Isplata trudnicama na trudničkom u NS

Treba i muškarcima nešto dati, nije nego...
Samo ludak može da započne porodicu u ovakvoj situaciji pa mu zato treba pomoći
Sasvim je druga stvar što se od dece krije šta je funkcija tate pa po školama pišu pesme samo za mamu
To se zove manipulacija činjenicama i ispiranje mozga neupućenima sa poluistinama
A to nije humano a ovamo želimo humano društvo?

Poslednja izmena:
Treba i muškarcima nešto dati, nije nego...
Samo ludak može da započne porodicu u ovakvoj situaciji pa mu zato treba pomoći
Sasvim je druga stvar što se od dece krije šta je funkcija tate pa po školama pišu pesme samo za mamu
To se zove manipulacija činjenicama i ispiranje mozga neupućenima sa poluistinama
A to nije humano

******* brate, treba imati muda. Budem li čekao bolja vremena, ostaću bez potomstva, a ko će onda da povrati okupirane teritorije?

******* brate, treba imati muda. Budem li čekao bolja vremena, ostaću bez potomstva, a ko će onda da povrati okupirane teritorije?

Naknada za trudnice i žene bez posla preko socijalnog dok su deca maloletna isplaćuje se provereno u Austriji i Nemačkoj
To znaju Cigani i dosta Srba

Bolje tempirajte porodjaj tamo sa turističkom vizom nego da se 16 meseci zezate sa podnošenjem zahteva u Srbiji

Ovde u Beograd ne ustaju ni trudnici u prevozu iako su rezervisana prva mesta a kamoli muškarcu sa detetom u naručju

Teritorije nek brane penzioneri, oni znaju da je ceo autobus rezervisan za njih valjda su i teritorije
Za sada znaju da zaokruže "JOK NATO" i da se sakriju u podrum

A ja da hranim decu bez para i posla pa to će budu mršavi vojnici
Više će da jure kokoške i kupus po selima da jedu nego što će državu da brane

Poslednja izmena:
i moj muz se osetio diskriminisanim za 8. mart u vrticu :lol:
ok bilo bi lepo kada bi vaspitacice organizovale i neka druzenja sa tatama. postoje druzenja sa bakama, sa bakama i dekama ali sa tatama stvarno nema nista.
i niko nista ne zna o trudnickom bolovanju u ns-u?

Raspitao sam se kod ,,mojih ljudi":D i poenta je da kad prođeš lekarsku komisiju, odneseš tu potvrdu u firmu i onda računovodstvo tvoje firme prosleđuje zahtev Fondu za zdravstveno ili socijalno, nebitno, koji će snositi 65 posto, a Fond će zahtev proslediti gradskoj upravi koja plaća 35 posto. Znači tvoje je samo da odneseš potvrdu od komisije u službu računovodstva svoje firme.

Raspitao sam se kod ,,mojih ljudi":D i poenta je da kad prođeš lekarsku komisiju, odneseš tu potvrdu u firmu i onda računovodstvo tvoje firme prosleđuje zahtev Fondu za zdravstveno ili socijalno, nebitno, koji će snositi 65 posto, a Fond će zahtev proslediti gradskoj upravi koja plaća 35 posto. Znači tvoje je samo da odneseš potvrdu od komisije u službu računovodstva svoje firme.
aha a sta ako si na bolovanju do mesec dana? posto ja imam ovakav pakleni plan :mrgreen: - godisnji, bolovanje, godisnji, porodiljsko? na komisiju ides ako ostajes na bolovanju duze od meseca dana. tako je bar bilo psli put kod mene.
znaci bolje da vucem bolovanje?

Ako vuces bolovanje nista od tih dodatnih 35%
Po automatizmu se vrsi isplata i tih dodatnih 35%, tj Socijalno kada iplati 65% salje u Grad, da oni isplate razliku. Ali da bi ostvarili tih dodatnih 35% morate biti na trudnickom bolovanju ili ti odrzavanju trudnoce, a tu vas salje komisija posle mesec dana bolovanja. Idete preko reda, kada ste trudne. E sad, jos nesto vazno da znate (meni je zena skoro prosla kroz ovo u NS, pa znam), socijalno isplacuje sa zakasnjenjem od mesec dana, a Grad kasni oko 4 meseca :( i to sve pod uslovom da firma u kojoj radi isplacuje redovno plate. Ako vasa firma kasni, onda dodajte na to jos broj meseci koliko vasa firma kasni, jer ce Socijalno da vam isplati tek kada dodje konkretan mesec.... Mozda spadate u malobrojne koji rade u firmama koje preuzmu na sebe da isplacuju platu pa sami preuzmu refundiranje tj cekanje pare od drzave, to su uglavnom drzavne firme. Pare ce da vam jako trebaju, a one ce da kasne i kasne.... Kada se predje na porodiljsko, krene redovno plata, pa onda stizu zaostale uplate i sve lepo ode na pelene :D

Pa sad da ne pricam ja o ginekolozima :D ali verovatno postoje i drugi razlozi da se otvori bolovanje a ne samo odrzavanje trudnoce, tipa operacije itd. Inace, komisija zna i da vrati sa bolovanja trudnice, tako da treba ginekolog da ti napise valjane razloge za odrzavanje trudnoce, tj da je trudnoca rizicna i tako to.
Ne otvara ginekolog bolovanje za svaku trudnocu, pa nije trudnoca bolest. Inece i ne moze ti ginekolog otvarati stalno bolovanje. Moze jednom, pa ako ne odes na komisiju, moras kod nekog drugog lekara, tipa opste prakse itd. Izmedju dva bolovanja kod ginekologa mora proci neko vreme, ne znam tacno koliko....
Mada, ako neces da radis trudna zasto jednostavno ne odes kod ginekologa i vidis sa njim da ti napise da je trudnoca rizicna. Kazes mu da ti je naporan posao, da se bojis da ces izgubiti trudnocu i tako to. Odes lepo na komisiju i malo se stisnes sa parama dok ne krenu uplate. Samo pazi, koliko su nama objasnili komisije dosta tesko salju na odrzavanje u prvim mesecima trudnoce. Tek tamo posle 5 meseca, tako da mora ginekolog bas valjane razloge da napise, tipa krvarenje, kontrakcije i sta vec. Inace, ako te odbije komisija odmah pises zalbu drugostepenoj komisiji, tamo u Socijalnom. Nama su rekli da drugostepena komisija uglavnom posalje na odrzavanje.

Back