Istina o cokoladi

Postoje male količine otrova, malo veće, još veće i td. Ne možeš sve to nazvati samo otrov, i svrstati u isti koš.
Čokolada nije otrov koji ćete odmah ubiti, već se radi o dužim stazama. Meni je ujak umro od raka pluća, bio je pušač, misliš li da ljudi oko njega kažu da ga je ubio duvan? Ni ne pominju to. Kada nam se svi ti otrovi nagomilaju, i kada se razbolimo, mi krivca tražimo u nečem sasvim petom, vazduhu, svemiru, i sl.

znaci covek koji oboli od raka pluca oboleo je ne zbog toga sto je pusio 50 godina duvan nego zato sto je povremeno, u pauzi izmedju dve cigarete, jeo po malo cokolade?! :lol:
ok :lol:

Postoje male količine otrova, malo veće, još veće i td. Ne možeš sve to nazvati samo otrov, i svrstati u isti koš.
Čokolada nije otrov koji ćete odmah ubiti, već se radi o dužim stazama. Meni je ujak umro od raka pluća, bio je pušač, misliš li da ljudi oko njega kažu da ga je ubio duvan? Ni ne pominju to. Kada nam se svi ti otrovi nagomilaju, i kada se razbolimo, mi krivca tražimo u nečem sasvim petom, vazduhu, svemiru, i sl.
i nisi ujaka naucio zdravoj hrani?:eek:

da budem iskrena, meni jedna kocka podmiri nedeljne potrebe organizma za secerom... dobro, lazem malo, cinjenica je da ne volim bas cokoladu, al je cinjenica je takodje i da se od cokolade ne umire... a to sto si otvorio glupu temu, ne znaci da sad moras zivotom da je branis i po svaku cenu, svoje sopstvene gluposti npr... al ej, Feruj u sta hoches, samo nemoj da se vredjamo, not kul

da budem iskrena, meni jedna kocka podmiri nedeljne potrebe organizma za secerom... dobro, lazem malo, cinjenica je da ne volim bas cokoladu, al je cinjenica je takodje i da se od cokolade ne umire... a to sto si otvorio glupu temu, ne znaci da sad moras zivotom da je branis i po svaku cenu, svoje sopstvene gluposti npr... al ej, Feruj u sta hoches, samo nemoj da se vredjamo, not kul
Pa nećeš umreti ni ako pojedeš miša.
Kada bi čokolada bila jedini problem, bolnice bi odavno bile zatvorene.

a znas li ti sta je aspartan? Vestacki seceri, pojacavaci ukusa,.... Takodje jer ti nije sumnjivo cokolada stoji mesecima na rafovima i na jakim temperaturama gotovo samo zamotana i ulepljena u omot bez hermetike a opet je kupis i jedes? kako to da se ne razbolis od mikroorganizama, mislim kako to da se ne pokvari? A evo uzmi napravi ti neku poslasticu, cokoladu ili bilo sta pa neka odstoji jedno pet sest dana i pojedi, sta mislis da li ces zaglaviti u bolnici? Zar se ne pitas sta je to sto u tim fabrickim poslasticama ubija mikroorganizme i ne dozvoljava im da se namnoze?

ne znam, ja cokoladu jedem ne citam omot... ne pitam se jer znam da sve sto kupis ima u sebi konzervanse, zasladjivace, vestacke boje... a nemam vremena da idem u lov, i nemam odakle da uberem bananu, jabuku, tako da sam osudjena da jedem hranu koju kupim u radnji i kupujem prskano voce na pijaci, i to svakodnevno... a da ne spominjem vodu i vazduh... pa se valjda zato i ne tangiram mnogo oko te kocke cokolade koju pojedem s vremena na vreme

Uh samo da malo razmislis ne bi ti bilo tesko da jedes zdravo. Jako malo hrane coveku treba da bi ziveo. Evo recimo ja sam danas jeo 4 krompira iz svoje baste skuvanih sa 4 parceta hleba (mesenog ne kupljenog!!), A predvece sam pojeo 5 paradajsa sa 5 parceta hleba, i evo nisam gladan, nisam neuhranjen, lepo se osecam, nemam masnoce Bogu hvala.

Ljudi kupuju tone hrane i vise bace nego pojedu. Kupuju sokove otrovne gazirane, kupuju meso, cokolade, slatkise, torte, salame, kobasice, alkohol, itd itd.

5 do 8 evra po osobi je sasvim dovoljno da covek normalno jede dnevno.

