Истина о Сребреници

Koji Srbi? Pa vaš muslimanski komandant iz Srebrenice je teško optužio Izetbegovića da je sa jednim zapadnim liderom planirao da dopusti odmazdu Drinskog korpusa VRS i zašto te optužbe nije ispitalo haško tužilaštvo??!

Druga stvar, jedan od sudija haškog tribunala tako u svom mišljenju kaže da nije bilo genocida i šta ćemo onda?! Hapsiti sudiju ako uđe u BiH?

Vi ste ološi i spletkaroši, znate dobro šta je bilo ali vam laž više odgovara. Zato ćete i ostati sprčeni na 23% teritorije.
Zar bi moguca Alijina veleizdaja, da se kojim slucajem desila u julu '95. i da je narod ostavljen bez odbrane, amnestirala onog ko je taj pokolj, na kraju, pocinio?

Po toj logici mi bi se mogli pozivati da je dvoje sudija glasalo da se desio genocid i u 7 drugih opština u BiH.
Posljednja presuda, nakon izmjene kompletnog sudskog vijeca po zahtjevu odbrane, bila je 4:1. Bez obzira sto je Njambe bila predsjedavajuca, ona je samo bila prva medju jednakim i njeno izdvojeno misljenje nikako ne utice na presudu. Ona je procitala presudu, kojom je presudjen Genocid. Njeno izdvojeno misljenje nikako nije negiranje presude. Valjda ti je to jasno?

"Vi ste ološi i spletkaroši" I tako vec 30 godina... I onda pises o dogovoru?

Zar bi moguca Alijina veleizdaja, da se kojim slucajem desila u julu '95. i da je narod ostavljen bez odbrane, amnestirala onog ko je taj pokolj, na kraju, pocinio?

Po toj logici mi bi se mogli pozivati da je dvoje sudija glasalo da se desio genocid i u 7 drugih opština u BiH.
Posljednja presuda, nakon izmjene kompletnog sudskog vijeca po zahtjevu odbrane, bila je 4:1. Bez obzira sto je Njambe bila predsjedavajuca, ona je samo bila prva medju jednakim i njeno izdvojeno misljenje nikako ne utice na presudu. Ona je procitala presudu, kojom je presudjen Genocid. Njeno izdvojeno misljenje nikako nije negiranje presude. Valjda ti je to jasno?

"Генија", да ли си прочитао или пажљиво слушао шта је судија Приска Матимба Нијамбе рекла?!? :think:

У ЊЕНОМ ИЗДВОЈЕНОМ МИШЉЕЊУ ЈЕ ОСПОРАВАЊЕ ЦЕЛОКУПНЕ ОПТУЖБЕ
И ЦЕЛОКУПНЕ "ПРЕСУДЕ"!!! Тачка по тачка, став по став.. СВЕ је оспорила!

Ne pitam te o amnestiranju već zašto nisu istraženi navodi!!

Zašto, ako ste ljudi, niste istražili te optužbe srebreničkog ratnog komandanta??!

Možeš li mi odgovoriti na to pitanje?! Nemoj mi skretati i okolišati, jasno napiši odgovor pa ćemo nastaviti.

"Генија", да ли си прочитао или пажљиво слушао шта је судија Приска Матимба Нијамбе рекла?!? :think:

У ЊЕНОМ ИЗДВОЈЕНОМ МИШЉЕЊУ ЈЕ ОСПОРАВАЊЕ ЦЕЛОКУПНЕ ОПТУЖБЕ
И ЦЕЛОКУПНЕ "ПРЕСУДЕ"!!! Тачка по тачка, став по став.. СВЕ је оспорила!
Ma pusti, ne razumije on uopšte šta je ona napisala.

Čekam da mi odgovori zašto nisu istražili optužbe ratnog komandanta iz Srebrenice kao ličnog učesnika u događajima.

Ne pitam te o amnestiranju već zašto nisu istraženi navodi!!

Zašto, ako ste ljudi, niste istražili te optužbe srebreničkog ratnog komandanta??!

Možeš li mi odgovoriti na to pitanje?! Nemoj mi skretati i okolišati, jasno napiši odgovor pa ćemo nastaviti.
Pitanje je isto kao i pitanje zasto se Holandjani nisu suprostavili VRS i odbranili narod.
Niko nece praviti istragu zasto se Srebrenica nije branila, samo da bi se vama malo umirila savjest.
Sud nije sudio Holandjanima, niti Aliji. Samo onima koji su pocinili zlocine i Genocid.

