aeternum
✿ forever and ever ✿
- Poruka
- 25.948
ISTINA I PUT ISTINE – ZAŠTO GA TAKO MALO LJUDI PRIHVATA?
Isus je rekao:
„Poznaćete istinu, i istina će vas osloboditi.“ (Jovan 8:32)
Ali ako je istina tako dragocena i oslobađa, zašto je toliko ljudi ne prihvata? Biblija daje nekoliko odgovora.
Put istine je uzak
„Uska su vrata i tesan je put koji vodi u život, i malo je onih koji ga nalaze.“ (Matej 7:14)
Božji put zahteva trud, promene i poniznost – zato nije uvek privlačan većini.
Sotona zaslepljuje umove
„Bog ovoga sveta zaslepio je um nevernima da im ne zasja svetlost dobre vesti o Hristu.“ (2. Kor. 4:4)
Postoji duhovna borba. Istina nije samo pitanje logike – potrebna je duhovna budnost.
Ljudi često biraju tradiciju
„Uzalud me obožavaju, jer kao učenja predaju ljudske zapovesti.“ (Matej 15:9)
Mnogi veruju ono što su nasledili, bez da provere da li je to u skladu sa Biblijom.
Bog nagrađuje iskrene
„Tražićete me i naći ćete me kad me potražite celim srcem.“ (Jer. 29:13)
Istinu nalazi onaj ko je stvarno traži – iz ljubavi prema Bogu.
Put istine nije lak, ali vodi u život. Iako je malo onih koji ga slede, Isus nas podseća:
„Ne boj se, malo stado, jer je vašem Ocu bilo po volji da vam da Kraljevstvo.“ (Luka 12:32)
Zato, ne odustajmo. Istina nije stvar većine – nego Božje Reči.
Dat nam je izbor:
Uzak put istine koji vodi u vecni zivot i sorok kojim ide vecina i koji vodi u unistenje.
Matej 7
13 „Uđite na uska vrata. Jer širok je i prostran put koji vodi u uništenje i mnogo je onih koji njime idu.
14 A uska su vrata i tesan je put koji vodi u život i malo je onih koji ga nalaze.
Isus je rekao:
„Poznaćete istinu, i istina će vas osloboditi.“ (Jovan 8:32)
Ali ako je istina tako dragocena i oslobađa, zašto je toliko ljudi ne prihvata? Biblija daje nekoliko odgovora.

„Uska su vrata i tesan je put koji vodi u život, i malo je onih koji ga nalaze.“ (Matej 7:14)
Božji put zahteva trud, promene i poniznost – zato nije uvek privlačan većini.

„Bog ovoga sveta zaslepio je um nevernima da im ne zasja svetlost dobre vesti o Hristu.“ (2. Kor. 4:4)
Postoji duhovna borba. Istina nije samo pitanje logike – potrebna je duhovna budnost.

„Uzalud me obožavaju, jer kao učenja predaju ljudske zapovesti.“ (Matej 15:9)
Mnogi veruju ono što su nasledili, bez da provere da li je to u skladu sa Biblijom.

„Tražićete me i naći ćete me kad me potražite celim srcem.“ (Jer. 29:13)
Istinu nalazi onaj ko je stvarno traži – iz ljubavi prema Bogu.

„Ne boj se, malo stado, jer je vašem Ocu bilo po volji da vam da Kraljevstvo.“ (Luka 12:32)
Zato, ne odustajmo. Istina nije stvar većine – nego Božje Reči.
Dat nam je izbor:
Uzak put istine koji vodi u vecni zivot i sorok kojim ide vecina i koji vodi u unistenje.
Matej 7
13 „Uđite na uska vrata. Jer širok je i prostran put koji vodi u uništenje i mnogo je onih koji njime idu.
14 A uska su vrata i tesan je put koji vodi u život i malo je onih koji ga nalaze.
Poslednja izmena: