Ispovest jedne devojke koja treba psiholosku analizu

Sramota me dok ovo sad pisem u nadi da cu naci neku pomoc. Opisacu svoje svakodnevno ponasanje i moje probleme sa kojima se susrecem.Po ceo dan placem,smeta mi ova vrucina,nezadovoljna sam sama sobom.Niti studiram niti imam posao,trazim ga ali svakim danom sve vise i vise ludim jer ne mogu da ga nadjem.pritom sve moje drugarice imaju decu i muzeve,uzivaju u putovanjima,izlascima a ja sedim kod kuce jer nemam dinara.tesko mi je jako.razmisljam ponekad i da se ubijem jer iskreno ne vidim nigde svoju buducnost.agresivna sam plasim se uradicu nesto lose ili cu sebe ili druge povrediti a i kroz glavu mi prolazi da mozda ludim. Nadam se da ce mi neko dati neki pametan savet kako da se izborim sa ovim svojim ludilom u kojem tonem svaki dan.I jos da dodam,veoma sam lena i ne volim raditi mnogo,takva sam od malih nogu,razmazena,drska i arogantna,ali zar nisu sve takve zenske osobe ako se ne varam jesu!

nadji bilo koji posao makar bio ispod tvojih stanarda,tipa prodavnica i slicno,a onda gledaj kasnije ako mozes da nadjes neki bolji posao,onda prekini da se samosazaljevas i prebroj svoje kvalitete,nadji decka ili sek kombinaciju,za keks ti ne treba toliko para a ima terapeutsko dejstvo..i to sto drugi deluj srecno ne znaci da jesi,ne postji idealno ne idealizuj druge ne podcenjuj sebe i ne budi arogantna i lenja....
pocni da vezbas pocni da trcis,i ako mozes idi kod psidze i napravi neki plan makar za ovu godinu,i ako ti ne mozes sebe da guras moze on u pocetu da te pogura..u svakom sl nisi bas mnogo informacia dala.....

Pa i mene su ti omladinski problemi ( sazrevanje )
jedva slomili.

Tek kad sam upao u makaze više problema :

- ostao bez drugova sa kojima sam odrastao ( znači ostao sam )
- ostao bez devojke u koju sam bio zaljubljen
- zaposlio se i ušao u deobu svetskog kolača ( dotad su me roditelji hranili )

Dakle tri loša ubiše Miloša !

Ali, dobro sam tresnuo,
pa se digao shvatajući život.

A onda sam pomislio da mi se sve učinilo,
pa sam ponovo počeo da grešim
i ponovo tresnuo !

E onda sam shvatio sve ono od prošlog puta,
al' to više nisam gurao pod tepih
niti vikao "ma biće sve u redu !"
Ne !
Zabranjeno tešenje !

Ništa neće biti u redu
ako nisi ozbiljan !

Pazi razumem te u potpunosti.Sve te stvari koje si naveo su lose,ali moj zivot je poprilicno tezi.Sve to tvoje pa na kub.Izvini ali nemogu vise da pisem o tome.Vec sam dovoljno pisao.I to sam radio iz vise razloga i da mi bude lakse i da bih pomogao drugima,jer je ipak moje iskustvo pozitivno na kraju.Ali znam da su svaciji problemi ozbiljni,nijedan nije u onom stilu,"ma to nije nista".I tvoji su gadni,ali hocu samo reci da mi se cini da ti nisi otisao u krajnjost u paniku.A to je nesto drugo.Ja sam na zalost imao tu cast,kako sam vec pomenuo.I zbog nje poznajem taj osecaj prilicno dobro.I ponovo,kada ga zaboravim (mada to tesko) on se pomalo vrati cisto da kaze "ej ljudino,nisi me valjda zaboravio".A to da li sam ozbiljan ili ne mi nije bitno,meni je cilj vec odavno da budem srecan,da radim sta zelim,da mi nebudu vaznija tudja misljenja od sebe,da sebe cenim ma sta drugi pricali i ma sta ja uradio tj.da sebe cenim i kad sam u najgorem izdanju da volim sebe i tad,da me ne pogadja svaka losa stvar od strane drugih da sve to pocnem smatrati normalnim,da je sve u zivotu normalno pa i kako dobro tako i lose.Eto to,a ozbiljnost je "titula" koja mi nije bitna.
Ali verovatno ti funkcionises na taj nacin i to je ok.Ako tebi to radi tako.Ja opet pak radim na svoj nacin i meni on pomaze.:p

...
ali moj zivot je poprilicno tezi.
Sve to tvoje pa na kub.
Izvini ali ne mogu vise da pisem o tome.
Vec sam dovoljno pisao.
I to sam radio iz vise razloga i da mi bude lakse i da bih pomogao drugima,
...

Ništa ti o svom životu nisi konkretno rekao,
( a zaista si puno pisao )
o nekom konkretnom savetu ( osim na jednom mestu "idi kod lekara" ) nema govora !

...
A to da li sam ozbiljan ili ne mi nije bitno,
...

Kada sam rekao da treba biti ozbiljan,
svakako nisam mislio na odsustvo zezanja i šale.
Mislio sam na životnu ozbiljnost !

Svako treba da zna da će mu biti loše
ako se suprotstavlja programu tradicije u kojoj je rastao !

...
meni je cilj vec odavno da budem srecan,
da radim sta zelim,
da mi ne budu vaznija tudja misljenja od sebe,
da sebe cenim ma sta drugi pricali i ma sta ja uradio tj.da sebe cenim i kad sam u najgorem izdanju da volim sebe i tad,
da me ne pogadja svaka losa stvar od strane drugih da sve to pocnem smatrati normalnim,
da je sve u zivotu normalno
pa i kako dobro tako i lose.
...

Uf !
Lepo, samo tema nije nabroj lepe osobine,
već kako doći do njih !?

...
Ja opet pak radim na svoj nacin i meni on pomaze.:p

A koji je to način ?
Ako nije tajna ...
I ako hoćeš da pomogneš !

Ja jesam rekao puno o mom zivotu,ali ocito ti nisi razumeo ili nisi citao.Ali sta da se radi.Ne zelim ponovo da pisem o tome.Zao mi je.Malo pazljivije procitaj sta sam pisao pa ces videti.To konkretno sto ti trazis nema.Nema carobne konkretne reci koja ce resiti te probleme.To ide malo drugacije.
Dakle ostaje taj konkretni savet i on je u stvari i najbolje resenje.Strucnjak.E sad ako se nema poverenje i u njih onda ova pomoc ovakva ovde jos manje nesto znaci.
Takodje sam i ja mislio na zivotnu ozbiljnost.Tradicija je jedna kap u moru stvari koje nevaljaju.Ali prijatelju duga je to prica,a vidim da se ja i ti poprilicno nerazumemo u razmisljanjima.Tako da bi strucnjak bilo ipak najbolje resenje.Ja sam ono sto sam imao ispricao,i kao sto rekoh nebih vise o tome.Mada to nase nerazumevanje mi nije jasno bas zbog cega je ,jer gde god sam o tome pisao oni kojima je bilo upuceno i koji imaju zaista probleme te vrste su vrlo dobro razumeli.Al dobro sta da se radi.Nemojmo vise o tome,jer cu poceti da mislim da me samo provociras bez veze,a ipak ne zelim negativno da mislim o nekom,pa iako malcice deluje tako.

Ja jesam rekao puno o mom zivotu,ali ocito ti nisi razumeo ili nisi citao.Ali sta da se radi.Ne zelim ponovo da pisem o tome.Zao mi je.Malo pazljivije procitaj sta sam pisao pa ces videti.To konkretno sto ti trazis nema.Nema carobne konkretne reci koja ce resiti te probleme.To ide malo drugacije.
Dakle ostaje taj konkretni savet i on je u stvari i najbolje resenje.Strucnjak.E sad ako se nema poverenje i u njih onda ova pomoc ovakva ovde jos manje nesto znaci.
Takodje sam i ja mislio na zivotnu ozbiljnost.Tradicija je jedna kap u moru stvari koje nevaljaju.Ali prijatelju duga je to prica,a vidim da se ja i ti poprilicno nerazumemo u razmisljanjima.Tako da bi strucnjak bilo ipak najbolje resenje.Ja sam ono sto sam imao ispricao,i kao sto rekoh nebih vise o tome.Mada to nase nerazumevanje mi nije jasno bas zbog cega je ,jer gde god sam o tome pisao oni kojima je bilo upuceno i koji imaju zaista probleme te vrste su vrlo dobro razumeli.Al dobro sta da se radi.Nemojmo vise o tome,jer cu poceti da mislim da me samo provociras bez veze,a ipak ne zelim negativno da mislim o nekom,pa iako malcice deluje tako.

Evo brate,
napisa ti 7 novih redova ničega !

Da li te provociram ?
Pa naravno, da napišeš nešto što devojci može pomoći !

Ili bar nemoj da pišeš
jer gušiš savete drugih koji su dobri !

Prvo nauči da postaviš svoj statusni pol u profilu koji stvarno jesi, nauči da pišeš po forumima bez ovolikih dugih rečenica
koje nemaju zareze(nepismeno), onda treba da shvatiš da nije bitno postaviti temu samo da bio postavo/la,
nego da želiš njom nešto reći ili pitati a da to nisu nebuloze u startu koje odmah odaju tvoj psiho-profil

Kad to naučiš, sve ostalo na dalje, biće lakše :)

Meni je ovo bas grozno. Bolje nemoj dati nikakav odgovor na post nego ovakav.
Ja sam se svojevremeno uzasno nervirala citajuci razne dopise, prepiske, molbe, zalbe, zahteve... A onda sam shvatila da i ti polupismeni, neobrazovani, prosti ljudi (sto ne kazem da je autor posta!) imaju muku kakvu bi imali i da su savrseno pismeni i izrazajni i zasluzuju odgovor i pomoc.
Uostalom, ne moras ni da citas ako smatras da ti je nedorasla.
Meni je zaista zao, ali mislim da covek mora da krene pozitivnim mislima i preduzimanjem konkretnih aktivnosti.

Back