Istina o tetrisu

Umri_muski

Legenda
Poruka
71.874
Cak je i meni bio zarazan.
Tek sto sam poceo da ga igram, nocu sam sanjao da igram celu noc slazuci komade
I to je bio kraj za moje igranje tetrisa.....
Ja sam inace svoje snove kontrolisao , pa je tu bilo vremena za 1 do 4 snova na noc, bez umaranja i nesanice, i da se secam ujutro , i da se ne secam, i da ako krene ruzno , da stanem pa malo unazad pa ponovo pustim, pa zatim da razmisljam o tome sta se desava u snu i da ucestvujem u snu racionalno....

Ali da imam tetris nocnu moru , da celu noc igram, pa i sledece vece, e neces ga vala...i kraj..
Jedina igra koja je kod mene imala tu moc..
Ima jos jedna igra master of magic, preteca igre hmm i might and magic...skraceno MOM...
Ali ta igra nije delovala na uobicajen nacin , nego tamo ima slika raspodele resursa preko razlicitih nivoa a na vrhu je drago kamenje, rubin crveni , zeleni i jos neka boja, zuta cini mi se...i ta slika je bila tako umilna i smirujuca i to sam zapamtio...igra je potezna i spora a slika umirujuca...suprotno od tetrisa...
I kad strazaris na -18 a siba vetar po tebi , a umesto sat vremena strazaris 4 sata na takvoj hladnoci , e onda na trenutak ti bude bolje kad se setis nevojnog zivota...pa i te islike, ne igre, slike...
Ali tetris je bas ono sto kazu u ovom filmu , niz svakih 3 sekunde napetosti i rasterecenja....predorgazmicki refleks u malom...

Cak je i meni bio zarazan.
Tek sto sam poceo da ga igram, nocu sam sanjao da igram celu noc slazuci komade
I to je bio kraj za moje igranje tetrisa.....
Ja sam inace svoje snove kontrolisao , pa je tu bilo vremena za 1 do 4 snova na noc, bez umaranja i nesanice, i da se secam ujutro , i da se ne secam, i da ako krene ruzno , da stanem pa malo unazad pa ponovo pustim, pa zatim da razmisljam o tome sta se desava u snu i da ucestvujem u snu racionalno....

Ali da imam tetris nocnu moru , da celu noc igram, pa i sledece vece, e neces ga vala...i kraj..
Jedina igra koja je kod mene imala tu moc..
Ima jos jedna igra master of magic, preteca igre hmm i might and magic...skraceno MOM...
Ali ta igra nije delovala na uobicajen nacin , nego tamo ima slika raspodele resursa preko razlicitih nivoa a na vrhu je drago kamenje, rubin crveni , zeleni i jos neka boja, zuta cini mi se...i ta slika je bila tako umilna i smirujuca i to sam zapamtio...igra je potezna i spora a slika umirujuca...suprotno od tetrisa...
I kad strazaris na -18 a siba vetar po tebi , a umesto sat vremena strazaris 4 sata na takvoj hladnoci , e onda na trenutak ti bude bolje kad se setis nevojnog zivota...pa i te islike, ne igre, slike...
Ali tetris je bas ono sto kazu u ovom filmu , niz svakih 3 sekunde napetosti i rasterecenja....predorgazmicki refleks u malom...

Desilo mi se isto sa video igricom "The Sims", naročito sa naprednijim verzijama.
Prvo mi je bilo zanimljivo da tako sanjam, a onda sam sebi zabranila igranje ikakvih video igara.

Da, Tetris je bio senzacija
Bazirana na drugoj igri od drugog ruskog programera.
Da li je zbog toga programera pratila loša karma ili se samo nije snašao u pravilima kapitalizma ostaje da lebdi.

Vasilije Blaženi i nintendo su itekako pogurali ovu igru.
1722433337057.jpeg

Za Zapad je Rusija tada bila maglovita tako da je sve ono što bi dolazilo sa te strane pažljivo bivalo analizirano.
Game Boy je uspeo zahvaljujući igrici koja ga je pratila - TETRIS
Izbaciti Super Maria, nintendovo čedo, a staviti rusku slagalicu je bio pokeraški potez.
Da podsetimo - Game Boy je jedini bio bez boje a Sega, Sony i Atari su nudili svoje kolor konzole.
Medjutim Tetris na Game Boy-u ih je sve oduvao.
Klincima je bilo lakše da ubede roditelje za papreno skupu konzolu jer su i matorci igrali Tetris.
Zbog toga su i nastale one jeftine lcd tetris igrice od 10 maraka

Od svih verzija Tetrisa - GameBoy Tetris je najbolje odradjen
a zadovoljstvo završiti ga u oba mod-a je neprocenjivo

Sama igra je fenomenalna.
Za ljubitelje kombinatorike.
Onaj ko vlada Tetrisom itekako ume da skocka životni i radni prostor oko sebe.

A da spada u igrice koje utiču na podsvest i ja potvrdjujem.
Tetris u snu je fenomenalna senzacija

Medjutim, uvek sam se pitao šta je to što tera naš mozak da sanjamo odredjenu igru?

Recimo mnogo češće sam sanjao ovu igru gde kao Bog pomažeš svojim vernicima da napreduju i da ti zahvalni daju snagu da savladaš "protivnika"
1722433264441.jpeg

Da, Tetris je bio senzacija
Bazirana na drugoj igri od drugog ruskog programera.
Da li je zbog toga programera pratila loša karma ili se samo nije snašao u pravilima kapitalizma ostaje da lebdi.

Vasilije Blaženi i nintendo su itekako pogurali ovu igru.
Pogledajte prilog 1587061
Za Zapad je Rusija tada bila maglovita tako da je sve ono što bi dolazilo sa te strane pažljivo bivalo analizirano.
Game Boy je uspeo zahvaljujući igrici koja ga je pratila - TETRIS
Izbaciti Super Maria, nintendovo čedo, a staviti rusku slagalicu je bio pokeraški potez.
Da podsetimo - Game Boy je jedini bio bez boje a Sega, Sony i Atari su nudili svoje kolor konzole.
Medjutim Tetris na Game Boy-u ih je sve oduvao.
Klincima je bilo lakše da ubede roditelje za papreno skupu konzolu jer su i matorci igrali Tetris.
Zbog toga su i nastale one jeftine lcd tetris igrice od 10 maraka

Od svih verzija Tetrisa - GameBoy Tetris je najbolje odradjen
a zadovoljstvo završiti ga u oba mod-a je neprocenjivo

Sama igra je fenomenalna.
Za ljubitelje kombinatorike.
Onaj ko vlada Tetrisom itekako ume da skocka životni i radni prostor oko sebe.

A da spada u igrice koje utiču na podsvest i ja potvrdjujem.
Tetris u snu je fenomenalna senzacija

Medjutim, uvek sam se pitao šta je to što tera naš mozak da sanjamo odredjenu igru?

Recimo mnogo češće sam sanjao ovu igru gde kao Bog pomažeš svojim vernicima da napreduju i da ti zahvalni daju snagu da savladaš "protivnika"
Pogledajte prilog 1587060
Zastitni znak GameBoya nije Tetris

Back