Kad niko ne bi bio vezan za materjalno NE BI BILO HEMIJSKE INDUSTRIJE, NE BI BILO KLANICA, NE BI BILO POSLASTICARA, BUREKDZINICA, AVIONA, ORUZJA, UBISTVA, GLADI, NESRECA JER NE BI SE VOZILI AUTOMOBILI, NE BI BILO OZONSKIH RUPA KOJE PRAVE AMREIKANCI HARP-om, NE BI BILO ATOMSKOG ORUZJA NITI BILO KAKVOG ORUZJA, TESKE INDUSTRIJE, NE BI SE SEKLA SUMA JER NE BI SE PRAVIO PAPIR, NE BI BILI KOMPJUTERI ITD ITD. JEDNOSTAVNO ZIVELI BI SA PRIRODOM ONAKO KAKO SU ZIVELI NASI PREMUDRI PRAOCEVI PRE JEDNO 500 GODINA. Kad niko ne bi bio vezan za materjalno svet bi bio velika livada puna mirisnog cveca a ne beton, asfalt, Cernobilj, njive pune otrova i kuce pune nesretnih ljudi. Jer se vecina nikad nije pokajala i ispovedala za svoje grehe.

Sto se covecanstvo vise bavi naukom materjalnom sve vise je blizi samounistenju. A sve je pri tom vise nesrecan i sve vise nezna svoj cilj.

Koji je cilj danasnjeg civilizovanog coveka? Da li cilj treba biti auto? Naravno NE, jer skoro svi imaju auto pa opet su nesrecni. Da li je cilj jahta, vile, posluga, avioni, nakit, zlato, pecenje svaki dan? NE jer eto mnogi to imaju pa su i dalje nesrecni traze jos.

Evo sta god neko zeleo materjalno dajte mu. I posle par dana opet ga pitajte sta jos zeli, i sta zeli dajtemu. I opet nakon par dana opet ce imati zelje materjalne. Pa gde je tu kraj? Nema kraja jer materjalno ne donosi srecu. Dakle materjalno nije cilj covekovog zivota. Zato i Satana sve vise i vise sa naukom svojom i sa naucnicima svojim pravi sve vise i vise materjalno da bi covecju dusu zaslepio, da ne vidi pravi smisao zivota. Zato svakog dana imate nove modele mobilnog telefona, novi modeli automobila, nova moda oblacenja, novo novo novo novo.... Jos se boja na uredjaju materjalnom nije sasusila a vi vec ste nemirni u dusi svojoj jer zelite toj noviji uredjaj. Eto tako iz dana u dan nikad mira vama neda Satana. Otrgnite se pustite modu, aparate i sve materjalno!!! Ne robujte i ne klanjajte se materjalnom, otrgnite svoj pogled i rasvestitese!!!

Sreca nema veze ni sa hranom, ni sa materjalnim bogatstvom.

Jer gle, Bog je svuda oko nas. Mi smo rodjeni voljom njegovom i zato jedini smisao zivota je biti sto blize Bogu nasemu Isusu Hristu da kad dodje taj dan prepozna On nas kao svoje.

Poslednja izmena:
Sveti Maksim ispovednik kaze: " Blazen je covek koji nije privezan ni za jednu privremenu ni propadljivu stvar na ovome svetu " . Najvisi stupanj srece je blazenstvo!! Bogatijeg, pametnijeg i mudrijeg nema od Blazenog! Blazen se postaje kad ste slobodni i kad ne robujete nicemu i nikome, kad se klanjate i molite samo Isusu Hristu Bogu nasemu. Greh je taj koji nas vezuje i porobljava. Zato se krstite, pokajte se i ispovedajte se, i oslobodite se okova greha. Tako postanite slobodni i blazeni. Ispunite ono zasta ste i rodjeni.

Poslednja izmena:
Kupite onoliko hrane da vam utoli glad!! Ni vise a po nekad nije lose i manje. Nemojte bacati hranu!!

Ako kupujete mnogo hrane udebljacete se a najverovatnije i razboleti!

Mnogo je ljudi koji su robovi hrane!

Nije dobro jesti zbog uzitka!!!!!! Nije hrana da bi se u njoj uzivalo nego da bi se utolila glad!

Jedite kad ste gladni jer morate a ne jedite zato sto volite jesti. Ono sto vas tera da jedete mnogo ne jedite!!! A takve su sve stvari koje Satana pravi hemijom svojom! Evo sami recite, jer kad jedete prirodnu hranu imate potrebe da je jedete nakon sto utolite glad? Naravno da ne! A kad jedete Satanisticku hranu tipa gazirano, cokolade, cipsevi i ostala industrijska hrana puna pojacavaca ukusa i raznorazne hemije itd to vas posle tera jos da jedete!

Jabuku nikad necete jesti ako niste gladni a cips itekako ce te jesti i ako niste gladni. To je zato sto u cipsu ima izmedju ostale hemije i otrovnog pojacavaca ukusa koji stvara zavisnost! Razmislite o tome! Zato sve tipa "cips" nemojte kupovati i necete biti u iskusenju da ga jedete.

NEMOJTE JESTI NISTA ALI BUKVALNO NISTA STO JE IOLE PRETRPELO BILO KAKVU INDUSTRIJSKU PRERADU, CAK NI U MESARI BATAK!

Poslednja izmena:
Nije samo cokolada slatka koja nas truje

Naravno da nije. Postoji i, recimo, ovo.

486461_271228629656419_194118839_n.jpg

Back