Uh samo da malo razmislis ne bi ti bilo tesko da jedes zdravo. Jako malo hrane coveku treba da bi ziveo. Evo recimo ja sam danas jeo 4 krompira iz svoje baste skuvanih sa 4 parceta hleba (mesenog ne kupljenog!!), A predvece sam pojeo 5 paradajsa sa 5 parceta hleba, i evo nisam gladan, nisam neuhranjen, lepo se osecam, nemam masnoce Bogu hvala.
Ljudi kupuju tone hrane i vise bace nego pojedu. Kupuju sokove otrovne gazirane, kupuju meso, cokolade, slatkise, torte, salame, kobasice, alkohol, itd itd.
5 do 8 evra po osobi je sasvim dovoljno da covek normalno jede dnevno.
Kad niko ne bi bio vezan za materjalno NE BI BILO HEMIJSKE INDUSTRIJE, NE BI BILO KLANICA, NE BI BILO POSLASTICARA, BUREKDZINICA, AVIONA, ORUZJA, UBISTVA, GLADI, NESRECA JER NE BI SE VOZILI AUTOMOBILI, NE BI BILO OZONSKIH RUPA KOJE PRAVE AMREIKANCI HARP-om, NE BI BILO ATOMSKOG ORUZJA NITI BILO KAKVOG ORUZJA, TESKE INDUSTRIJE, NE BI SE SEKLA SUMA JER NE BI SE PRAVIO PAPIR, NE BI BILI KOMPJUTERI ITD ITD. JEDNOSTAVNO ZIVELI BI SA PRIRODOM ONAKO KAKO SU ZIVELI NASI PREMUDRI PRAOCEVI PRE JEDNO 500 GODINA. Kad niko ne bi bio vezan za materjalno svet bi bio velika livada puna mirisnog cveca a ne beton, asfalt, Cernobilj, njive pune otrova i kuce pune nesretnih ljudi. Jer se vecina nikad nije pokajala i ispovedala za svoje grehe.
Sto se covecanstvo vise bavi naukom materjalnom sve vise je blizi samounistenju. A sve je pri tom vise nesrecan i sve vise nezna svoj cilj.
Koji je cilj danasnjeg civilizovanog coveka? Da li cilj treba biti auto? Naravno NE, jer skoro svi imaju auto pa opet su nesrecni. Da li je cilj jahta, vile, posluga, avioni, nakit, zlato, pecenje svaki dan? NE jer eto mnogi to imaju pa su i dalje nesrecni traze jos.
Evo sta god neko zeleo materjalno dajte mu. I posle par dana opet ga pitajte sta jos zeli, i sta zeli dajtemu. I opet nakon par dana opet ce imati zelje materjalne. Pa gde je tu kraj? Nema kraja jer materjalno ne donosi srecu. Dakle materjalno nije cilj covekovog zivota. Zato i Satana sve vise i vise sa naukom svojom i sa naucnicima svojim pravi sve vise i vise materjalno da bi covecju dusu zaslepio, da ne vidi pravi smisao zivota. Zato svakog dana imate nove modele mobilnog telefona, novi modeli automobila, nova moda oblacenja, novo novo novo novo.... Jos se boja na uredjaju materjalnom nije sasusila a vi vec ste nemirni u dusi svojoj jer zelite toj noviji uredjaj. Eto tako iz dana u dan nikad mira vama neda Satana. Otrgnite se pustite modu, aparate i sve materjalno!!! Ne robujte i ne klanjajte se materjalnom, otrgnite svoj pogled i rasvestitese!!!
Sreca nema veze ni sa hranom, ni sa materjalnim bogatstvom.
Jer gle, Bog je svuda oko nas. Mi smo rodjeni voljom njegovom i zato jedini smisao zivota je biti sto blize Bogu nasemu Isusu Hristu da kad dodje taj dan prepozna On nas kao svoje.