Pitanje je isto kao i pitanje zasto se Holandjani nisu suprostavili VRS i odbranili narod.
Niko nece praviti istragu zasto se Srebrenica nije branila, samo da bi se vama malo umirila savjest.
Opet lupaš gluposti i izbjegavaš odgovor.

Ja sam te pitao zašto VI niste istražili optužbe koje je iznio srebrenički ratni komandant??!

Zašto ako ništa ne krijete?!! Zašto?!

Nemam pojma. Vjerovatno je bilo previse mucno o tome govoriti nakon Genocida.
Hakija je pricao o pustanju da cetnici naprave pokolj '93., a Genocid se desio '95.
Ne, Hakija je pričao o onome što se desilo prije zločina u Srebrenici.

E sad da ti ja kažem ako ti "ne znaš".

Niste istražili jer nešto krijete!! Optužbe su veoma ozbiljne i jedini razlog zbog kog ne bi istražili tako teške optužbe je što nešto krijete.

Sad dolazimo do toga šta to krijete.

Procitaj sta sam dopisao.
Poceo si pisati kao balavac, ili kakva torokusa. Uozbilji se malo...
Nema veze kad je Hakija razgovarao sa Izetbegovićem, zašto nikada niste istražili te navode?!

Zašto niste istražili navedeno da bi time možda spriječili da se desi taj zločin a znali ste da postoji mogućnost na vrijeme?!

Zašto, nemoj da vrdaš debilizmima da bi to nwkog amnestiralo, nema amnestije ni za koga ali zašto niste istražili navode i tako spriječili da se desi odmazda??!!!

Zato jer ste možda upetljani u tu zavjeru? Ja ne vidim drugo logično objašnjenje

Nemam pojma. Vjerovatno je bilo previse mucno o tome govoriti nakon Genocida.
Hakija je pricao o pustanju da cetnici naprave pokolj '93., a Genocid se desio '95.
EDIT: Jos nesto. Vjerovatno bi to djelovalo kao amnestiranje stvarnih pocinioca.

Подсетник:​

КАТЕДРАЛА У САРАЈСТАНУ НАКОН ОБЈАВЕ ИНЦКОВОГ ЗАКОНА​

%D0%B8%D1%81%D1%83%D1%81-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%81-%D1%81%D1%80%D0%BF%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%98%D0%B5%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D1%85%D1%81-1100x733.jpg

Nema veze kad je Hakija razgovarao sa Izetbegovićem, zašto nikada niste istražili te navode?!
Zašto niste istražili navedeno da bi time možda spriječili da se desi taj zločin a znali ste da postoji mogućnost na vrijeme?!
Zašto, nemoj da vrdaš debilizmima da bi to nwkog amnestiralo, nema amnestije ni za koga ali zašto niste istražili navode i tako spriječili da se desi odmazda??!!!
Zato jer ste možda upetljani u tu zavjeru? Ja ne vidim drugo logično objašnjenje
Hakija je ovo ispricao tek poslije Genocida.
Istraga, za koju ti pitas, bi bila ista kao da se nakon drugog sv. rata pravila istraga ko je i zasto ubio one Nijemce zbog kojih je bilo streljanje u Kragujevcu?

Hakija je ovo ispricao tek poslije Genocida.
Istraga, za koju ti pitas, bi bila ista kao da se nakon drugog sv. rata pravila istraga ko je i zasto ubio one Nijemce zbog kojih je bilo streljanje u Kragujevcu?
Ne, ti lažeš. Hakija je za medije ovo ispričao posle a odmah je nakon sastanka sa svjedocima prenio šta se desilo.

Pazi, vi ste pravili plan odmazde Drinskog korpusa, zato ste i ubijali one ljude po Podrinju da bi posle opravdali vojnu intervenciju i promjenili karakter rata.

Vi ste ološ koji je ubijao čak i svoje građane (Tuzlanska kapija, ulica Vase Miskina itd.) da bi optužili Srbe i za to postoje neoborivi dokazi.

Još jedna balijska laž. Mnogima je poznat snimak Arkana i zarobljenih četvorice pripadnika tkz. AR BiH, na Manjači 1995-e.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Balije tvrde da su ubijeni. Istina je sasvim drugačija. Evo snimak razmene zarobljenika na Vlašiću, gde su sva četvorica - Esad Aličić, Uzarović Džemal, Smahić Zaim i Svraka Ismet!!

Back