jednog zanatlije, pa ga i tamo ljudi poznaju. Radio je kao omladinac u Sloveniji u fabrici Titan, pa su ga i tamo dosta ljudi poznavali.
Zato smatram, da su sve te priče o njemu izmišljene.

Tito je ipak bio vrlo pametan i sposoban i zato su ga tako cijenili svi državnici svijeta - veliki i mali.
Ali jeste bio diktator i volio da vlada sa tvrdom rukom ali i pravedno.

Mislim da će se na ovim prostorima roditi malo takvih ljudi, kao što je bio Tito.
A vi danas možete pričati o njemu šta god hoćete.
Bio je genije koji se rijetko rađa.

Posle Titove smrti, pojavili su se razni praznoglavci i galamdžije koji su zavadili ove narode.
Da je bio neko tako jak i sposoban kao Titi, pa da nastavi onu politiku, danas bi Jugoslavija bila jedna od jačih zemalja EU i koja nebi morala da SLUŠA, kao ova današnja PLEMENA i tz.države.
Eto to vam je DE FAKTO.

Дело човека краси. Које је Титини дело које би то потврдило? Све што је радио то му је било сервирано. Њега су други избацили на врх и сад га ти исти скидају са тог врха. Нема он ништа своје. Ни једне изреке којом би се могли похвалити као изванредном. Сви су га држали и помагали да би га користили за своје циљеве. Више је био поштован као Југословен него као вођа или по пореклу. Можда би био неко да није био везан за Партију. Због Партије није могао да се користи личним искуством него у партијске циљеве. Свако ко је прошао његовим путом би много више успео за себе него он. Он је био роб свог убеђења, или нечега личног из детињства, у нешто што су његови савременици видели као нешто што није оствариво. Али он је био присиљен да издржи све до краја свог живота. Зато би се могло сматрати да није на све то пристајао само због своје сујете или Партије него и неке жеље из детињства која му се није могла испунити него на онај начин на који је и замишљена. Само нећемо никад сазнати која му је то жеља била која га је тако гурала до задњег дана његовог живота.

Back